torstai 3. toukokuuta 2018

PAAHDETUT PERUNAT & KORIANTERIPESTO


Täällä odotellaan jo malttamattomana kotimaisen varhaisperunan sesonkia!

Sillä välin pitää tyytyä muunlaisiin perunoihin, esimerkiksi tällaisiin, joille paahdetaan rapea ja mausteinen pinta. Eikä oikeastaan tarvitse puhua tyytymisestä, ovat nimittäin aikamoista herkkua nämäkin.

Patatas bravas -tyyppisiin perunoihin kannattaa jättää kuori paikoilleen, ja riisijauhon ja mausteiden avustuksella pinnasta saa superrapean joka rouskuu kivasti jokaisella suupalalla.

Tarjoilin perunat aavistuksen etikkaisen korianteripeston ja chili-majoneesin kanssa. Korianterin tilalla voi käyttää myös esim. lehtipersiljaa.

Ohjeesta tulee reilunkokoinen annos, jonka voi laittaa pöytään esimerkiksi isomman aterian lisukkeena tai osana ruokaisaa brunssia. Huom. perunat kannattaa tarjoilla heti lämpimänä, viilentyessä parhain rapeus katoaa.



Rapeat paahdetut perunat

1 kg (luomu)perunoita
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl riisijauhoa
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
halutessa: 1 tl chilijauhetta
2 t suolaa

Pese perunat, leikkaa kuutioiksi ja liota reilussa vedessä n. 10 minuuttia (tämä poistaa tärkkelystä pinnasta ja auttaa tekemään niistä rapeampia). Huuhtele ja kuivaa perunat parhaasi mukaan, esimerkiksi pintaa hieman talouspaperilla taputtelemalla.

Sekoita muista aineksista tahna ja levitä se perunoiden päälle tasaisesti.

Paahda 200-asteessa n. 45–50 minuuttia, sekoitellen noin vartin välein, kunnes perunoiden pinta on sopivan rapsakka.

Korianterikastike

1 puntti koranteria (tai esim. lehtipersiljaa)
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl auringonkukansiemeniä
rouhaisu suolaa

Aja esim. monitoimikoneella ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

Chilimajo

1 dl (vege)majoneesia
1/2 tl srirachaa
1/2 tl savupaprikaa
1/4 tl kookosnektaria tai muuta nestemäistä makeutusta

Sekoita ainekset yhteen ja tarjoile perunoiden kanssa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig