keskiviikko 13. joulukuuta 2017
LAKRITSI-RIISIPUURO (V, GF)
Minunhan oli tarkoitus pitää reseptilomaa tämä kuukausi, mutta en malttanut sittenkään olla kokkailematta edes vähän jouluhenkistä sapuskaa.
Tämä lakritsi-riisipuuro lainaa elementtejä kahdesta muusta reseptistä. Viime joulun alla ilmestyneestä Joulukirjasta ja sen lakritsi-kaurapuurosta poimin idean laku-chiahilloon. Ja Puuron uusi aika -kirjan sitruuna-lakupuuron ohjeesta nappasin lakritsipähkinät. Mitä enemmän lakua, sitä paremmin makua, hehe!
Itse tykkään keittää puurot (täysrasvaiseen) kookosmaitoon koska puurosta tulee tällöin ihanan kermainen, mutta esim. kauramaito tai muu (kasvi)maito sopii tähän myös hyvin.
Lakritsiriisipuuro (2 annosta)
1 dl puuroriisiä
1 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
1/2 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta
Lakuhillo
1/2 dl kauramaitoa tai vastaavaa
2 rkl chiasiemeniä
1 rkl kookosnektaria tai muuta nestemäistä makeutusta
1 rkl lakritsijauhetta
1/2 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta
ripaus suolaa
Lakupähkinät
1/2 dl pähkinöitä (esim. cashew tai manteli)
2 rkl kookosöljyä
1 tl kookosnektaria tms
1/2 tl lakritsijauhetta
ripaus suolaa
päälle halutessa: (kuivattuja) granaattiomenansiemeniä
Mittaa kattilaan riisi ja 1 dl vettä. Kiehauta kunnes neste on imeytynyt riisiin (tähän menee pari minuuttia).
Lisää loput nesteet ja anna puuron porista miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia. Sekoittele välillä ettei puuro jämähdä pohjaan. Mausta lopuksi vaniljalla.
Valmista lakritsihillo sekoittamalla maito ja chiasiemenet yhteen. Laita hillo tekeytymään jääkaappiin noin viideksi minuutiksi. Sekoita joukkoon loput ainekset, maista ja lisää makeutusta halutessa.
Valmista lakupähkinät lämmittämällä pannulla öljy ja mausteet. Murskaa pähkinöitä hieman pienemmäksi ja sekoita pannulle mausteiden sekaan. Paahda koko ajan sekoittaen kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä, varo kuitenkin etteivät ne pääse palamaan.
Lusikoi puuro kulhoihin ja ripottele päälle lakupähkinöitä ja lakuhilloa. Annoksen voi halutessa viimeistellä granaattiomenansiemenillä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi ihanaa! Lakritsi on niin ihanaa kaikissa ruuissa kun nykyään lakritsijauhetta löytyy melkein joka kaupasta :) Tätä pitää kokeilla!
VastaaPoistaJoo tosi kiva että lakritsijauhe ei välttämättä enää ole mikään erikoiskauppatuote. Ja ihmekös tuo, kyllähän laku suomalaisille maistuu! :)
PoistaNAM! Ihana idea yhdistää laku riisipuuroon! Täytyypä testata tätä herkkua :)
VastaaPoistaKiitos Tiina! Mihinkäs se laku ei sopisi :D
PoistaOi nam, miltä tämä näyttää!!!
VastaaPoistaKiitos paljon Mari! <3
PoistaKiitos Lotta, tämä kuulostaa aivan ihanalta. Pakko kokeilla! tykkään muutoinkin blogisi resepteistäsi ja käyn täällä usein inspiroitumassa :).
VastaaPoistaVoi kiitos paljon mukavasta kommentista! :)
Poista