perjantai 13. lokakuuta 2017

TÄYTELÄINEN KOOKOS-KASVISCURRY (V, GF)


Kurkuma, chili, sitruuna
Orastava flunssa
Mene pois

Curry-aiheinen haiku numero 2.

Pari päivää sitten julkaistun pikacurryn vastapainoksi kokkailin myös toisenlaista currya. Tässä valmistusvaiheita on muutama enemmän, mutta vaivannäkö kuitenkin kannattaa, sillä maku on ihanan täyteläisen mausteinen ja täynnä erilaisia sävyjä.

Ei kannata myöskään säikähtää pitkää raaka-ainelistaa, noin kolmasosa siitä on mausteita. Jos kaapistasi ei löydy ihan jokaista maustetta ei se ole mikään katastrofi. Osan voi hätätapauksessa korvata myös käyttämällä hieman piparkakkumaustetta. Jos haluat curryyn vielä lisää täyttävyyttä, mukaan voi heittää vaikkapa paketillisen kuutioitua tofua.

Tästä erinomainen herkkuruoka vaikkapa viikonlopuksi!

Kookos-kasviscurry

4 perunaa
1/4 kukkakaalia (n. 3 dl)
1/2 parsakaalia (n. 3 dl)
1/3 kesäkurpitsaa
2 dl kikherneitä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä
pieni purkki tomaattipyrettä 
2 rkl currytahnaa
1 tl kurkumaa
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl chilijauhetta/kastiketta (tai enemmän oman maun mukaan)
1/2 tl kardemummaa
1 rkl makeutusta (esim. kookossokeri)

1 tölkki täysirasvaista kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl paksua (kasvi)jogurttia

+ riisiä
+ korianteria tai muuta tuoreyrttiä

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori perunat ja leikkaa pienemmiksi kuutioiksi. Pilko myös muut kasvikset suupalojen kokoisiksi.
Keitä perunoita vedessä 5 min, lisää loput kasvikset (paitsi kikherneet) ja keitä toiset 5 min. Valuta ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja pilko sipulit. Lämmitä esim. kasarissa loraus (kookos)öljyä ja kuullota keskilämmöllä sipuleita viitisen minuuttia. Lisää kaikki mausteet, tomaattipyre ja inkivääri pannulle ja sekoittele noin minuutin ajan. Lisää kookosmaito, sitruunamehu ja pähkinät, ja anna poreilla vielä n. 10 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat hieman pehmentyneet.

Kaada kastike esim. blenderiin ja surauta sileäksi. Kaada kastike takaisin pannulle, sekoita joukkoon jogurtti ja aiemmin keitetyt kasvikset + kikherneet ja lämmitä kaikki. Maista ja lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa. Tarjoile riisin ja esim. korianterin kanssa.

SHARE:

10 kommenttia

  1. Tää meni saman tien kirjanmerkkeihin, niin voisin kokkailla tätä joku päivä lähiviikkojen aikana :) Näyttää superhyvältä, ja curryt on muutenkin mun makuun.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, toivottavasti tykkäät! Ja kannattaa tsekata tuo toisenkin curryn ohje, se on myös saanut kehuja :)

      Poista
  2. Hyvää kyllä oli. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  3. Ajattelin, ettei kotikeittiössä voisi onnistuneesti tehdä aasialaista ruokaa, mutta toisin kävi, kiitos tämän reseptin!:) super good

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä <3 Hyvää on!

    VastaaPoista
  5. Yksi suosikeistani! kiitos reseptistä!:)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig