perjantai 29. syyskuuta 2017

MAAPÄHKINÄVOI-RAAKASUKLAA


Uusin mottoni on: jos jonnekin voi laittaa maapähkinävoita, laitan sinne maapähkinävoita. Ja joskus laitan vaikka se ei kyseiseen yhteyteen niin sopisikaan.. 

Mutta suklaan kanssa se sopii! Niinkuin ainakin kaikki Snickers-fanit jo tietävätkin. 

Näistä tuli niin hyviä että söin melkein koko levyn yhdeltä istumalta (maltoin sentään sen verran hillitä itseäni että levystä riitti kahdeksi illaksi).

Kokeile ja et kadu. :)

Maapähkinävoi-raakasuklaa

Suklaa
1/2 dl sulaa kookosöljyä
1 dl sulaa kaakaovoita
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
n. 2 rkl kookonektaria tai vastaavaa
rouhaisu suolaa

halutessa: 1 tl lesitiiniä (toimii emulgaattorina)

Maapähkinävoi-massa
2 rkl maapähkinävoita
n. 1 rkl kookosnektaria
2 rkl sulaa kaakaovoita

suolapähkinöitä ja esim. suolattuja manteleita

Vispaa suklaan ainekset keskenään sileäksi massaksi. Säädä makeutusta oman maun mukaan. Suklaamassa saa jäädä notkeaksi mutta ei täysin vesimäisen juoksevaksi, lisää kaakaojauhetta tarvittaessa.

Vispaa myös maapähkinävoi-massan ainekset yhteen. Jos massa tuntuu kovin jähmeältä (tämä riippuu siitä miten juoksevaa käyttämäsi maapähkinävoi on), voit lisätä mukaan pienen tilkan vettä.

Kaada suklaamassa muotteihin tai leivinpaperilla päällystetylle levylle/astiaan. Valuta maapähkinävoi-massa suklaan päälle ja levitä sitä esim. tikulla ympäriinsä.

Ripottele päälle osittain murskattuja pähkinöitä. Laita suklaa hetkeksi pakkaseen jähmettymään (puolisen tuntia pitäisi riittää). Leikkaa levystä pienempiä paloja. Suklaa pehmenee hyvin nopeasti joten sitä kannattaa säilyttää pakastimessa.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Maapähkinävoi on niin ihanaa, näitä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, välillä se menee jopa sellaisenaan lusikalla suoraan purkista jos ei muuta keksi. :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig