Noh, tämä ei ole täsmälleen sama resepti joten sallinnette sen julkaisun.
Marjapizzaa voisi hyvin kutsua myös jättimäiseksi marjakeksiksi, ja tämä keksimäinen pohja saattaa hieman murustua leikatessa, mutta se ei haittaa. Huomaa että jos säilytät kakkua pidempään jääkaapissa, jogurttipäällinen pehmentää pohjaa eikä se ole enää niin rapeaa. Parasta onkin viimeistellä marjapizza juuri ennen tarjoilua (pohjan voi tehdä jo etukäteen).
Ohjeesta saa helposti muokattua myös täysin vegaanisen. Tästäpä kaunis lisä vaikka kotibrunssipöytään.
Makea marjapizza eli aamiaspizza
1 dl pähkinöitä, (esim. pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä)
1 1/2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1/2 rkl chiasiemeniä tai pellavansiemenrouhetta
n. 3 rkl kookonektaria tai muuta nestemäistä makeutusta
2–3 rkl sulaa kookosöljyä
1/2 tl kanelia
reilu ripaus suolaa
reilu ripaus suolaa
Päälle
1/2 dl maustamatonta paksua (kaura/kookos) jogurttia
1/2 dl maustamatonta tuorejuustoa tai vegaaniseen versioon kaurafraichea
pieni tilkka vaniljauutetta
halutessa väriksi: hieman mustikkamehua
valinnaisia marjoja, esim. mustikoita ja mansikoita
Kastike
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl kookosnektaria tms
vettä
Painele taikina leivinpaperilla päällystetylle levylle noin puolen sentin paksuiseksi ympyräksi. Paista 150-asteessa n. 10–15 minuuttia (tarkkaile, ettei pohja pääse liikaa ruskistumaan). Nosta sivuun viilenemään.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Lusikoi ja levitä täysin viilentyneen pohjan päälle. Lisää marjat haluamallasi tavalla.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Lusikoi ja levitä täysin viilentyneen pohjan päälle. Lisää marjat haluamallasi tavalla.
Ooh, näyttää ihanalta! Tällainen voisi olla muikea tarjottava vaikka brunssilla tai ihan vaan sunnuntaiaamupalalla.
VastaaPoistaJoo sopisi kyllä hyvin juuri vähän spesiaalimpaan aamuhetkeen, tai kun haluaa tehdä muihin vaikutuksen :)
Poista