tiistai 27. kesäkuuta 2017

KAURALEIPÄSET LINSSITAHNALLA (GF, V)


Vietin juhannusta piiitkästä aikaa (ehkä ensimmäistä kertaa noin kymmeneen vuoteen) ihan kotosuomessa ja maalla. Ja se oli yllättävänkin mukavaa vaikka sää nyt ei kovin kummoinen ollutkaan. Kerran onnistuimme jopa syömään ulkosalla kun osui aurinkoinen hetki oikeaan aikaan. Ja villasukat piti toki olla tiukasti jalassa koko viikonlopun ajan.

Otin koko juhannuksen rennosti enkä kokkaillut mitään kuvailumielessä, joten heitänpä tänne blogin puolelle vielä yhden (jo olemassa olevan) reseptin Salaattikirjastani. Nämä kauraleipäset ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja maistuvat erityisen hyvältä kermaisen pehmeän ja savuisen mausteisen linssitahnan kanssa. Tahnaa voi toki hyödyntää muuhunkin dippailuun tai esim. kastikkeena.

Huomenna laitan arvottavaksi vielä yhden kappaleen kirjoja Instagramin puolelle ja toisen kappaleen Facebookiin, kannattaa siis seurailla toista tai molempia kanavia.

Ja itse e-kirjahan oli myynnissä (14€ hintaan) täällä: Syötävän hyvät salaatit

Kauraleipäset (n. 9 leipää)

1 dl kaurajauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita 

2 dl maissijauhoja
1/2 dl riisijauhoja
1 rkl psylliumjauhetta (hienojakoista)
2 tl leivinjauhetta
75 g pehmeää voita tai esim. kookosöljyä
1 1/2 dl manteli- tai kaura- tai muuta valinnaista maitoa


Linssitahna

2 dl keitettyjä punaisia linssejä
1 rkl maapähkinävoita
1 tl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl sitruunanmehua 
1 tl savupaprikajauhetta 
1/2 tl chilijauhetta
suolaa + pippuria


Ohjeesta tulee noin 9 leipää. Sekoita leivän kuivat ainekset keskenään, nypi voi tai sekoita kookosöljy mukaan ja lisää maito. Taputtele massasta litteitä leipäsiä ja paista niitä leivinpaperin päällä 225-asteessa n. 13–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut aavistuksen väriä.

Valmista tahna ajamalla ainekset esim. monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile esimerkiksi kauraleipästen levitteenä.

SHARE:

8 kommenttia

  1. Linssitahna menee ehdottomasti testiin mahd. pian ;) - Kiitti!

    VastaaPoista
  2. Ihastuin tuosta linssitahnan ideasta niin paljon, että päätin tehdä sitä heti! Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä :) Uunia en jaksa lämmittää kun lämpenee samalla kämppäkin ihan kiitettävästi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, toivottavasti tykkäsit! Tahnahan sopii hyvin myös kaikenlaiseen dippailuun tai vaikka ihan sellaisenaankin syötäväksi :)

      Poista
  3. Linssitahna menee testiin! Mutta haluisin varmistaa, että tarkoittaako linssien määrä siis _keitettynä_ 2dl linssejä vai kuivana 2dl ja ne keittää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, ohje tarkoittaa keitettynä 2dl, olen tehnyt näitä myös välillä sellaisista kaupan valmiiksi keitetyistä linsseistä :)

      Poista
    2. Näin ohjeen tulkitsinkin mutta piti varmistaa :) kiitos! Taidan kokeilla viikonlopun mökkievääksi siemenleivän kanssa tätä :)

      Poista
    3. Kuulostaa siltä että tulee maistuvat eväät! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig