keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

SUKLAAMOUSSE- & KARAMELLITÄYTTEINEN MUNA (RAW)


Yksikään valmistaja ei ole tietääkseni vielä alkanut tekemään raakasuklaisia suklaamunia (vink vink valmistajat), mutta vegaanisia löytyy muutamia. Esimerkiksi Divine-merkillä on 70%-kaakaota sisältävä tummasuklainen muna, joka maistuu niillekin jotka eivät niistä överisokerisista maitosuklaamunista niin välitä. Näitä olen löytänyt ainakin Punnitse ja säästä -liikkeistä.

Täytetyt suklaamunat (aka töhnämunat) ovat olleet jonkinlaisena trendiherkku jo parina pääsiäisenä. Itselleni The Original täytetty muna on Cadburyn Creme Egg, joka on kyllä sellainen sokeripommi että sen jälkeen silmät pyörii päässä. Löysin näitäkin Punnitse ja säästästä, ja oli pakko ostaa yksi ihan nostalgiamielessä – brittivuosinani kun creme-eggsejä tuli vedettyä ihan kiitettävästi (myös pääsiäisen ulkopuolella). 

Koska hyvis- ja pahisherkuissa on parasta pitää jonkinlainen tasapaino, päätin tehdä lisäksi vähän terveellishenkisemmin täytetyn munan. Yhden vain, koska tämä on sen verran tuhti, että yhdestä riittää hyvin kahdellekin. Täytteenä on vanhat tutut avokadosuklaamousse ja taatelikaramelli, ja munana se Divinen suurikokoinen tummasuklaamuna. Ohjeesta riittää täytettä kyllä oikeastaan kahteenkin munaan, tai sitten lopun voi lusikoida suuhun sellaisenaan.

Muita pääsiäiseen sopivia (raaka)leivonnaisia ovat mm. tämä mango-aprikoosiraakakakku ja vadelma- ja mangotäytteiset suklaakonvehdit.


Suklaamousse- ja karamellitäytteinen suklaamuna (vegaaninen, rawfood)

1 iso suklaamuna tai 2–3 pientä

(Lakritsi)suklaamousse

n. 1 dl jähmettynyttä kookosmaitoa (jääkaapissa pidetystä purkista)
puolikas avokado
1–2 rkl kookosnektaria tms
n. 3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa

halutessa: ripaus lakritsijauhetta

Taatelikaramelli

8 pehmeää taatelia
1/2 dl vettä
1/2 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa

Valmista mousse muusaamalla ainekset esim. sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Maistele ja säädä makuja (kaakaon ja makeutuksen määrää) tarvittaessa. Jos tykkäät lakritsista niin kokeile ihmeessä laittaa hieman lakritsijauhetta moussen sekaan.

Valmista karamelli samoin muusaamalla ainekset sileäksi massaksi, tässä saattaa toimia hyvin myös blenderi (itselläni on sellainen bamixin lisäosa joka on todella kätevä näissä).

Leikkaa veitsellä varovasti suklaamunasta kärki auki ja lusikoi sisään vuoronperään moussea ja karamellia. 

Eipä muuta kuin mukavaa ja makoisaa pääsiäistä!

SHARE:

8 kommenttia

  1. Tosi hauska idea! :)
    Harmittelinkin kun käytännössä kaikki täytettyjen munien ideat on lähinnä maidollisia juttuja, mut täähän on just täydellinen! Mulla on tosin mielikuva että olisin joltain valmistajalta nähnyt raakasuklaamunan, en tosin enää tietysti muista merkkiä, mutta jossain kaupassa mielestäni sellaisen näin!

    Mäkin tein just raa'an pääsiäisen hengessä raa'an pashan blogiin :D Aiemmin ollut aina perinteenä kaikenlaiset raa'at pääsiäispunat pähkinöistä yms. Ihan hauskaa vaihtelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho mä en kyllä ole onnistunut löytämään raakasuklaamunia vaikka oon yrittänyt pitää silmät auki! Monet valmistajat on kyllä niin pieniä ettei ehkä kovin lyhyttä sesonkia varten oikein kannata valmistaa erikoistuotetta..(?)

      Raaka pasha kuulostaa kyllä hauskalta innovaatiolta :)

      Poista
  2. http://kultasuklaa.fi/kauppa/raakasuklaamuna-salted-caramel/

    Tälläisiä löysin ja meidän pienessä lähikaupassa (K-kauppa)on myös raakasuklaamunia myynnissä. Taitaa nekin olla noita kultasuklaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai no mutta hienoa! Mä kiersin vaan kaikki erikoiskaupat mutta ei tullut mieleen että perus-supermarketistakin saattaisi löytyä :D

      Poista
  3. Vegekaupasta löyty raakasuklaamunia kanssa, Damnbergin muistaalseni, ostin xD�� Mutta tää ohje oli sen kuulonen et äkkiä testiin����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei hyvä tietää, Vegekaupassa en käynytkään. Jos olis joku muotti niin periaatteessa tuollaisen munan vois itsekin tehdä, mutta menis kyllä aika näpertelyksi :)

      Poista
  4. Oi, osui nyt pääsiäisen jälkeen silmiin tämä! Ihanalta näyttää, pakko testata ensi vuonna! Itse tein raakamignoneita, oli huippua kun onnistui! :D https://instagram.com/p/BSkkYpijBVg/

    Kiitos blogista, täällä on mahtavia reseptejä! :) Terveisin, Annina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, raakamignon kuulostaakin jo erittäin kunnianhimoiselta projektilta! Ja kiitos kivoista sanoistasi. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig