keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

RICOTTA-MUNAKOISORULLAT


Kaikkien kotona valokuvausta harrastavien arkkivihollinen eli julkisivuremppa saapui tuossa muutama viikko sitten myös oman taloyhtiöni iloksi. Tällä hetkellä ikkunoiden edessä on jonkinlaiset muovipleksit, joiden läpi ei näe ulos, mutta onneksi sisään tihkuu kuitenkin hieman valoa (ainakin jos on aurinkoinen sää) ettei tarvitse täydessä pimeydessä viettää koko kevättä. Tämä vaihe kestää arviolta kuusi viikkoa ja sanomattakin on selvää että se aiheuttaa ruokabloggaajalle hieman haasteita. Koska en pääse nyt hetkeen kuvaamaan uutta materiaalia, olen hieman hidastanut blogin julkaisutahtia. Toivotaan että kesää kohti päästään takaisin vähän ripeämpään julkaisutahtiin. Piikkausmelua ei myöskään tule ikävä..

Nämä ricotta-täytteiset munakoisorullat tein jo joskus maaliskuun puolella, joten en oikein enää muista oliko minulla näistä jotain ihmeempää sanottavaa. 8) Mutta sen kyllä muistan että olivat tosi hyviä! Hieman näpertelyä vaativia, mutta vaivan arvoisia. Ohjeesta tulee reilu annos yhdelle, tai kevyempi ruoka kahdelle, tällöin kannattaa tarjoilla jotain muuta ohessa (kuten vaikkapa näitä kaurasämpylöitä).

Pikaversio ruoasta syntyy valmiilla tomaattikastikkeella, mutta itsetehty on tietty yleensä paremman makuinen.


Ricotta-pinaattitäytteiset munakoisorullat 

2 munakoisoa

100 g tuoretta pinaattia
200 g ricottaa
2 rkl raastettua parmesania
1–2 tl kuivattuja yrttejä (esim. timjami, basilika)
suolaa + pippuria

+ 1/2 dl raastettua parmesania

tomaattikastike
1 tölkki kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli pilkottuna
1 tl hunajaa
1 tl omenaviinietikkaa
reilu kourallinen tuoreita tai kuivattuja yrttejä (esim. basilika)
suolaa + pippuria

Leikkaa munakoisot pitkittäin vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Itse sain kahdesta munakoisosta kahdeksan siivua -> kahdeksan rullaa. Ylimääräisen munakoison voi paahtaa ja syödä annoksen mukana, tai hyödyntää sen myöhemmin muussa ruoassa.

Sivele munakoisot öljyllä ja paahda uunissa leivinpaperin päällä 220-asteessa n. 15–20 minuuttia, siivujen paksuudesta riippuen. Käännä siivut puolessa välissä ympäri.

Valmista tomaattikastike kuullottamalla ensin sipuleita hetki öljytilkassa, ja lisäämällä loput ainekset kattilaan. Maista ja lisää makeutta tai suolaa tarvittaessa. Anna poreilla matalalla lämmöllä n. 15–20 minuuttia, aina välillä sekoitellen. Painele lastalla tomaatit pieneksi (muusaantuvat helposti kun ovat vähän aikaa hautuneet).

Liota pinaattia hetki kuumassa vedessä ja purista nesteet pois. Sekoita täytteen ainekset (eli pinaatti, ricotta, parmesan ja mausteet) sekaisin.

Laita täytettä n. ruokalusikallinen per munakoisosiivu ja kääri munakoiso rullaksi. Käännä taitoskohta alle niin rulla ei aukea.

Lusikoi tomaattikastike uuniastian pohjalle ja nostele munakoisorullat päälle. Ripottele lopuksi parmesanraaste rullien päälle. Paahda 200-asteessa n. 20 minuuttia. Tarjoiluvaiheessa annoksen voi vielä viimeistellä tuoreyrteillä (esim. basilikalla).
SHARE:

4 kommenttia

  1. Onpa kaunis annos! ja aivan ihana idea munakoisosta, munakoiso on aivan ihanaa mutta jotenkin sitä aina päätyy tekemään sitä samaa joka kerta (meillä melanzanea) ja vaihtelua kaivattaisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Melanzane on kyllä tosi hyvää mutta onhan se kiva välillä kokeilla jotain muuta. Tässähän on vähän samatyyppinen idea kuin ricotta-cannellonissa, paitsi et pastan tilalla on tuo munakoiso :)

      Poista
  2. Oijjoi, miten herahti vesi kielelle! Tätä pitää tehdä lähiaikoina. Meillä tulee syötyä munakoisoa talviaikaan melko vähän, mutta kesään se kuuluu useammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakoiso on kyllä ihanaa, ja loppujen lopuksi tosi monipuolinen kasvis. Kesällä menee vaikka grilliin :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig