Syötävän hyvä: HYVÄN MIELEN RAIKAS SITRUSPUURO (V)
Tietoa mainostajalle ›

torstai 23. helmikuuta 2017

HYVÄN MIELEN RAIKAS SITRUSPUURO (V)


Sain todella v-mäisen sotkun aikaiseksi muutama päivä sitten. Pesin keittiön altaan päällä kivistä ja erittäin painavaa mortteliani, kun se lipsahtikin liukkaista sormista suoraan altaaseen. Joka on siis valkoista posliinia. Toivoin heti että olisin selvinnyt tilanteesta säikähdyksellä mutta nope –  pohjaan tuli joka puolelle risteileviä hiusmurtumia. :( Onneksi allas pitää edelleen vettä, mutta eihän sinne uskalla mitään laskea ettei räsähdä paloiksi koko paska. Korjausta odotellessa..

Kokkausinspiraatio katosi saman tien, joten ei muuta kuin helppo ja nopea lohturuoka kehiin. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa yleensä jonkinlaista herkkupuuroa.

Raikas ja puuro eivät yleensä ole sanoja jotka löytyy samasta lauseesta. Tai makuja jotka löytyvät samalta lautaselta. Mutta tulipa testattua että sekin on mahdollista, kun pöydällä pitkään kypsynyt, erittäin muhkeassa kunnossa oleva veriappelsiini piti saada käytettyä johonkin. Epäilin hetken sopisiko hedelmämehu puuroon, kun minulla on hieman kammoja maitomaisten ja mehumaisten asioiden yhdistämisestä. Mutta ei hätää, lopputulos olikin tosi maukas ja juuri sopivan raikas! Extraväriksi laitoin mukaan hieman kurkumaa ja päälle tein makeankirpeää kastiketta.

Tuli vähän parempi mieli.


Raikas sitruspuuro (1 isohko annos)

2 dl kauramaitoa
1 dl kookosmaitoa
1 1/2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
ripaus aitovaniljaa tai vaniljauutetta
pieni ripaus suolaa
1 veriappelsiinin mehu
halutessa: ripaus kurkumaa
halutessa: hieman raastettua inkivääriä

päälle halutessa:
1 rkl kookosmannaa
1 tl kookosnektaria
muutama tl veriappelsiinin mehua
aitovaniljaa

Kiehauta kaura- ja kookosmaito. Lisää hiutaleet ja mausteet. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin viitisen minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita loppupuolella joukkoon veriappelsiinin mehu.

Jos teet kastiketta: sulata kookosmanna pehmeäksi. Vispaa sekaan hieman makeutusta ja nestettä tarpeen mukaan, kunnes koostumus on sopivan juokseva. Valuta puuron päälle ja nauti heti.

************

Blogi ja minä lähdemme pienelle talvilomalle, joten palaillaan muutaman viikon päästä! Aurinkoisia talvipäiviä! 

16 kommenttia:

  1. Mä jotenkin vaan yhdistän maitoon keitetyt puurot riisipuuroon. Ehkä pitäisi päästä yli ennakkoluuloista, vaan miksikäs ei tämä sopisi riisipuuroonkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä maidossa keitetty on maukkaampi kuin veteen keitetty. Mutta varmasti riisi-appelsiinipuuro olis myös tosi hyvää! :)

      Poista
  2. Voi ei mikä insidentti. :( Toivottavasti tilanne korjaantuu pian! Puuro kuulostaa joka tapauksessa herkuliselta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toivottavasti altaan sais pian vaihdettua niin ei tarvi koko ajan varoa ja pelätä lisävahinkoa.. Ja kiitos! :)

      Poista
  3. Voi ei! Mutta puuro kuulostaa tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
  4. Nam! Tämä onkin hyvä paikka upottaa veriappelsiineja, kun juuri mietin, mitä niistä tekisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli niin iso säkillinen hedelmiä että sai oikein miettiä mihin näitä seuraavaksi tunkisi.. nyt on kaikki syöty :)

      Poista
  5. Sitruspuuro eipä ole tainnut tulla mieleen! Kuulostaa ihanan etniseltä, kookosmaitoa, sitrusta, kurkumaa ja inkivääriä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun sanoin niin tosiaan makumaailma on hieman itämainen, ei tullut itselleni edes mieleen :)

      Poista
  6. Ihanan keväinen kuva!
    Minulla on nykyään sellaiset nakkisormet, etten uskalla mitään särkyvää pitää lähelläkään, kun jotain hankalaa putsailen. Toivottavasti allas saadaan kunnolla korjattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näköjään ne nakkisormet löytyy täältäkin..

      Poista
  7. Voi että, tämä vaikuttaa tosi hyvältä ja erilaiselta puuroherkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä on kiva vähän piristää vanhoja, tuttuja annoksia. :)

      Poista
  8. Varsinainen herkkupuuro! Mitäs tuo kookosmanna oikein on?

    Hyvää ansaittua miniblogilomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosmanna on siis samaa kuin kookossose (eli pehmeäksi jauhettua kookoksen hedelmälihaa), myydään molemmilla nimillä. Jos tykkäät kookoksen mausta niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, on ihan superhyvää! :)

      Poista