perjantai 16. joulukuuta 2016

VIIMEIN VALMISTA: BIOHAKKERIN KÄSIKIRJA


Tämä ei oikeastaan ole enää mikään tuore uutinen, sillä ponnistus maailmaan tapahtui jo noin kuukausi sitten. Mutta tein siis kirjan! No en sisältöä kirjottanut ja sellaisia pikkujuttuja, mutta taitoin ja kuvitin ja niin poispäin.

Kyseessä on siis projekti nimeltä Biohakkerin käsikirja. Jos et ole tästä aiemmin ole kuullut niin lyhyesti: kirja kertoo siitä miten voit optimoida omaa hyvinvointiasi ravitsemuksen, teknologian ja tieteen avulla. Teos on jaettu viiteen osa-alueeseen – uni, mieli, ravinto, liikunta ja työ. Teksti perustuu vahvasti tieteellisiin lähteisiin, mutta on kuitenkin kirjoitettu helposti ymmärrettävästi sisältäen paljon käytännön esimerkkejä ja vinkkejä. Tekstisisällöstä kiitokset menevät luonnollisesti Ollille, Teemulle ja Jaakolle. <3


Asiaa oli sen verran paljon että kirja paisui yli 500-sivuiseksi tiiliskiveksi. Kuvia piirsin satoja. Yömyöhälle koneen ääressä tuskailtuja iltoja on.. monta. Ensimmäiset suunnitelmat kirjasta (aloitimme uni-osiosta) tehtiin jo kolme vuotta sitten – teimme kirjaa osissa pikkuhiljaa muiden töiden ohessa ja julkaisimme niitä ensin sähköisinä versioina. Välillä tuntui useammankin kerran ettei tämä valmistu ikinä.

Lopullisella matkalla taittotiedostosta valmiiksi kirjaksi oli vielä noin sata kommervenkkiä, kirjan sitomo vaihtui kesken kaiken ja painoaikataulu venyi lopulta kuusi viikkoa yli oletetun. Mutta kun kirja lopulta saapui omiin käsiin niin oli pakko hihkua vähän ääneen, melkein kuin joulu olisi tullut etukäteen! Muutenkin olemme erittäin tyytyväisiä lopputuotteeseen, se lienee tärkeintä.

Ensimmäinen painos on nyt reilussa kuukaudessa myyty suurin piirtein loppuun ja toinen painos saapui eilen. Iso kiitos kaikille tähän mennessä kirjan ostaneille! Ilman teitä tämä omakustanneprojekti ei olisi ollut mahdollista.


Teimme myös Goodion kanssa erikoiserän (mm. mustikalla ja pakurilla maustettua) raakasuklaata. Ideana on ollut siis, että ensipainoksen ostajat saavat kaupan päälle oman suklaalevyn.

Pihistin kuormasta yhden (tai pari) levyä itselleni ja yksi sellainen on jaossa Syötävän hyvän Facebook-sivujen puolella, eli suklaaihmiset sinne osallistumaan!

Jos olit kiinnostunut hankkimaan teoksen joululahjaksi, niin tilaus pitää laittaa menemään viimeistään maanantaina 19.12. (olettaen että postit eivät tässä ihan hirveästi enää jatka myöhästelyään..) Biohakkerin verkkokaupan kautta tilattu kirja maksaa 47€ (tämä sisältää postikulut).


Yhden kirjan ajattelin myös arpoa täällä blogin puolella.

Osallistu Biohakkerin Käsikirjan arvontaan kertomalla aiotko tehdä mitään (kenties hyvinvointiin liittyviä) uudenvuodenlupauksia. Itse en ole lupauksia yleensä harrastanut, mutta nyt voisin tehdä poikkeuksen. Lupaan vuonna 2017 aloittaa tänä vuonna unholaan jääneen joogaharrastukseni uudelleen. Istumatyöläisen keho kiittää. :)

Muistakaa jättää kommenttiin mailiosoite (mikäli et ole kirjautunut kommentoija) niin saan voittajan nopeasti kiinni. Kilpailu on voimassa 19.12 klo 12 asti. Onnea kisaan!

EDIT: Arvonta on nyt suoritettu ja voittaja on Katja, onnea! Kiitos vielä osallistujille, oli mielenkiintoista lukea tavoitteistanne uudelle vuodelle. Mukava oli myös kuulla että kirjaprojekti oli monelle jo entuudestaan tuttu. Toivottavasti kaikille tulee hieno vuosi 2017! :)
SHARE:

83 kommenttia

 1. Uuden vuoden lupaukseksi ajattelin siirtyä epämukavuusalueelleni liikunnan suhteen, ja harjoitella enemmän HIIT ja intervallitreenejä ikuisen tasavauhtisen lenkkeilyn ja kuntosalin ohella. Ensimmäiseksi ajattelin tehdä jo monta kertaa aloitetun Kayla Itsinesin ohjelman vihdoin loppuun.

  mannilaa@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Aion nauttia elämästä enemmän. Pienistä arjen hetkistä. Etsiä omaa aikaa, mutta myös aikaa ystäville.
  Susanna.santala@saunalahti.fi

  VastaaPoista
 3. Tuota kirjahanketta on tullut seurailtua sivusta ja taitaa yksi osa olla sähköisenä hankittukin. Olisi mahtava saada opus omiin käsiin! En ole varsinaisia uuden vuoden lupauksia tehnyt, mutta aion keväänkin jatkaa ahkeraa opiskelua ja työntekoa, jotta saan vahvistettua omaa osaamista hyvinvointialalla. Lisäksi koitan pitää uuden mehupuristimen ahkerassa käytössä. Kehoa ja mieltä aion myös vahvistaa jatkamalla patikointia vuorilla aina aikataulujen ja sään salliessa. Kiitos kirjan tekijöille, aion sen joskus hankkia, vaikka nyt ei arpaonni suosisikaan :) sähköposti:tallitalikko@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Hyvinvoinnin uudenvuoden lupaukseni on lisätä fyssarin antamien liikeharjoitteiden tekoa säännöllisesti. Treeneihin ja liikkumaan, ja jopa venyttelyyn riittää aikaa, mutta miten noiden "pikkuliikkeiden" ja harjoitteiden tekeminen onkaan niin työlästä ja olevinaan aikaavievää !

  riikka.s.turunen a gmail.com

  VastaaPoista
 5. En yleensä tee lupauksia, mutta nyt voisin tehdä poikkeuksen ja luvata, että iloitsen enemmän arjen pienistä asioista ja murehdin vähemmän. oonasallamaaria@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Hyvä lupaus voisi olla hyvien tapojen opettelun jatkaminen!

  Hanna.002@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Aion keskittyä ensi vuonna entistä enemmän oman kropan kuunteluun. Syödä siten, että tulee hyvä olo ja liikkua monipuolisesti päivän fiilisten mukaan.
  suvi1.tolonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Lupaan yrittää olla kärsivällinen toipumisen suhteen ja jatkaa sitä tukevan uuden, terveellisemmän ruokavalion opettelua.
  johanna.suikkari@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kirja kuulostaa aivan mahtavalta pakkaukselta! Mäkään en viime vuosina oo tehnyt pahemmin lupauksia UV:n kunniaksi, mutta nyt ajattelin myös pitkästä aikaa luvata huolehtia itsestäni paremmin, nukkua enemmän ja laadukkaampaa unta sekä ulkoilla ja liikkua monipuolisemmin. Kroppa ja mieli kiittää varmasti :)

  VastaaPoista
 10. Lupaan tehdä liikunnasta säännöllisen osan jokaista viikkoa!
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa järjettömän mielenkiintoiselta!! Uskon, että äitinikin selaisi kirjan mielellään :) Panostan ensi vuonna koko vuoden kestävään hyvinvoinnin parantamiseen ja liikkumiseen. Minulla on jo monien vuosien ajan ollut erilaisia jaksoja elämässä. Toisinaan liikun paljon, syön terveellisesti jne. Kun taas välillä on aikoja, kun kaikki ovat päälaelleen. Kaipaan kovasti kokonaisvaltaista, jatkuvaa hyvinvointia ja selkeyttä elämääni :) Kyseinen kirja vaikuttaa ihan huipulta! Nuo viisi osa-aluetta uni, mieli, ravinto, liikunta ja työ ovat kyllä merkityksellisenä osana hyvinvointia. Jos yksi osa-alue voi huonosti, vaikuttaa se kyllä valtavasti kaikkiin muihinkin osiin :) Minulla ainakin kohentamisen varaa olisi aivan jokaisessa!

  siniturunen@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma äitini tykkäsi myös kirjasta eli ihan varmasti sopisi vaikka omille vanhemmille joululahjaksi :)

   Poista
 12. Mun uudenvuoden lupaus on (oltava) tehokkaampi kehon huolto...! Venyttelyt, rullailut, jooga yms on saatava mukaan viikon suunnitelmiin :-)
  nelliaatsinki@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Oon myös hieman huono tekemään uudenvuoden lupauksia. Tai lupauksen teen kyllä melkein joka vuosi, mutta ne ovat tainneet tähän mennessä olla liian ympäripyöreitä siihen, että niitä todella tulis noudatettua... Tänä vuonna voisinkin siis rajata lupausta tarkemmin: kahvinjuonnin vähentäminen. Juon sitä aivan liikaa, joten kuppi aamulla kuppi iltapäiväkahvilla voisi olla hyvä tavoite. :)
  lotta.ylinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. No, tätä ei ehkä voi sanoa lupaukseksi koska kaikki ei aina ole omissa käsissä, mutta vannotin jo että vuodesta 2017 tulee parempi kuin tämä vuosi on ollut, se on nimittäin ollut aivan kamala... :D ssuvi__@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Mielenkiintoinen kirja! Tietotekniikka-alan yrityksessä työskenneelleenä kirja kiinnostaa kovasti.
  Yhden lupauksen aion tehdä uutena vuonna, juon vettä enemmän, se pitää ihan luvata, koska vedenjuomiseni on todella vähäistä.
  Ja mukana hienossa arvonnassa.
  tuulaslife1@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Hyvinvointi on nyt jäänyt tosi vähäiselle huomiolle uuden koulun aloitushässäkässä, että vaikea valita vain yksi parantamiskohde. Ehkä paras lupaus on vaan nauttia ihanasta tulevasta uudesta ammattista ja olla stressaamattaa liikaa :D

  VastaaPoista
 17. Mä aijon ens vuonna alottaa tammikuussa vegaanihaasteen sekä muutenkin syödä mahdollisimman terveellisesti ja tietty liikkua ja huolehtia omasta itsestäni.
  Mukana arvonnassa! :)
  sannamaria.jaatinen90@gmail.com

  VastaaPoista
 18. En tee lupauksia uutenavuotena, vaan pidän yllä yhtä tai useampaa kehittämiskohdetta itsessäni vuodenajasta huolimatta :)

  imeiza miukumauku gmail.com

  VastaaPoista
 19. Aion vähentää makean syöntiä. :)

  samonkko@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Onpa hienon näköisiä kuvia ja kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta :)

  Omia uuden vuoden lupauksiani ovat: 1. valmistuminen koulusta 2. säännöllinen julkaisutahti omassa blogissani ja 3. liikunta 3-5 kertaa viikossa.

  Minäkin olen viritellyt pikku hiljaa joogaharrastustani ja se kyllä auttaa todella hyvin hartiaseudun jumeihin. Pitäisi yrittää tehdä joka päivä pieni jooga/venyttelytuokio :)

  VastaaPoista
 21. Haluan luvata lisätä venyttelyä ja muuta kehonhuoltoa, kehoni kaipaa sitä todella kipeästi!!

  sannilippo@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Kehonhuoltoa pitää lisätä. Se voisi olla ensi vuoden lupaukseni.
  riina.liski@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Ehkäpä voisin ottaa päivittäiset mindfulness harjoitukset taas osaksi arkea, kun huomaan että pieni stressi on pitkästä aikaa hiipinyt jostain! nannau@luukku.om

  VastaaPoista
 24. Tämä kirja kyllä vaikuttaa kiinnostavalta! Lupaan lainata tätä kirjaa siskolleni, jos tämän voittaisin. Siskoni nimittäin toivoi tätä joululahjaksi �� Marika.kiuru@wippies.com

  VastaaPoista
 25. Aion panostaa enemmän parisuhteeseen :)
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Ystävälläni juuri pari päivää sitten selailin kirjaa ja kehuin heti ulkoasua - erittäin selkeä ja miellyttävä lukea, paljon luonnontieteiden ja lääketieteen tieteellisiä julkaisuja lukeneena tämä oli ihana ja virkistävä poikkeus (tuntuu siltä, että tekijät melkeinpä ajattelevat kuvituksen puutteen ja tekstin pienuuden automaattisesti nostavan sen tieteellistä arvoa... NOT!).

  Lupauksia en ollut ajatellut tehdä ennenkuin tätä kirjoitin ja se tärkein lupaus tuli mieleen. Aion yrittää olla itselleni armollisempi ja pitää itsestäni taas hieman enemmän.

  riikkamolsa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteesta! Tässä oli just tavoitteena sellainen selailtavuus ja helppo lähestyttävyys, puisevia julkaisuja on jo maailma täynnä :)

   Poista
 27. Näin liikunta-alan opiskelijana kiinnitän omaan jaksamiseen yllättävän vähän huomiota:D työt, opiskelu ja ylimääräiset projektit viskovat ympäriinsä eikä aikaa rauhoittumiseen jää.
  Siksi oma lupaukseni tälle vuodelle on huolehtia ainakin 1 TÄYSI vapaapäivä/2 viikkoon. Tästä ainakin aloitetaan;)

  f.metsavainio(at)Gmail.com

  VastaaPoista
 28. En ole ikinä tehnyt uudenvuodenlupauksia. Tulevaisuuden suunnitelmia tietenkin teen, mutta niitä teen tilanteen mukaan. En osaa sanoa, mitä esimerkiksi ensi kesänä tapahtuu, joten vaikea on tehdä mitään lupauksia. Elämässä voi tapahtua asioita, joita ei ole suunnitellut. merikukka(a)gmail com

  VastaaPoista
 29. Lupaan sinulle vuosi 2017 olla lempeämpi itselleni! Elämä ei ole suoritus!
  katri.jalkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 30. 2016 Vuos ollut rankka fyysisesti,psyykkisesti ja henkisesti. Tuntuu, että maahan lyötiin vaikka yritti täysillä ja parhaansa. Vuos 2017 tulee parantumaan kaikilla osa alueilla. Aion päästä opiskelemaan ja saada henkisen puolen kuntoon itsestäni. Samalla korjaantuu fyysinen puoli kun mieli on onnellinen!

  larre@hotmail.fi

  VastaaPoista
 31. Uudenvuodenlupaukseni voisi olla että syön enemmän kasviksia ja marjoja

  VastaaPoista
 32. TAidanpa tehdä joogaan liittyvän lupauksen minäkin - välilevypullistuman ja muutenkin oikkuilevan selän kanssa koko syksyn taistelleena olen todennut joogan tosissaan auttavan - pitäisi vaan tehdä enemmän ja säännöllisemmin...
  vuo-cho@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. En juurikaan tee mitään erityisiä lupauksia, mutta koitan stressata vähemmän, nauttia enemmän ja voisi sitä salillakin piipahtaa hieman nykyistä useammin :)

  idalinden93@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Kirja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, joten toivottavasti arpaonni osuu kohdalleni! Minä voisin luvata ensi vuonna tsempata ateriarytmini kanssa ja vähentää sokeria sisältäviä herkkuja :-)

  VastaaPoista
 35. Lupaan liikkua keväällä päivittäin edes sen puolen tunnin kirjastokävelyn ja venyttelyhetken verran, vaikka pääsykoelukukiireet painaisivatkin!

  VastaaPoista
 36. Stressin hallinta on lupaukseni, elää hetkessä ja nauttia paljon :) Yrittää iloita kaikesta pienestäkin arjen keskellä. lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Minä aion pitää kiinni aktiivisesta elämäntyylistäni :) laura.loukola[at]gmail.com

  -Laura

  VastaaPoista
 38. Uudenvuoden lupaus minulla voisi liittyä ruokaan, lupaan jatkaa jo alottamaani matkaa ja syödä vähemmän lihaa sekä syödä muutenkin puhtaammkn.. Ja juoda enemmä vettä :)! Kerttuka@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Hmm. En olekaan vielä miettinyt asiaa. Voisin ehkä luvata huolehtia paremmin liikkuvuudestani ja samalla ehkäistä nivelongelmiani paremmin!

  helena.rautakoski@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Olen odottanut tätä kirjaa luettavaksi kuin kuuta nousevaa. Olisi mahtavaa voittaa itselle kirja ettei tarvitsisi kirjaston varauslistalla kuukausia odottaa! Itse olen suunnitellut ensi vuodelle pitäväni kehosta mahdollisimman hyvää huolta, kuten tähänkin asti. Ehkä uusien (terveellisten ja ravinteikkaiden) ruokien kokeilu voisi olla mun juttu? :) Ja minulle uusien liikuntalajien kokeilu, kuten sup-lautailu!

  Roosa
  rooosaroosa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkasin just että pääkaupunkiseudun kirjastoihin on kirjasta 260 varausta, että hetki voi mennä ennenkuin sieltä saa kirjan käsiinsä. :D Jos oman lähikirjaston listoilta ei löydy niin kannattaa pyytää että tilaavat.

   Poista
 41. Oi tämä olisi ihana joululahja itselle! Voisin ehkä antaa lupauksen siitä, että alkaisin venyttelemään edes kerran viikossa!

  katjaspeltola@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Voi, tämä olisi niin lottovoitto meidän talouteen. Miehen diagnoosi- ja lääkelista piteni jälleen ja sitä myöten opetellaan uusia elämäntapoja ravinnosta lähtien. Ensi vuonna lupaan murehtia vähemmän asioita, joille en voi mitään ja iloita niistä,jotka ovat hyvin. :)

  kirsi.alakarppa @ gmail.com

  VastaaPoista
 43. En yleensä tee sen kummempia lupauksia, mutta tarkoitukseni on opetella työkiireen hallintaa. ;)

  iloa.blogi@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Ensi vuonna ajattelin panostaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Urheilen, nukun ja syön hyvin mutta näiden yhdistäminen onnellisuuteen ja mielen hyvinvointiin on ensi vuoden projekti. Kirja kuulostaa juuri sellaiselta paketilta, joka auttaisi minua tavoitteessani. Henriksson.miia@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Uusi vuosi on minulle hyvä mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä ja antaa anteeksi itselleen ne teot ja elämäntavat jotka ei ole mennyt toiveideni tai suunnitelmieni mukaan. Uuden vuoden lupaukset eivät teetä tulosta minulla mutta pyrin parantamaan elämänlaatua kokonaisvaltaisesti. Stressi ja murehtiminen ja muut negatiiviset tunteet saisivat jäädä unholaan minun puolesta, joten pyrin täyttämään elämääni asioilla, jotka eivät niitä tuota. Tähän kuuluu luonnollisesti se, että yritän satsata heti vuoden alusta terveelliseen ruokaan jotta pää ja keho toimisivat kuten pitää ja saan ravinnosta tarvitsemani energiat. Joten odotan innolla, että pääsen työstämään itseäni paremmaksi ja positiivisemmaksi minäksi. :-)

  Annica.rasmus@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Uudenvuodenlupauksia en tee, sillä aloitin jo yli kuukausi sitten, kun jouduin lääkäriin korkean verenpaineen vuoksi. Elämänmuutos pienin askelin on siis menossa.

  VastaaPoista
 47. Moi, kiinnostava näkökulma kirjassanne. Oma itseni kehittämisprojekti kiittäisi varmasti uusista lupauksista. Mutta ehkä eniten perheeni kaipaa lisää lempeyttä arjessa. Siihen pyrin :)
  laura.kronberg@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Uudenvuoden lupaukseni on käydä useammin tapaamassa sukulaislapsia, jotka asuvat useamman sadan kilometrin päässä. Vaikka elämä on kiireistä niin olen päättänyt että tämä on niin tärkeä asia, että sille pitää järjestää aikaa! outivar@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Seuraavan vuoden tavoite on tosi konkreettinen: saada vedettyä (edes) yksi leuka.
  sofia.saha@pp1.inet.fi

  VastaaPoista
 50. Ensi vuonna minusta tulee äiti ja elämä varmasti muuttuu, aion silti luvata pitää huolta itsestäni.
  Sannaohl@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Kunnon ja itseni kehittäminen voisi olla ensi vuoden projekteja. Painonpudotus tulee siinä samassa.
  Varsinaisia uuden vuoden lupauksia en tykkää tehdä.

  VastaaPoista
 52. Olen kokeillut monia erilaisia juttuja ruokailun saralla, mutta vielä on viimeinen linnake testaamatta: aion vaihtaa ainakin vuodenvaihteesta synttäreihin asti kasvissyöntiin! Päällimmäisin syy uteliaisuus: mitä kaikkea kasviksista saa loihdittua, kun ne nostaa lisäkkeestä päärooliin...? Jännää luvassa. Mailiosoite: olliveikkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Ehkä kliseistä, mutta aion lopettaa tällä kertaa oikeasti sen tupakoinnin ja siirryn entistä joogisempaan elämään :) taneli.kuusela@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Oisko nyt viimeinen aika aloittaa uusi vuosi hieman keveämpänä :) s.nukarinen@luukku.com

  VastaaPoista
 55. Lihaskuntoa lenkkeilyn rinnalle!

  VastaaPoista
 56. Lupaan huolehtia ja rakastaa tammikuussa syntyvää esikoistani aina ja ikuisesti.

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 57. Lupaan jatkaa terveyden edistämistä. seijami@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Syksyllä liikunta on jäänyt opiskelun (ja tekosyiden) vuoksi, vuoden alusta aion aloittaa taas salilla käymisen ja joogan :) essi.porkka@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Haluan saada liikkumisen päivittäiseksi, edes puoli tuntia kävelyä joka päivä. Riittävästä unesta huolehtiminen on myös tavoitteenani. marjo.tamminen@perho.com

  VastaaPoista
 60. Olen ajatellut, että ensivuonna pyrin enenmmän pois mukavuusalueelta ja teen sellaisia asioita mitä en ole ennen uskaltanut tehdä:)

  VastaaPoista
 61. Aion keskittyä enempi asiohin, jotka saavat minut hyvälle mielelle ja parantavat hyvinvointiani. Aion opiskella minua kiinnostavia asioita. :)

  linda.heikkala@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Aion ottaa meditoinnin rutiineihini.

  VastaaPoista
 63. Onnea vielä jättiurakasta. Kuvat ja taitto tekevät kirjasta todella ainutlaatuisen (vaikka onhan sisältökin tietysi aika rautainen... ;) Ja v 2017 lupaan jatkaa nykyisiä hyvä tapojani.

  VastaaPoista
 64. Aion keskittyä enemmän venyttelyyn ja taipua vaikkapa spagaattiin vuoden lopussa :) (kasvovesi(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 65. En yleensä tee uudenvuodenlupauksia, mutta tällä kertaa voisin luvata muistuttaa itseäni useammin siitä, ettei kiltilläkään ihmisellä ole velvollisuutta toimia kenekään kynnysmattona. Sellaista omanarvontunnon ja puolien pitämisen uudelleen opettelua. :)

  Kirja menee ennen pitkää hankintaan, vaikkei arpaonni nyt suosisikaan - huikean kiinnostavalta vaikuttava opus!

  marikjnp at gmail.com

  VastaaPoista
 66. Aion ehdottomasti liikkua enemmän, eli nousta koulutöiden ja koneen välistä ulos! inari.sainio@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Aion päivittää itseni Biohakkerin käsikirjan tietoja apuna käyttäen. jo.etuovi@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Olen aivan addiktoitunut treenaamiseen ja urheiluun, joten minun pn todella vaikea pitää lepopäiviä ja rauhoittua. Niinpä uuden vuoden lupaukseni onkin pitää vähintään yksi lepopäivä viikossa ja oppia myös rentoutumaan.

  Kirjasi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta teokselta joten ehdottomasti mukana arvonnassa :) Ihanaa joulunaikaa sinulle!

  elinasarituulikki@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Aion olla terve ja aloittaa reenaamaan uudestaan! amruhanen ÄT gmail.com

  VastaaPoista
 70. Isompana tavoitteena aion olla parempi kirottaja. Treenaamiseen liittyviä tavoitteita ovat pistolikyykky, skin the cat ja joogata mahdollisimman paljon. Tavoitteena on olla entistä positiivisempi, luovempi ja aion sanoa kyllä mahdollisuuksille.

  Tänä vuonna asetin kolme selkää tavoitetta, josta nyt voin sanoa ylpeästi näiden toteutuneen. Tavoitteina oli aloittaa uusi harrastus, treenata entistä säännöllisemmin ja keskittyä kehonhuoltoon. Aloitin crossfitin, treenipäiviä kertyi reilusti 200 ja huollan kehoa 2 kertaa viikossa. Onneksi tavoitteita voi asettaa muulloinkin kuin alkuvuodesta. Hyvää Uuta Vuotta.

  Vivian
  Vivian.ottazzi@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Kyllä aijon. Kehonhuoltoon panostamista ja sokerin aijoan ruokavaliosta jättää pois ��
  Elisa ellu.88@hotmail.com

  VastaaPoista
 72. Paljon on tullut luettua ravitsemuskirjoja ja myös tämä kiinnostaa :) Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ravitsemus on oikeastaan vain yksi osa-alue, toki yksi laajimmista ja ainakin itselleni se kiinnostavin. Mukavaa joulunodotusta myös sinulle! :)

   Poista
 73. Onnittelut kirjasta, vaikka en enää arvontaan kerkeäkään osallistumaan. Oikein herkullista joulua!

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig