Nämä keksit toimivat pelastajana, kun aamulla ei ole aikaa syödä ns. oikeaa aamupalaa (aamupalakeksit, check), tai kun matkustaessa tarvitsee evästä (lentosnäkki, check).
Ja kun keksit vielä näyttävät vähän niinkuin isokokoisilta ja rustiikkisilta macaroneilta, se ei ole ollenkaan huono juttu.
Lyhyestä virsi kaunis, tässä ohje ruokaisiin ja ei varsinaisesti kovin jälkkärimäisiin, mutta kuitenkin herkullisiin kekseihin. Koska mikään missä on maapähkinävoita ei voi mennä (pahasti) vikaan!
Suklaakerroskeksit (gluteeniton, vegaaninen)
Keksit (n. 16 erillistä keksiä)
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 2 rkl vettä
1 dl (sileää) maapähkinävoita
1/2 dl nestemäistä makeutusta (esim. kookossiirappia tai ei-vegaanit hunajaa)
2 rkl sulaa kookosöljyä
1 tl vaniljauutetta
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/2 dl kaurajauhoja (syntyvät esim. blendaamalla kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. 40 g pieneksi pilkottua, mahd. tummaa suklaata
Suklaatäyte
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
n. 2 rkl nestemäistä makeutusta
tarvittaessa: n. 1/2 rkl sulaa kookosöljyä
Huom! käytä kekseihin notkeaa maapähkinävoita. Muista lisäksi sekoittaa purkissa mahdollinen pinnalla oleva öljy kunnolla muun voin sekaan.
Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään ja laita tekeytymään n. 5 minuutiksi.
Sekoita kosteat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kosteisiin. Lisää turvonnut pellavansiemenrouhe. Lusikoi lopuksi suklaahiput taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta (jos haluat hieman makeampia keksejä).
Pyörittele massasta pieniä palloja ja paina ne litteämmäksi. Jos massa tuntuu liian tahmealta, lisää hieman kaurajauhoja. Keksit voivat olla halkaisijaltaan n. 4–5 cm ja korkeudeltaan noin sentin. Asettele keksit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paista 180-asteessa n. 12 minuuttia, tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Nosta sivuun jäähtymään.
Valmista suklaatäyte vispaamalla ainekset keskenään. Jos massa vaikuttaa kovin jähmeältä, lisää hieman nestettä. Maista ja säädä sopiva makeusaste.
Levitä suklaatäytettä (n. 1 tl per kerroskeksi) viilentyneiden keksien päälle (puolet kekseistä siis) ja paina toinen puoli päälle. Säilytä keksejä jääkaapissa.
Alkuperäinen ohje hieman muokattuna Edible Perspective.
Voi apua, miten herkullisilta keksit näyttävät!
VastaaPoistaHehe kiitos! Kaurakeksit nousee kyllä ihan uudelle tasolle kun laittaa vähän suklaatäytettä väliin ;)
PoistaIhana blogi! Ihania reseptejä - Kiitos! Kirjoitin juuri "Keittokirjaterapiasta" http://limonaria.fi/post/2355 ja sinun blogisi sopisi hyvin tähän terapiamuotoon :D
VastaaPoistaKiitos, onpa kivasti sanottu! <3 Pitää käydä lukaisemassa juttusi :)
PoistaNam! Maapähkinä-kaurakeksit on mun suosikkeja, eikä suklaa niitä epäilemättä huononna. :D
VastaaPoistaEn sanoisi että huonontaa :D
PoistaOn kyllä herkullien näköisiä keksejä!
VastaaPoistaKiitos Taru! :)
PoistaNäitä jo ihastelin instagramissa, ihania ja varmasti maukkaista!
VastaaPoistaKiitti! Luulen että näitä tulee tehtyä vielä usein, ja keksejähän voi jatkotuunailla esim. kuivatuilla hedelmillä ja pähkinämurulla. :)
PoistaIhanan näköisiä!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaAi että, miten syntisen herkulliselta näyttää tuo täytekkin :D Namnam.
VastaaPoistaEi mitään syntejä, nämähän ovat suorastaan terveyskeksejä ;) :D
PoistaTodella kauniita palluroita, nam!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaNiin ihanan näköiset ja -kuuloiset. Oih!
VastaaPoista