torstai 16. kesäkuuta 2016

VIIDEN MINUUTIN LOUNASKULHOJA


Kesän kynnyksellä innostun yleensä tekemään tällaisia nopeita ja kevyeen nälkään sopivia salaattimaisia lounaskulhoja. Tai käyvät ne isompaankin nälkään, silloin vaan annos kannattaa tehdä tarpeeksi suuressa koossa. Joka tapauksessa pikanälkään ihan parhaita aterioita!

Useimmat kasvikset ovat tällä hetkellä niin täynnä makua, että niitä ei tarvitse erikseen juurikaan käsitellä, usein riittää että ripsauttaa vähän öljyä ja suolaa päälle. Eri tavoin kasviksia leikkaamalla ja vuolemalla annokseen saa vähän erilaisia tekstuureita ja niitä on hauskempi syödäkin.

Lounaskulhoista kirjoitinkin jo viime kesänä. Lyhyenä kertauksena: kasaa samalle lautaselle paljon vihreää ja muita tuoreita kasviksia, jotain suolaista, jotain rasvaista/kermaista (esim. avokado tai hummus ja muut tahnat) ja jotain proteiinipitoista. Kokoa nätisti lohkoittain tai sekoita kaikki yhdeksi herkulliseksi mössöksi.
---

Vegekulho 1 (ylin kuva): kasviksia, salaattia, lehtikaalta, oliiveja, akt, siemeniä, papuhummusta.
Papuhummus syntyy muusaamalla yhteen: adukipapuja, tahinia, sitruunamehua, oliiviöljyä, valkosipulia ja suolaa.


Vegekulho 2 (samantyyppinen kuin edellinen, erona:) cashewpähkinöitä, avokadohummusta.
Avokadohummus: avokadoa, kikherneitä, korianteria, tahinia, sitruunamehua, oliiviöljyä ja suolaa.


Vedä kaikki mössöksi -kulho: kesäkurpitsanuudeleita, akt, kevätsipulia, siemeniä, linssitahnaa.
Linssitahna: vihreitä linssejä, tahinia, sitruunamehua, oliiviöljyä ja suolaa.


Oranssi kulho: kasvisten lisäksi pehmeäksi keitettyjä kananmunia.


Mökkikulho: mm. savusiikaa, retiisiä, avomaankurkkua, pinaattia ja kananmunaa.

PS. Näitä pikaruokia postailen yleensä Instagramiin (@lottavee), laita seurantaan mikäli ruoka- (ja näin kesällä myös luontokuvat) kiinnostavat. :)
SHARE:

14 kommenttia

 1. Anteeksi kysymys, mutta miksi pilaat kuvat lisäämällä liikaa teräävyyttä? luonnollisemmat kuvat olisivat paljon kauniimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt viittaat tämän postauksen kuviin, niin ne olen ottanut suoraan instagramista ja kännykällä selattaviin pikkukuviin mielestäni sopii kevyt terävöitys, joka toki näin isossa koossa voi näyttää vähän kököltä. Omaan makuuni (muissa) kuvissani ei mielestäni ole liikaa terävyyttä.

   Poista
 2. Olen hieman eri mieltä. Kun katson kuviasi instagramissa, olen edelleen sitä mieltä että ne näyttää liian muokatuilta ja siksi ei niin hyvältä. Toki asiasta voi olla montaa mieltä ja hyvä jos itse tykkäät. Kunhan vain kerroin, koska sitä helposti sokaistuu omaan tyyliinsä eikä osaa katsoa ulkopuolisen silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookoo. No makuasioista ei kannata sen enempää kiistellä :)

   Poista
  2. Heippa, uutena lukijana päädyin tähänkin postaukseen vasta nyt, ja jostakin kumpusi pakottava tarve kommentoida tuota vanhaa kommenttia ;). Mielestäni "näkemyksesi" kuvien tyylistä ei ole esitetty rakentavana, hyväntahtoisena kritiikkinä, vaan tarkoituksellisen ilkeään sävyyn, tämänhän luonnollisesti itsekin tiedät. Tällaista kommentointia toki näkee blogeissa paljonkin; ensin jätetään tyly huomio (jos aloittaa mukakohteliaalla fraasilla "anteeksi, mutta", eikö voisi myös jatkaa kommenttia jotenkin muutoin kuin "miksi PILAAT..."). Jatkokommentissa sitten usein juuri tähän tyyliin nostetaan itseä ylöspäin puolustautumalla, että tarkoituksena oli vain pyrkiä auttamaan bloggaajaa kehittymään. Kiintoisaa on, että eivätkö tähän tyyliin kommentoivat henkilöt ymmärrä lähes kaikkien lukijoiden kuitenkin tulkitsevan heidän ulosantinsa aivan yhtä moukkamaiseksi kuin taustalta kuultava, hienommilla sanoilla peitetty "ei pahalla (= juurikin loukatakseni)". Blogin pitäjälle kiitos inspiroivista resepteistäsi, näistä tulee käyttöön moni! -Hantsu

   Poista
  3. Kiitos pohdiskelevasta kommentista ja erittäin hyviä huomioita nostit esiin, voi tosin olla että näihin ei saadaan koskaan vastausta. :D Itse en ymmärrä ollenkaan mikä motivoi ihmisiä kommentoimaan pisteliäästi, (aidosti) rakentavaa palautetta kun voi antaa myös sellaisin sananmuodoin ettei taustalla paista halu näpäyttää. Mutta ilmeisesti meitä on moneen junaan. :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ainakin minun silmääni! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia kuten aina, minun mielestäni ainakin :)

  VastaaPoista
 5. Nam! Ihania, raikkaita ja kesäisiä lounaskulhoja. Kasvisvoittoiset lounaskulhot on myös mun lemppari kesällä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on kyllä siitäkin käteviä että kulhoon voi laittaa ihan mitä vaan kaapinjämiä :)

   Poista
 6. Hei. Löysin tämän erittäin hyvän ja monipuolisen ruoka/resepti sivustosi, pidän kovasti näistä ohjeista! Ja kuvat ovat aivan ihania,syötävän ihania :-)

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig