torstai 30. kesäkuuta 2016

MUSTIKKA-KOOKOSMEHUJÄÄT (V)


Kuulin huhuja että vuoden ensimmäiset mustikat ovat jo kypsymässä. En tiedä millainen mustikkavuosi tästä on tulossa, mutta edellinen oli sen verran runsaskätinen, että pakastimessani on edelleen useamman litran verran marjoja. Liikaa mustikkaa – positiivinen ongelma!

Olen tunkenut mustikkaa vähän vasemmalle ja oikealle; smoothieihin, puuroon, jogurttiin, mustikkamaitoon. Ja näin kesällä tietysti myös jäätelöön/mehujäihin. Nyt vaan helteitä tänne äkkiä!

Mehujäiden ohje on hieman mukailtuna ihanasta Jäätelökirjasta. Jos et pidä kookoksen mausta, tilalle voi hyvin laittaa vaikka turkkilaista jogurttia.

Mustikka-kookosjäätelöt (n. 4 tikkua)

1 tölkki kookomaitoa (jäähdytettynä jääkaapissa)
1 dl mustikoita
2–4 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookossiirappia tai ei-vegaanit hunajaa)
1 tl vaniljauutetta
halutessa mausteeksi: 1 tl kardemummaa

Jäätelön voi tehdä joko yksivärisenä, tai tekemällä erikseen valkoisia ja violetteja osioita.

Kaavi kookosmaidon jähmettynyt osa blenderiin. Jos haluat tehdä kaksiväristä jäätelöä, blendaa kaikkia ainekset paitsi mustikat sekaisin, ota n. puolet valkoisesta massasta sivuun ja blendaa mustikat lopun massan kanssa. Yksiväriseen jäätelöön blendaa kaikkia ainekset suoraan sekaisin.

Maistele makeusaste kohdilleen, jäätelö saa olla aika makeaa, koska maut hieman väljähtävät pakastettaessa.

Kaada massa muotteihin, tai jos teet kaksivärisenä: lusikoi vuoronperään erivärisiä kerroksia muotteihin. Pakasta useamman tunnin ajan. Muotit irtoavat hyvin valuttamalla niiden päälle kuumaa vettä. Nauti heti.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ääh kuinka hyvän näköisiä! Kookos on yks mun suosikkimaku joten se yhdistettynä mustikkaan ei voi olla muutakuin hyvää.
    Viimevuoden mustikkasato oli kyllä tosi riittoisa! Täälläkin tuli pakastin täyteen ja onhan niitä sitten tullut viljeltyä puuroon, smoothieihin ja ties minne. Tulin sitten pari viikkoa sitten huomanneeksi, että jäljellä enää litran verran ja iski pieni paniikki että mitäs sitten tapahtuu kun ne loppuu :D Mutta eiköhän ne uudet sieltä ennemmin tai myöhemmin ilmaannu, että saa taas täyttää pakastimen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla on kanssa vahva luotto että tämän vuoden satoa riittää taas täyttämään pakastimen. Itsehän en tokikaan jaksa marjoja poimia vaan olen ulkoistanut tämän äidilleni :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig