keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

12 JÄÄTELÖOHJETTA KESÄÄN


Minulla on yksi herkkusääntö ja se menee näin: kun on aurinkoista ja lämmintä, syön jäätelön. Lämpimän raja menee siinä +18-asteessa mutta tilanteen mukaan sovelletaan.

Etelämpään suuntautuvilla matkoilla tämä on erityisen hyvä sääntö, koska jäätelöä voi käytännössä syödä joka päivä. Vähän sellainen vapaudu (jäätelöttömyyden) vankilasta -kortti. Tosin esim. Aasiassa jäätelövalikoimat eivät yleensä ole kummoiset jos niitä edes on.. Sen sijaan Etelä-Euroopassa ei ole tätä ongelmaa. Gelatot! <3

Kun kuitenkin pyrin välttelemään (valkoisen) sokerin syöntiä, niin tämä jäätelönmussutus on pienoinen ongelma.. Jonka ratkaisin ainakin osittain hankkimalla oman jäätelökoneen. Paras hankinta ikinä! Rajaton määrä mieleisen makuista jäätelöä, ja sokerin määrään ja laadun voi säädellä itse.

Koostin yhteen blogissa aiemmin julkaistuja jäätelöohjeita, joista tosin kaikkia ei ole valmistettu jäätelökoneella. Suosittelen kuitenkin hankkimaan kyseisen koneen, mikäli haluat tehdä itse jäätelöä, sillä: a) jäätelö valmistuu ihan supernopeasti, ja b) koostumus on täysin sileä ilman niitä ärsyttäviä jääkiteitä.

Ja muistathan myös helpon pikajäätelön: muusaa yhteen (esim. sauvasekoittimella) pakastettua banaania ja pakastettuja marjoja/hedelmänpaloja, kuten kuvassa yllä.

Kaikki jäätelöohjeet ovat ilman valkoista sokeria ja gluteenia/viljaa. Osa on maitotuotepohjaisia (mutta ilman kananmunaa) ja osa vegaanisia.


Tavalliset, maitotuotepohjaiset jäätelöt:

Mansikka-jogurttijäätelö suklaahipuilla 
Maapähkinävoi-karamellijäätelö
Lakritsijäätelö
Vesimeloni-jogurttijäätelö


Vegaaniset jäätelöt:

Karamellijäätelö toffeepaloilla
Valkosuklaa-vadelmajäätelö
Minttu-jäätelökeksit (minttupuffetit) 
Minttu-suklaajäätelö


Mehujäät & jäätelökakku:

Suklaa-pistaasijäätelökakku 
Kookos-appelsiinimehujäät (v)
Vesimeloni-mansikka-jogurttimehujäät 
Hedelmäsalaatti-mehujäät (v)

Jos tulee mieleen jäätelömakuja joista olisi kiva saada resepti, niin kerro, voin yrittää kehitellä jotain! :)
SHARE:

4 kommenttia

  1. Oi näyttää herkullisilta, nuo mehujäät menee kyllä testiin ainakin. Ja tuo minttujäätelö kuulostaa ihanalta. Kiva tällainen kooste postaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mehujäitä pitäisi kyllä tehdä enemmänkin ja kokeilla uusia reseptejä, mutta mua ärsyttää nuo rumat keltaiset muotit! :D Ostoslistalla on ollut hienommat jo vaikka kuinka kauan, kunhan sais vielä hankittua..

      Poista
  2. En tiedä onko aivan villi ajatus, mutta olisi kiva saada jokin kahvijäätelöresepti! :D ei tarvitse olla pelkkä kahvi eli ihan vaikka suklaakahvijäätelökin käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo joku mokkajäätelö vois olla ihan varteenotettava vaihtoehto.. ja myös joku teepohjainen, esim. matchajäätelö. Kiitos ideasta, laitan korvan taakse! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig