tiistai 31. toukokuuta 2016

NYHTÖKAURA TESTATTU! (LAITOIN SEN TACOIHIN)


Jopa vähän naurettaviin mittoihin paisunut nyhtökauran metsästys päättyi lopulta melko kivuttomasti. Ei tarvinnut mennä jonottelemaan kaupan oven taakse klo 7 viikonloppuaamuna (nukun mieluummin), vaan nappasin perjantai-iltapäivällä pari pakettia keskustan Ruohonjuuresta, siinä samalla kun olin matkalla juhliin. Heitin paketit vieressä sijaitsevan työpaikan jääkaappiin ja hain ne sieltä sitten yöllä paluumatkalla. :)

Nyt olen ehtinyt maistamaan vasta tuota tomaattista versiota, joka onkin aika kivasti maustettu. Koostumus on (kuten ulkonäöstä voi päätellä) säikeinen ja yllättävänkin jämäkkä, purutuntumaa siis löytyy. Maku on tavallaan aika neutraali pienellä rukiisella sivumaulla. Nyhtökaura on itsessään aavistuksen kuivaa, joten muhittelin nyhtöä hetken tomaattikastikkeessa ja lisämausteissa, ja se teki siitä mielestäni mureampaa.


Etunahan tässä on lihattomuuden lisäksi älytön nopeus: ruoanlaitto on lähinnä lisukkeiden pilkkomista ja pääraaka-aineen lämmittämistä. Esim. nämä tacot valmistuivat noin vartissa kun käytin lisäksi valmiita maissilettuja. Nyhtökaurasta ei välttämättä tule oman keittiöni viikoittaista vierasta (miinuksena tuo rukiinen maku josta en ole ihan innoissani), mutta satunnaiseen käyttöön kyllä aika mainio, erityisesti silloin kun on kiire.

Uutuustuotteiden testaaminen ei jäänyt tähän, ostin nimittäin myös Oatlyn kaurafraichea! Ulkonäkö onkin aika yks yhteen tavallisen creme fraichen kanssa. Maussa on kuitenkin kauramainen ja vähän jotenkin teollinen sivumaku, josta en rehellisesti sanottuna juurikaan pitänyt. Maustettuna kaurafraiche menee ruoan kanssa ihan ok, mutta täysrasvaisen maitotuotteen makua ja kermaista täyteläisyyttä on vain todella vaikea jäljitellä. Ihan hyvä tuote vegaaneille ja muille maitoa vältteleville, mutta itse kyllä taidan jatkossa jättää tämän kaupan hyllylle.


Tomaattiset nyhtistacot 

paketillinen tomaattinyhtökauraa
tölkillinen säilyketomaatteja (kirsikka- tai tavallisia tomaatteja)
n. 1 tl makeutusta (esim. kookossokeria/-siirappia, ei-vegaanit hunajaa)
1 tl omenasiiderietikkaa
srirachaa/chilikastiketta maun mukaan
ripaus suolaa + pippuria

maissilettuja tai vaikka tukevia salaatinlehtiä
avokadoa
korianteria
kaurafraichea (tai ei-vegaani creme fraichea), mausta esim. srirachalla

Lämmitä nyhtö pannulla säilyketomaattien (käytä näitä mieluummin kuin tuoreita tomaatteja tai tomaattimurskaa, maku on paljon täyteläisempi) ja mausteiden kanssa.

Tarjoile lämmitettyihin tacolettuihin tai tukeviin salaatinlehtiin käärittynä avokadon, korianterin ja chilillä maustetun fraichen kanssa.


PS. Huomaathan että nyhtökauraa ei markkinoida täysin gluteenittomana, sillä se saattaa sisältää pieniä määriä (alle 0,1%) gluteenia. 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Herkullisen näköistä! Pitäisi itsekkin kokeilla tuota nyhtökauraa, mutta toistaiseksi se on jäänyt vaan ajatuksen tasolle.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten ollut harvinaisen vaikeasti löydettävä tuote, niissä harvoissa paikoissa missä on ollut hyllyssä niin myyty melkein heti loppuun! Mut suosittelen kyllä maistamaan jos onnistut näkemään tätä jossain (syksyllä kai viimeistään pitäis olla paremmin kaupoissa) :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig