torstai 12. toukokuuta 2016

LISÄÄ PARHAITA DIPPEJÄ: MINTTU-HERNETAHNA (V)


Ihanaa, kohta saa tuoreita herneitä kaupoista ja markkinoilta! Erityisesti odotan kotimaisten herneiden sesonkia, niiden hieman makea ja raikas maku on täysin vailla vertaansa ja rinnalla kyllä ulkomainen lajitoverinsa kalpenee.

Siihen asti pitää pärjätä pakasteherneillä, mutta ei se mitään, kun niistäkin saa maistuvaa apetta. Olen tykästynyt viime aikoina tosi paljon erilaisiin dippeihin ja tahnoihin, kuten esim. punajuurihummukseen & avokado-tsatsikiin. Minttuinen hernetahna menee herkullisuudessaan samaan kastiin. Laitoin mukaan vielä hieman avokadoa, niin koostumuksesta tuli entistä kermaisempi. Sillä mihinkäs avokado nyt ei sopisi.

Tein tahnan suuhunkuljetusalustaksi gluteenittomia siemennäkkäreitä, mikäli et ole ennen näitä maistanut niin varoitan että niihin jää pahasti koukkuun!


Minttu-avokado-hernetahna

2 dl herneitä (sulata pakasteherneet)
reilu kourallinen mintunlehtiä (vahva minttu)
1 pieni avokado
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa

Laita ainekset esim. monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Tsekkaa suolan määrä omaan suuhun sopivaksi. Syö esim. siemennäkkäreiden (jotka tunnetaan myös nimellä heroiininäkkäri) kanssa.

SHARE:

2 kommenttia

 1. Nami! Tein itsekin vastikään mintulla maustettua hernesosekeitoa ja makupari on kyllä ihana! Avokado kuullostaa erinomaiselta lisältä .:)

  http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2016/05/mintulla-maustettu-hernesosekeitto.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein kanssa hetki sitten (löytyy huhtikuun resepteistä) mintulla ja herneillä maustettua parsakeittoa, menee vähän samaan makumaailmaan. Nyt kun sais vielä niitä tuoreita herneitä! :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig