torstai 21. tammikuuta 2016

PARSA/KUKKAKAALI- & GRANAATTIOMENASALAATTI JOGURTTIKASTIKKEELLA


Tiedän mitä ajattelet – miksi syödä kylmää salaattia tähän aikaan vuodesta!

Totta on, että lämmin ruoka maistuu talvipakkasilla parhaiten. Mutta itse en ole kuitenkaan täysin hylännyt mm. kylmiä smootheja viikonloppuaamuisin, ja välillä maistuu kylmä jogurtti-kurkkukeittokin. Ehkä kun on tarpeeksi tehokkaasti kääriytynyt vilttien ja villasukkien lämpöön, viileäkin ruoka houkuttelee välillä. Plus jos ruoka on hitsin hyvää, niin sama se minä ajankohtana sitä syö.

Tässä annoksessa yhdistyvät hieman rapeat kasvikset makeisiin ja kirpeisiin sattumiin. Salaatissa on aika tuhti kastike, joten tämä on (annoskoosta riippuen) yllättävänkin täyttävä ateria. Ja tuli tästä aika kauniskin. Suorastaan vähän talvinen väritykseltään.

Parsa- ja kukkakaali ovat mielestäni parhaimmillaan erittäin nopeasti keitettynä, niin että niissä on vielä selkeästi purutuntumaa (mössömäisen pehmeäksi kaali kannattaa keittää vain, jos olet aikeissa tehdä esim. kukkakaalimuusia). Toki tässä salaatissa voi halutessaan käyttää myös täysin raakaa kaalia, jos siitä tykkää.

Ruokaisa salaatti (1 iso annos)

200 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
1/2 granaattiomenan siemenet
1/2 dl kuivattuja karpaloita
pari rkl saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä tai siemeniä)

jogurtti-majoneesikastike
2/3 dl turkkilaista jogurttia (tai maustamatonta kasvijogurttia)
1/3 dl majoneesia (tai vegaanista majoneesia)
1 tl dijonsinappia
2 tl sitruunanmehua
1/4 tl valkosipulijauhetta
suolaa + pippuria

Pilko kaalit suuhun sopiviksi paloiksi. Laita kattilaan vettä ja kiehauta kaalit nopeasti, max. 1 minuutin ajan. Valuta kaalit ja laita sivuun jäähtymään.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja säädä makuja tarvittaessa.

Murustele pähkinät vähän pienemmiksi ja paahda niitä hetki kuumalla, kuivalla pannulla.

Kun kaalit ovat kunnolla jäähtyneet, sekoita ne granaattiomenansiementen, karpaloiden ja kastikkeen kanssa. Ripottele lopuksi päälle pähkinät. Salaatin voi syödä joko heti huoneenlämpöisenä, tai laittaa hetkeksi jääkaappiin maustumaan (tässä tapauksessa lisää pähkinät vasta juuri ennen tarjoilua).

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig