torstai 17. joulukuuta 2015

RAAKALEIVONNAN ABC: SALMIAKKIPALLOT


Upean Yellowmood-blogin Hannamari Rahkonen on luonut täydellisen oppaan kaikille raakaleivonnasta innostuneille. E-julkaisuna toteutettu Raakaleivonnan ABC on täynnä toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja vinkkejä niin aloittelijoille, kuin kokeneemmillekin raakaleipojille. Kuvamaailma ja ulkoasu ylipäätään on huipputyylikäs ja suorastaan hipoo täydellisyyttä. Kerrassaan hieno kokonaisuus siis ja yksi vuoden parhaita julkaisuja!

Kirjassa käydään läpi perusteellisesti välineistö, raaka-aineet ja tekniikat. Yksi parhaita oivalluksia on Usein Kysytyt Kysymykset -osio, josta löytyy vastaukset isoon liutaan yleisempiä ongelmatilanteita, kuten esim. miksi kakun rakenne ei onnistunut tai miksi kookosmaito ei vatkaannu. Itsekin suht kokeneena raakaleipojana onnistuin löytämään vinkeistä itselleni uutta tietoa.

Kirjasta löytyy luonnollisesti ohjeita mahtavan näköisiin kakkuihin, mutta lisäksi myös erilaisiin leivoksiin, piiraisiin, patukoihin ja tryffeleihin. Kaikki ohjeet ovat gluteenittomia ja maidottomia, suurin osa lisäksi vegaaneille sopivia.


Hannamari tarjoaa ystävällisesti Syötävän hyvän lukijoille -15% kirjan hinnasta (norm. 29,90 € ja nyt 25,40 €). Alennuksen saat ostamalla kirjan jompaa kumpaa linkkiä käyttäen: verkkopankkimaksu tai luottokorttimaksu. Tarjous on voimassa viikon ajan (23.12.2015 asti) joten nyt pikaisesti ostoksille, tämä kirja on jokaisen raakaherkuttelijan pakkohankinta!

Arvoin hetken tartunko ensimmäisenä amarantti-toffeepatukoiden, piparminttu-brownieiden vai salmiakkupatukoiden ohjeeseen, mutta salmiakki vei voiton. Kirjasta löytyy muuten myös salmiakkikakun ohje, joka sekin meni suoraan testauslistalle. Patukoistani tulikin lopulta palloja kun leivinpaperini oli loppu, mutta muodosta viis, lopputulos oli silti superherkullinen.

Käytin Haupt Lakrits -merkkistä lakritsijauhetta, joka on todella tummaa ja intensiivisen (salmiakkisen) makuista. Hyvä (ja kenties helpommin saatavilla oleva) vaihtoehto on myös Kung Markattan lakritsijauhe. Muutkin käyvät, tosin saattavat olla hieman eri värisiä ja miedomman makuisia.


Salmiakkipatukat/konvehdit 

3 dl cashewpähkinöitä
1 dl sulaa kookosöljyä
3/4 dl hunajaa tai vegaanit esim. kookosnektaria
5 rkl lakritsinjuurijauhetta
3/4 tl suolaa

valinnaisesti: 5 hiilikapselin sisältö (mustan värin aikaansaamiseksi)

Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. Kaavi taikina leivinpaperille, laita päälle toinen paperi ja kauli n. sentin korkuiseksi levyksi. Leikkaa levystä haluamasi kokoisia paloja. TAI pyörittele massasta palloja. Siirrä patukat/pallot pakastimeen n. puoleksi tunniksi.

Annostele lakritsijauhetta lautaselle ja pyöräytä jokaiselle patukalle/pallolle lakritsikuorrute. Säilytä patukoita jääkaapissa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig