torstai 8. lokakuuta 2015

PORTOBELLOBURGERI ELI KEKO KAIKKEA HERKULLISTA


Isoja juttuja on tapahtunut, olen nimittäin ostanut Ihan Oikean Kameran! Tähän asti olen kuvannut pokkarilla (mikä on ehkä vähän noloakin), mutta toisaalta sillä on pärjännyt ihan hyvin, kunhan on vain hyvä valo. Vähänkin hämärässä valossa laite on sen sijaan ollut ihan toivoton. Että olen kyllä aika innoissani tästä uudesta kaverista!

Emme kamerani kanssa puhu vielä ihan sujuvasti yhteistä kieltä, mutta kyllä kuvissa (kuten tässä postauksissa olevissa) huomaa jo hieman eroa. Päädyin lopulta mikrojärkkäriin, sillä kameran yksi tärkeimmistä ominaisuuksista itselleni on sen fyysinen koko. Järkälemäistä kameraa en vain jaksaisi raahata mukaan minnekään. Lisävarusteeksi ostin vielä 45mm objektiivin, niin pääsee vähän pelailemaan syväterävyyden kanssa.


Mutta itse asiaan. Portobelloburgerit ovat varmaan monelle jo tuttu juttu ja olen itsekin tehnyt niitä joskus aiemmin, mutta nyt osui niin herkulliset täytteet kohdille että on pakko jakaa muillekin! Burgeri oli tällä kertaa tällainen open face -mallinen, koska tuota täytettä on tosiaan aika reilusti.

Portobelloburgeri halloumilla, mangolla ja guacamolella 

suuria portobellosieniä
halloumia
seesamsiemeniä
mangoa
vihreää, jämäkkää lehteä, esim. kiinankaalia
korianteria

avokadoa
sipulia
chiliä
puserrus sitruunaa
suolaa + pippuria

Irroita sienistä jalka. Laita pannulle hieman öljyä ja paista sieniä molemmin puolin kunnes ovat kypsiä, n. 10-15 min.

Laita lautaselle seesamsiemeniä ja painele halloumisiivuja siemeniin. Paista kuumalla pannulla, kunnes pinnat hieman rapeutuvat. Tähän menee hieman enemmän aikaa kun halloumin paistamiseen normaalisti.

Valmista guacamole muusaamalla kypsää avokadoa esim. haarukalla, ja sekoita joukkoon pieneksi silputtua raakaa sipulia, puserrus sitruunanmehua ja mausteita.

Kuori mango ja leikkaa siitä siivuja. Huom. käytä kunnolla kypsää hedelmää.

Kokoa keot: 1. Pohjalle portobellosieni. 2. Päälle rapea vihreä lehti. 3. Sitten "pihvi" eli seesam-paneroitua halloumia. Marinoitu tofu voisi sopia myös. 4. Seuraavaksi pari siivua mangoa. 5. Komeuden kruuna iso kasa guacamolea. Päälle voi ripotella vielä seesamsiemeniä ja tuoretta korianteria. Syö haarukalla ja veitsellä.


PS. Muistutan vielä kyselystä ja kilpailusta -> lukijatutkimus
SHARE:

6 kommenttia

  1. Ihan hullun hyvännäköinen resepti, tai siis ruoka. Pakko testata!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä tosi hyvältä! Minkä kameran muuten ostit? :) Mäkin sijoitin hiljattain uuteen kameraan ja 45 mm -objektiiviin, on kyllä aika eri fiilis kuvailuissa nykyään, vaikka mekään ei kameran kanssa olla vielä ihan samalla aaltopituudella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin Panasonicin Lumix GM1, retrodesign miellyttää. ;) Sulla on kanssa kivoja kuvia!

      Poista
  3. Ihanalta näyttää ja kuulostaa, mutta ärtyneen suolen oireyhtymää sairastaville ihan mahdoton kombinaatio. Onnea uudesta kamerasta, mahtavilta näyttää kuvat :) Ja testasinpa raakamarspatukoita ohjeesi mukaan ja hyviä tuli! Päällisen kanssa oli vain hieman ongelmia eikä lopputulos näytä silmiä hivelevältä mutta siinäpä taas haastetta itselle jatkossa(kin) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos sulla on esim. FODMAP-ruokavalio niin se on kyllä tosi rajoittava.. mutta toivottavasti täältä löytyy jotain kokattavaa. Ja kiva jos tykkäsit raakapatukoista! Ei mullakaan aina koristelut aina onnistu niin kauniisti mutta kuvaankin vain ne hienoimmat yksilöt :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig