tiistai 29. syyskuuta 2015

JÄTTIKATKARAPU- & KESÄKURPITSA"PASTA"


Sain sukulaisilta muutaman järkälemäisen mutanttikesäkurpitsan, joita pitäisi nyt käyttää tehokkaasti vasemmalle ja oikealle.

Kesäkurpitsasta olen tehnyt suikaloimalla "nuudeleita/pastaa" pariinkin otteseen, mutta yleensä kylmänä. Miksei näitä soiroja voisi ihan hyvin lämmittääkin, mietin, ja kokeilin valmistaa kurpitsat pastamaisesti valkosipuli-sitruuna-jättikatkarapukastikkeen kanssa. Ja toimii kuulkaas ihan hyvin, varsinkin kun jättää kesäkurpitsan hieman al denteksi.

Vielä kyllä sellaista spiralizeria (mikä tämä on suomeksi..spirulaattori? spiraalikuorija?) kaipaisin, niin olisi helpompaa näiden veistely. Huom. kurpitsa kutistuu aika reilusti lämmetessään, eli varaa vähintään yksi kesäkurpitsa per syöjä.


Katkarapu & kesäkurpitsa -feikkipasta (1 annos)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
jättikatkarapuja (tai tavallisia)
pari rkl voita/gheetä/kookosöljyä
muutama valkosipulinkynsi
1 sitruuna
korianteria tai esim. lehtipersiljaa
suolaa + pippuroa
muita mausteita, esim. chilijauhetta, kurkumaa, jeeraa

Ota ravut sulamaan ja poista mahdollinen kuori.

Leikkaa kesäkurpitsasta siivuja esim. leveäpäisellä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Leikkaa siivut ohuiksi soiroiksi veitsellä. Tai käytä sellaista näppärämpää laitetta jolla kasviksesta saa vuoltua suoraan suikaleita.

Kuori valkosipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sulata kasarissa voita keskilämmöllä, ja kuumenna valkosipuleita pieni hetki, älä päästä kuitenkaan ruskistumaan. Jos käytät raakoja rapuja, lisää ne tässä vaiheessa pannulle ja paista n. minuutin per puoli, kunnes punastuvat.

Lisää pannulle hieman vettä (n. pari rkl) ja sitruunan puserrettu mehu. Lisää mausteita oman maun mukaan. Odota että neste poreilee ja lisää kesäkurpitsasoirot. Kääntele nopeasti muutaman minuutin ajan, mutta älä päästä kesäkurpitsoja kypsymään ihan lötköksi asti. Esikypsennetyt ravut voi lisätä yhtä aikaa kesäkurpitsan kanssa ja lämmittää nopeasti.

Tarjoile heti esimerkiksi korianterisilpun kanssa.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Spiralaiseriksi mä sitä sanon :-D Aika kökkö finglish-käännös, mutta en oo vielä parempaakaan nimeä keksinyt. Spirulaattori on aika kova kyllä... Super-herkullisen näköinen setti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Spirulaattorissa on kyllä vähän sellainen tekemisen meininki (kuulostaa vähän terminaattorilta) :D

      Poista
  2. Kesäkurpitsa"pasta" on ollut tämän kesän suosikki minunkin keittiössä, yleensä tonnikalan kanssa. Oman spiralizerini löysin Hongkong-tavaratalosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tsekkasin jo perusAnttilat ja muut, niistä en löytänyt. Pitänee vielä koluta läpi noita keittiötarvikkeiden erikoiskauppoja, tai sitten tehdä retki vähän kauemmas lähimpään Honkkariin. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig