Syötävän hyvä: PIENI LUNCHBOWL OPAS (JA VEGAANINEN ESIMERKKI)
Tietoa mainostajalle ›

torstai 7. toukokuuta 2015

PIENI LUNCHBOWL OPAS (JA VEGAANINEN ESIMERKKI)


Tartunpa jälleen yhteen trendisapuskaan: lunchbowleihin eli lounaskulhoihin. Tai voi näitä kai päivälliskulhoiksihin nimittää. Idea on siinä mielessä aika samantyyppinen kuin smoothiebowleissa, että annoksen visuaalisuuteen ja esillelaittoon panostetaan erityisen paljon. Periaatteessa voidaan toki myös puhua ihan vain normisalaatista, jossa ainekset on aseteltu nätisti lohkoittain.

Asettelu ja näpräys voi tuntua hupsulta touhulta, mutta itseäni ainakin jotenkin ilahduttaa suuresti syödä nättiä ruokaa. Eikä tässä nyt niin iso työ lopulta ole, säästää ainakin sekoittamisen vaivan. ;)

Lounaskulhon voi kasata ihan kokonaan kypsentämättömistä aineksista, jolloin se valmistuu todella nopeasti. Tai osan aineksista voi paahtaa/paistaa/mitä ikinä. Pohjalle tulee salaattia (itse laitoin tällä kertaa romainea ja rucolaa) ja loput ainekset ladotaan päälle.

Nopea katsaus makroihin – jokaisesta kategoriasta kannattaa poimia 1-2 ainesta yhteen kulhoon:

proteiinit: linssit & pavut, tofu, quinoa, ja tietysti myös eläinkunnantuotteet eli juusto/raejuusto/kala/liha
hiilarit: kasvikset & vihannekset, juurekset, harkiten viljat (esim. maissi, riisi)
rasvat: öljyt, avokado, pähkinät & siemenet
erilaiset kastikkeet/tahnat: hummus, guacamole, paputahna, (paksu)tsatsiki

Homman kruununa on mielestäni nimenomaan tuo kastike/tahna. Iso kauhallinen omaa suosikkiasi kulhon keskelle ja avot!

Alla vielä ohje tämänkertaiseen kulhooni (tai oikeastaan lautaseen koska omistan ainoastaan joko liian isoja tai pieniä kulhoja).


Lounaskulho (vegaaninen)

bataattia
(keitettyjä) kikherneitä
parsaa
öljyä, suolaa,pippuria
mausteita, esim. chilijauhetta, jeeraa, kurkumaa, kuivattuja yrttejä

kirsikkatomaatteja
avokadoa
vihreää salaattia (esim. romaine, rucola)

guacamole-hummusta (ohje postattu aiemmin)

Kuori bataatit ja leikkaa viipaleiksi. Levitä kiekot leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja sivele hieman öljyä päälle. Mausta suolalla, pippurilla, ja muilla erilaisilla mausteilla. Pyörittele kikherneet samantyylisessä öljy+mausteseoksessa (saa olla reilusti mausteita). Ripottele myös parsojen päälle öljyä ja mausta suolalla + pippurilla. Paahda kaikkia 200-asteessa n. puolisen tuntia (parsat voi laittaa vasta loppupuolella n.vartiksi).

Valmista guacamole-hummus ohjeen mukaan.

Leikkaa tomaatit ja avokadot viipaleiksi. Revi salaatti hieman pienemmiksi paloiksi ja laita kulhon/lautasen pohjalle. Leikkaa parsat pienemmiksi pätkiksi. Asettele loput ainekset kulhoon haluamallasi tavalla ja lusikoi päälle reilusti avokado-hummusta. Syö heti.

8 kommenttia:

  1. Mäkin tykkään tälläsista salaattilautasista ihan kamalasti! Empä ole pitkään aikaan tehnyt, joten tästä inspiroituneena taas tänään illalla väsään mulle tällasen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan nää hauskoja! Ja myös hyvä tapa käyttää kaikenlaisia kaapinjämiä samaan annokseen :)

      Poista
  2. Nää on kyllä kans ihan mun vakkareita! Niin helppoja ja aina voi heittää jääkaapin jämät niihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuohon ylemmäs kommentoin kanssa noista kaapinjämistä. Aiemmin en vaan ole hirveästi jaksanut panostaa tän tyyppisten annosten ulkonäköön mutta kyllä se melkein kannattaa, ruokakin maistuu jotenkin paremmalle! ;)

      Poista
  3. Kaunis! Piti tulla katsastamaan blogiin asti, kun ihailin tätä jo pariinkin otteeseen Instagramissa tänään! Kyllä silmänruoka vaan on tärkeää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Ja totta, ei pidä väheksyä silmänruoan merkitystä :)

      Poista
  4. omg this looks amazing!!! yumm

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

    VastaaPoista