Tietoa mainostajalle ›

tiistai 14. huhtikuuta 2015

SRIRACHA-PAAHDETTU KUKKAKAALI & MAAPÄHKINÄVOIDIPPI


Paahdettu kukkakaali on yksi vakkariruoistani, oli kesä tai talvi. Yleensä valmistan sen yksinkertaisesti heittämällä hieman mausteita päälle, uuniin ja sillä hyvä. Tällä kertaa kukkakaali sai kuitenkin hieman erilaisen käsittelyn tulisesta sriracha-pinnoitteesta. Ja kokonaisuuden kruunaa maapähkinävoidippi, nam!

Resepti on mukaelma Thug Kitchen -keittokirjasta, jossa kukkakaalit on kuorrutettu vehnäjauhoilla. Itse vaihdoin ne kikherne (eli gram) -jauhoihin, mutta tilalle sopii varmasti hyvin myös esim. maissi-, riisi- tai mantelijauho.

Paahdetut kukkakaalit

1 keskikokoinen kukkakaali
n. 1/2 dl jauhoja (esim. gram/manteli/maissi)
n. 1/2 dl vettä

Chilikastike
1 tl oliiviöljyä
n. 1/2 dl srirachaa tai vastaavaa chilikastiketta (tai enemmän jos haluat tulisempaa)
2 rkl riisiviinietikkaa (jos käytät esim. omenaviinietikkaa tai vastaavaa, laita vähän vähemmän)
1/4 tl soijakastiketta

Dippikastike
n. 2-3 rkl lämmintä vettä
n. 2-3 rkl maapähkinävoita 
1/2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl limeä
1/2 tl soijakastiketta
1/2 tl kookossiirappia (tai ei-vegaanit esim. hunajaa)

Leikkaa kukkakaali suuhunsopiviksi palasiksi. Vispaa jauhot ja vesi sekaisin ja pyörittele kukkakaalit seoksessa. Suihkuta/sivele hieman öljyä uuniastiaan ja levitä kukkakaalit siihen tasaisesti. Paahda 225-asteessa n. 15 minuuttia (sekoittele puolessa välissä).

Valmista chilikastike lämmittämällä aineksia pienessä kattilassa, kunnes kastike alkaa höyryämään (älä anna kiehua). Laita sivuun odottamaan.

Valmista dippikastike sekoittamalla ensin vesi ja maapähkinävoi voimakkaasti vispaamalla. Vettä voi joutua laittamaan vähän enemmänkin jos maapähkinävoi on kovin jähmeää (merkeissä on eroja). Kun seos on tasaista, lisää loput ainekset. Maistele ja säädä raaka-aineiden määrää tarvittaessa.

Ota kukkakaalit uunista, sekoittele chilikastikkeessa, ja paahda uunissa vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoile valmiit chilikukkakaalit maapähkinävoidipin kanssa.

10 kommenttia:

  1. Oih ja voih! Tämän kuulostaa aivan liian hyvältä. Nyt tarvitaan vaan jokin hyvä tilaisuus dippailuun. Esim leffailta kotona tänään - check! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotileffailta + hyvät dippailtavat = ihan parasta! :)

      Poista
  2. Nami, kuullostaa tosi herkulta etenkin kastikkeen kera! Kukkakaali on hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, en ole pätkääkään kyllästynyt kukkakaaleen vaikka sitä tulee syötyä varmaan ainakin kerran viikossa. Supermonipuolinen raaka-aine! :)

      Poista
  3. Paahdettua kukkakaalia ei ole kyllä tullut syötyä aikapäiviin, mun vakkari on paahdettu parsakaali :) Olen itsekin ihastunut pähkinävoita ja happoa yhdisteleviin vihannesten ja salaatin kastikkeisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo enpäs muuten olekaan paahtanut parsakaalta koskaan (!), kiitos vinkistä :) Pähkinävoidipit on kyllä parasta!

      Poista
  4. Kukkakaaliin.. ei kaaleen..

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä hyvältä! Sriracha kuuluu suosikkeihin, joten tämän täytyy toimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Srirachalla saa kyllä kivasti extrapotkua erilaisiin kastikkeisiin, dippeihin ja marinadeihin. :)

      Poista