keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

PUNAJUURI-SINIHOMEJUUSTOVUOKA


Tilasin hetki sitten Sesonkikassin (loistopalvelu muuten, ei tarvitse itse yrittää miettiä mikäs olikaan juuri nyt sesongissa) ja sisällä oli muiden kasvisten ja hedelmien lisäksi kilon säkki punajuuria. En kovin usein käytä punajuurta joten mietinkin että mitäs hittoa teen tällaisella määrällä.

Kunnes äiti tuli avuksi ja muistutti sellaisesta ruokalajista kuin punajuuri-sinihomejuustovuoka. Etäisesti kyllä muistankin kuulleeni punajuuresta ja sinihomejuustosta klassisena parina. Ja ei kyllä syyttä, olihan tämä tosi hyvää! Niinkuin toki kaikki missä on reilusti juustoa.

Vinkki punajuurten kuorimiseen: käytä kumihanskoja. Toinen vinkki: varustaudu terävällä kuorimaveitsellä, paras on sellainen leveämallinen missä on ikäänkuin heiluva pää. Jää monet kiroilut väliin. (Googletin juuri, sen nimi on ilmeisesti juureskuorija.)

Lueskelin jälkeenpäin muistiinpanojani ja huomasin että aikomukseni oli ollut paahtaa saksanpähkinöitä ja ripotella niitä vuoan päälle. No enpä sitten muistanut. Mutta kokeile toki, luulen että sopii kokonaisuuteen hyvin! Ehkä. :)


Punajuuri-sinihomejuustovuoka

n. kilo punajuuria
150 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa (suosittelen vispi- tai kuohukermaa)
valinnaisesti jotain yrttiä, esim. timjamia
mustapippuria

(paahdettuja saksanpähkinöitä)

Kuori punajuuret. Leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kun nyt järkevästi saat, ei tarvitse olla mitenkään megaohuita.

Lado vuoan pohjalle kerros punajuuria, ripottele päälle juustoa, yrttejä jos käytät ja hieman mustapippuria. Toista uusi kerros ja ehkä vielä kolmaskin jos vuokasi on pieni. Kaada lopuksi päälle kerma. Paista 200-asteessa noin tunti. Ripottele halutessasi lopuksi päälle niitä paahdettuja saksanpähkinöitä jos olit parempimuistinen kuin minä.


Punajuuri - sottaista mutta niin kaunista!
SHARE:

10 kommenttia

  1. Jestas, miten hyvä makupari!
    Nyt kun saisi vielä muun perheen vakuuttuneeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa esimerkiksi äitini ei pidä olleenkaan sinihomejuustosta PAITSI tässä ruokalajissa. Eli parempi ehkä että et kerro muille mitä olet tarjoilemassa ja katsot vaan mitä tapahtuu. Tämä metodi pätee moneen muuhunkin ruokaan! ;)

      Poista
  2. Tää on niin parasta, tulee usein tehtyä. Sit kun joukkoon viskaa vielä vaikka quinoaa niin on koko ruoka yhdessä vuoassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän söin tämän ilman sellaisenaan, ilman oheisruokia. Mutta hyvä tuo quinoa-vinkki jos haluaa vielä ruokaisamman aterian! :)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen annos, tätä pitääkin joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvältä! Punajuuri sopii kyllä loistavasti juustojen seuraksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuuston kanssa olenkin joskus punajuurta yhdistänyt, mukavaa että löytyi uusi seuralainen :)

      Poista
  5. Tein sun ohjeella raakajuustokakkua mustikoilla ja vau kun oli hyvää! En oo ennen leiponut mitään raakaleivonnaisia ja tuosta kakusta oli kyllä hyvä aloittaa, kun ohjeet olivat niin selkeät! :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig