lauantai 25. huhtikuuta 2015

BLOGILISTA LOPETTAA, MITÄS NYT

Ehkä kuulitkin jo että legendaarinen Blogilista on ilmoittanut lopettavansa toimintansa 1.6. Tämän jälkeen palveluun ei ole pääsyä eli omien suosikkiblogien seuranta kannattaa siirtää jo ajoissa muualle.

Vaikka Blogilista on visuaalisesti ja muutenkin käyttöliittymältään aika vanhanaikaisen oloinen, tämänkin blogin analytiikan perusteella sieltä tulee edelleen ihan mukavasti liikennettä, eli kyseessä ei ole mikään ihan kuollut palvelu. Kotimaista varteenotettavaa vaihtoehtoa ei taida markkinoilla olla, mutta onneksi muita kanavia blogien seuraamiseen löytyy useita.

1. Aloitetaan omasta suosikistani eli Bloglovinista. Blogeja voi klikkailla seurattavaksi, ja omalle "seinälle" voi kerätä suosikkipostauksia muistiin. Sivusto on mielestäni selkeä ja kivan näköinen, miinuksena se että hakutoiminnot (erityisesti avainsanojen kautta) ovat aika huonot. Syötävän hyvä Bloglovinissa.


2. Melko suosittu vaihtoehto on myös Feedly, joka toimii RSS-lukijan tapaan. Itse en ole tätä pikaista testausta enempää käyttänyt, joten en osaa kertoa tarkemmin ominaisuuksista, mutta ainakin Feedlyn saa asennettua myös selaimeen joka tekee käytöstä erityisen nopeaa ja helppoa. Syötävän hyvä Feedlyssä.


3. Bloggerin blogeja voi tietysti lukea oman widgetin kautta, omani löytyy tuosta vasemmasta palkista.
--------------------->

4. Useimmilla blogeilla on myös Facebook-sivut. Omani perustin pienen vastaanhangoittelun jälkeen viime syksynä (en enää muista miksi vastustin ajatusta niin pitkään :D). Heitän sinne aina uusimman postauksen ja jaan välillä muitakin linkkejä/kuvia. Syötävän hyvä Facebookissa.


5. Viimeisimmät postaukset voi käydä tsekkaamassa myös Blogiringin sivuilta, ja samalla hakea ideoita myös muiden Blogirinkiläisten jutuista. Jos esim. keittiössä lyö tyhjää niin Blogiringin ruokapostauksia selaamalla luulisi kadonneen inspiraation löytyvän alta aikayksikön.

6. Some-palveluista mainitsen vielä Instagrammin, joka löytyy myös useimmilta blogeilta. Itse postaan aina uusimmat reseptit ja tägään ne merkinnällä #syötävänhyvä. Instagramissa olen ollut jo varmaan kolmisen (!!) vuotta, mutta ensimmäiset 2,5 vuotta kävin palvelussa ehkä kerran kuukaudessa tai vielä harvemmin. Nykyään postailen huomattavasti ahkerammin, pääosin ruokaa ja mitä nyt milloinkin. Syötävän hyvä Instagramissa, löytyy myös nimellä @lottavee. (7.) Twitteriä ei ole eikä tule (tässä kohtaa pitänee koputtaa puuta). :)

SHARE:

3 kommenttia

 1. iPadille ja iPhonella (ainakin) toimiva ja kiva on Flipboard, mutta selaimelle sitä ei harmi kyllä saa. Tuo Feedly vaikuttaa selainselailuun kivalta vaihtoehdolta, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai saako Flipboardiin lisättyä mitä vaan blogeja, enpäs tiennytkään! Olen käyttänyt sitä vaan geneeriseen selailuun, esim. "recipes". Tuli mieleen että en maininnut tässä myöskään Google+-palvelua mutta en tiedä siitäkään kyllä yhtään mitään sen enempää. :)

   Poista
  2. En ole aivan varma Flipboardin mekanismista, että vaatiiko se blogilta esim. RSS-syötettä (tai jotain, en oikein ymmärrä näitä hommia), mutta sillä seuraan monia ulkomaisia blogeja ja sivustoja.

   Google+ -palvelussa on minusta se huono puoli, että sinne kaikki blogit ei päivity automaattisesti, mutta moneen menoon sekin on kätevä palvelu, joskaan en minäkään tiedä siitä juuri tämän enempää :D

   Poista

Blogger Template Created by pipdig