maanantai 23. maaliskuuta 2015

VEGAANINEN MINTTUSUKLAAJÄÄTELÖ & ARVONTA!


Pääsiäinen on kohta ihan nurkan takana, tästä merkkinä suklaamunavuoret saapuivat jo muutama viikko sitten kauppoihin. Omat juhlapyhäni menevät tänä vuonna ei-kovin-perinteisissä tunnelmissa Berliinissä, mutta lapsena pääsiäinen oli yksi vuoden kohokohdista. Virpomisella ja karkeilla saattoi olla osuutta asiaan (ja kyllä, olen kotoisin Pohjanmaalta ja virpominen palmusunnuntaina on jotenkin väärin).

Yritin miettiä mitä perinteisiä pääsiäisherkkuja tiedän, ja suklaamunien, mämmin (jos se lasketaan herkuksi) ja pashan lisäksi oli aika hiljaista. Koska perinneherkut eivät ole vahvuuteni niin luodaan sitten uusia perinteitä. Kuten esimerkiksi pääsiäisjäätelö. Mielestäni jäätelökauden voi muutenkin hyvin aloittaa viimeistään nyt (mitä pienestä takatalvesta).

Sain Blogiringin ja Expertin kampanjan kautta valita yhden keittiön pienkodinkoneen ja valinta oli lopulta aika selkeä. Kaikki niin sanotusti tarpeellinen keittiöstäni jo löytyy, mutta olis-kiva-saada -kategoriassa oli selkeä jäätelökoneen mentävä aukko. (Jos alkoi laitehankinnat kiinnostamaan niin tsekkaapas postauksen loppu ja arvonta.)


Valkkasin verkkokaupasta Krupsin laitteen ja ilmoitus tilauksen saapumisesta tuli ripeästi muutaman päivän sisällä tilauksen teosta. Kävin noutamassa paketin Itiksen uudistuneesta liikkeestä, toki kuljetus suoraan kotiovelle olisi onnistunut myös pienestä lisämaksusta. Isompien laitteiden kohdalla myös asennus hoituu Expertin puolelta ja arvokkaampiin laitteisiin on saatavilla Huoleton Turva -vakuutus, joka kattaa kaikenlaiset vahingot huomattavan laajasti, minimaalisella omavastuulla.

Olin ihan positiivisesti yllättynyt jäätelökoneen ulkonäöstä, se ei ole mitenkään lelumainen vaan jopa ihan tyylikäs. Sitten suuri dilemma: mitäs jäätelöä sitä valmistaisi! Keltainen (mango, ananas..) jäätelöpallero olisi tietysti se kaikkein ilmiselvin pääsiäiseen sopiva valinta, mutta mielestäni hedelmäiset jäätelöt toimivat paremmin sorbetteina, ja niitä voi helpoiten tehdä ihan vaan pakastamalla ja muusaamalla yhdessä kohmeisen banaanin kanssa.

Mutta nyt kun minulla on tämä hieno laite niin halusin ehdottomasti tehdä ei-sorbettimaista jäätelöä. Päädyin lopulta kokeilemaan vegaanista (raaka)jäätelöä, jonka kermaisuus tulee kookoksesta. Lopputuloksen maku on itse asiassa hyvin lähellä tavallista kermajätskiä. Ja koostumus! Itseäni on aina vähän harmittanut itsetehdyn jäätelön hileisen jäinen (tai vaihtoehtoisesti ylisulanut) koostumus, mutta jäätelökoneella saa ihan oikeaa jäätelöä. Seuraavaksi voisi kokeilla jotain maitopohjaista..tai jogurtti!


Makuideoita olisi myös ollut paljonkin, mutta minttusuklaa kutkutteli eniten. Käytin jäätelössä mintturaakasuklaata jonka voi tietysti valmistaa itse, tai sitten jos laiskottaa (kuten minua), niin ostaa valmiina. Jos käytät kaupan suklaata, tsekkaa että se on sellaista lohkeavaa, kovaa raakasuklaata, eikä pehmeän sulavaa (niinkuin jotkut ovat).

Idean perusjäätelöön, jonka pohjana käytetään liotettuja cashew-pähkinöitä ja kookoskermaa, poimin Minimalist Baker-blogista. Tuttuja ainesosia mm. raakakakkujen maailmasta. Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta pakastamalla massan ja sekoittelemalla sitä rivakasti n. puolen tunnein välein, mutta silloin koostumuksesta ei tule ihan samalla tavalla normijäätelömäinen.

Minttusuklaajäätelö (n. 1 litra)

3,5 dl cashew-pähkinöitä (liota vähintään 4h)
4 dl kookoskermaa
1 dl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria)
muutama tippa piparminttu-uutetta
3 rkl sulaa kookosöljyä
1 dl vahvaa tuoretta minttua
n. 60g (minttu)raakasuklaata
halutessa: pieni ripaus spirulinaa (väriksi)

Laita ainekset blenderiin ja surauta täydellä teholla täysin sileäksi. Huom. jos blenderisi ei ole supertehokas voi olla parempi jättää tuore minttu pois ettei jäätelöön jää isoja mintunpalasia. Mintunlehtiä voi toki myös keittää hetken kookoskermassa jolloin niistä irtoaa hyvin makua (siivilöi mintunlehdet pois). Up to you. Maista lopulta että minttu- ja makeutustaso on sopiva.

Ota pakastimesta jäätelökoneen kulho, kokoa laite ja kaada massa koneeseen. Pidä laite käynnissä kunnes jäätelö on valmista (eli kun massa on jämähtänyt ja pyörii ns. paikoillaan). Tuolla Krupsin laitteella tähän meni n. 20 minuuttia.

Leikkaa raakasuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita jäätelömassan sekaan. Pyörittele palloiksi ja tarjoile heti. Näin valmistettuna jäätelö jää aavistuksen pehmeäksi. Jos haluat sellaista ihan kovaa jäätelöä, kaavi massa koneesta rasiaan ja laita pakkaseen n. tunniksi, ja pyörittele vasta sitten pallot.


Ja se arvonta!

Yksi teistä voittaa 100 € lahjakortin Experttiin, ei kuulkaas hassumpi palkinto ollenkaan! Sillä saa esimerkiksi tämän käyttämäni jäätelökoneen, tai vaikka mitä muuta kivaa (lahjakortti käy koko valikoimaan).

Osallistu arvontaan kommentoimalla alle onko itselläsi jotain sellaista tiettyä ruokaa/juomaa/herkkua, mikä liittyy nimenomaan pääsiäiseen. Huom. anonyymit: jätäthän kommentin yhteyteen sähköpostiosoitteesi niin saan voittajan mahdollisimman nopeasti kiinni. Arvonta päättyy ensi viikon maanantaina 30.3. klo 10.00. Onnea arvontaan! Edit: arvonta on päättynyt.

Pikkutipukin haluaa jäätelöä!
Yhteistyössä Expert.
SHARE:

117 kommenttia

  1. Pääsiäisenä on ihan pakko saada äidin valkosipuliperunoita ja lammasta! :) Sun tekemä jäätelö kuulosta myös toooosiii hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Mämmi kuuluu pääsiäiseen, mutta näin gluteenittomuuden myötä se jää kyllä syömättä.
    Sääli :/

    VastaaPoista
  3. Minun pääsiäiseeni on kuulunut jo parin viime vuoden ajan raakamämmi, jonka ainesosina toimivat idätetty tattari, kuivattu appelsiinijauhe, kuivatut luumut sekä carobjauhe. Tuhdin herkun päälle olen tykännyt lisätä appelsiinimehulla ohennettua cashew"kermaa". Niin hyvää ettei sanotuksi saa! :)

    VastaaPoista
  4. Pääsiäisenä pitää olla pavlovaa. Ja lammasta.
    Onko toi jäätelökone just litran vetoinen vai saako sillä ehkä aikaan isommankin satsin? Kesäksi nimittäin hankin jäätelökoneen, oon siitä jo monta kesää haaveillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotetiedoissa luki että 1,6 litraa eli saa vähän isomman satsin myös. Mä luulen että mulla on ens kesänä tuo laite harva se päivä surisemassa :D

      Poista
  5. Pääsiäisen herkut vaihtelee joka vuosi koska haluan aina kokeilla kaikenlaista :) Mutta kyllä pääsiasmunat kuuluu ehdottomasti pääsiäiseen....

    saapas.tossu@hotmail.com

    VastaaPoista
  6. Pääsiäisenä syön ehdottomasti suklaamunia ja mämmiä :)

    idatraff@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Suklaamunat (varsinkin Kinderit) kuuluvat pääsiäiseen! Myös lammasta tulee syötyä :)

    VastaaPoista
  8. Pääsiäiseen on aiemmin kuuluneet mämmi, suklaamunat ja rahkaiset herkut. Nykyisen viljattoman, maidottoman ja sokerittoman ruokavalion myötä nuo kuitenkin jäävät pois. Ajattelin mennä ihan normi ruuilla - ehkä jokin keltainen tai vaaleanvihreä herkku voisi kaunistaa pääsiäispöytää. :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan näköinen jäätelö! Mulla pääsiäiseen kuuluu vähän se suklaa, mutta kaikki raikas ja hedelmäinen. Viimeksi tein mangosta pääsiäis-raakakakkuja. Ja se mämmi, jota voin kyllä syödä niin paljon yksikseni etten edes kehtaa myöntää :D

    VastaaPoista
  10. Pääsisäiseen kuuluu ehdottomasti mämmi kerman kanssa! Ja suklaamunat maistuu kans :D

    riinaa.kopa@luukku.com

    VastaaPoista
  11. Ääk miten herkullisen näköstä jätskiä! Minttusuklaa = paras jätskimakupari ikinä koskaan.

    Mun pääsiäiseen kuuluu aina suklaamunat, kaikki muu on toissijaista. :D Tänä vuonna vois tehä raakasuklaiset versiot....

    VastaaPoista
  12. Porkkanakakku on herkku, jota meillä on aina syöty pääsiäisen aikaan! :)
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Pienempänä pääsiäiseen kuuluivat aina suklaamunat! (Ja tietty muutkin virpomispalkat ;) ) Tänä vuonna ajattelin kokeilla suklaista appelsiiniraakakakkua :).

    maani98@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Viime pääsiäisenä kokeilin ensimmäisen kerran paleo-pashaa Novellen makuelämyksiä sivustolta. Se oli niiin hyvää, mutta ajattelin tehdä tänä vuonna rahkaisemman version vanhaa ohjetta muokkaamalla. Suklaa on toinen ehdoton pääsiäisherkku.
    katjusni@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Ei pääsiäinen ole mitään ilman mämmiä hiukan vatkatun vaniljalla maustetun kerman kanssa :) pääsiäisenä kuuluu syödä myös paaaaljon suklaata ja seuraavalla viikolla sitten innostua keventämään "kesäkuntoon" :D

    VastaaPoista
  16. Meillä on aina syöty pääsiäisenä avokado-kananmunia :) sen lisäks mangosta on aina loihdittu jotain sen ihastuttavan värin vuoksi :)

    Varpeannika@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Kindermunat ja kinderpiirakka, nams! :)

    Laurasusanna1@outlook.com

    VastaaPoista
  18. Mämmimuffinsit ovat täällä olleet parina pääsiäisenä pöydässä :)

    VastaaPoista
  19. rahkapiirakkka tai rahkatorttu, oranssisilla ja keltaisilla koristeilla eli ananaksella ja persikalla : ) anniiina.t@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Mämmi vaniljakastikkeen kera ja suklaamunat, silloin tällöin myös lammasta.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  21. Nam, ihanan näköinen jäde! Ja pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti isoäidin tekemät rahkaherkut ja jäädykkeet :)

    VastaaPoista
  22. Parasta pääsiäisherkkua olen syönyt Milanossa muutama vuosi sitten. Karitsaa se oli ja ah vei kielen mennessään :) Jäätelökone olisi iak huippu :) emma.juga (at) gmail.com

    VastaaPoista
  23. Lapsuuden pääsiäismuistoihin yhdistyy samettisen pehmeä mangosose, jota tää herkkusuu tykkäsi syödä paljaltaan rahkan kanssa! Sosetta pitikin aina ostaa purkki ylimääräistä, jotta sosetta riitti äidillekin mangojuustokakkujen leivontaan.
    riikka.s.turunen ( a ) gmail.com

    VastaaPoista
  24. Äidin äidin tekemä pasha oli ehdoton pääsiäisherkku lapsuudessa :)

    VastaaPoista
  25. Nami mä rakastan minttua ja jäätelöä, joten tätä on pakko päästä tekemään! Mulla pääsiäiseen kuuluu kaikki ihanat ja vegaaniset salaatit sekä tempeh! :))

    VastaaPoista
  26. Pääsiäiseen kuuluu mämmi, mielellään vaniljakastikkeen kanssa.

    VastaaPoista
  27. Kevään ekat tuoreet villivihannekset (toivottavasti) ja niistä väsätyt herkut!

    VastaaPoista
  28. Pashaa ehdottomasti!! Pääsäiäinen ei ole mitään ilman sitä!!
    Ja ei ruoka puolella pääsiäisen hitti on ehdottomasti rairuoho johon tiputeltu tipuja ja suklaamunia. :)

    jonna.harjunen@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Mun pääsiäisherkku on ehdottomasti mämmi. Oi nam nam nam! ^_^

    VastaaPoista
  30. Suklaa on se pääsiäisherkku! :P

    VastaaPoista
  31. Mämmi, se perinteinen herkku. Ja suklaamunat, aina pitää olla sen verran lapsi.
    maiqquu(at)gmail.com

    VastaaPoista
  32. Äidin leipomat rahkapullat. Nams.

    VastaaPoista
  33. Hmm. Piti ihan miettiä.. mutta en vaan keksi onko mitään perinteistä pääsiäisherkkua!
    Kamalaa! Tietysti mämmiä muutama lusikallinen, suklaamunia...mutta Se Oikea, jota on PAKKO saada puuttuu kokonaan.. Tämä täytyy korjata ja miettiä joku kiva herkku :D
    Joki jota voisi syödä hyvällä omalla tunnolla :D
    mutkumiehaluun at gmail.com

    VastaaPoista
  34. Mulla ei oikein ikinä oo ollut mitään sellasia kunnon pääsiäisruokia, suunnilleen jossain yläasteen kotitalouden tunneilla ainoastaan tuli tehtyä lähempää tuttavuutta pääsiäisen ruokien kanssa. Viime kuitenkin vuonna ihastuin mämmiin. En aiemmin ollut tykännyt siitä hirveemmin, mutta uskaltauduin pitkästä aikaa maistelemaan viime keväänä, ja ai että. Ihan mielettömän herkkua! Ei ehkä tee parasta masulle, mutta kerrankos sitä :D

    zzzzippie@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Ne pienet suklaamunat! Vaihdoin tosin pescovegetaristista vegaaniksi vuoden alussa, joten tänä vuonna täytyy keksiä jotain muuta

    VastaaPoista
  36. Himoitsen joka pääsiäinen maraboun kreemitäytteisiä suklaamunia, mutta pitäisi keksiä jotain muuta kun nykyään pyrin olemaan vegaani :-D Tätä jäätelöä on kyllä pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  37. Suklaamunat, etenkin kinderit on ehottamasti pääsiäisen juttu! Aivan parhaita:)
    -Josefiina (emilia.tissari@gmail.com)

    VastaaPoista
  38. Lammas on meillä sellainen ruoka,jota syödään vain pääsiäisenä ja tietysti mämmi.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Vaikka olenkin ollut virallisesti aikuinen jo useamman vuoden, on vanhemmillani edelleen tapana ostaa minulle suklainen pääsiäismuna :) Viime aikoina olen innostunut myös kehittelemään erilaisia pääsiäisleivonnaisia, joissa kellertävä värimaailma on olennaisessa osassa!

    - Viola violavioletta(at)luukku.com

    VastaaPoista
  40. No mämmi tietysti! :D Oon ihan hulluna mämmiin.

    VastaaPoista
  41. Pääsiäisenä pitää olla pashaa. Mämmikin oli ennen ykkönen, mutta gluteenittomana ei taida mistään saada.

    VastaaPoista
  42. Oon ihan hulluna pashaan :) Vielä kun keksis jotenkin vähän terveellisemmän version siitä...

    VastaaPoista
  43. Suklaamunat ja pasha <3 !
    johanna--r(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  44. Meillä on mämmi kyllä aika perinteinen. Tänä vuonna voisi koittaa tehdä sitä itse ;) Lisäksi suklaamunat kuuluvat meidän pääsiäiseen. Onnistuiskohan raakasuklaaversiona tehdä itse ;)

    VastaaPoista
  45. Mämmi ja rahkapiirakka.
    marsar69@luukku.com

    VastaaPoista
  46. vegaanin pääsisäiseen tämä jäde on kiva lisä. Itse menen pääsiäisen läpi raakasuklaalla ja kokeilen aina jotain uusia täytteitä konvehteihin.

    VastaaPoista
  47. Pääsiäisenä on parasta äidin valmistama yrteillä ja valkosipulilla maustettu karitsan paisti! :) emmapuutio@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Imelletty mämmi ja suklaa ovat erottamaton osa pääsiäistä.
    sarppa99@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Ehdottomasti suklaamunat, kindermunat erityisesti! :)
    jen-ny93@hotmail.com

    VastaaPoista
  50. Lammas ja perinteisesti piilotetut kindermunat taitavat olla suosikkejani! Kyseinen jäätelö olisi kyllä mahtava lisä, nam

    VastaaPoista
  51. Itsetehty pasha ja suklaamunat, nam!
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  52. äitin tekemä pasha! ilmeisesti "oikee" pasha on sellasta kovempaa tai siis pysyy pystyssä? sellasta en oo koskaan maistanu, vaan äitin valuvaa pashaa pullan päällä, NAM!

    VastaaPoista
  53. Pääsiäisen ehdoton herkku on mämmi!:) Tämä jäätelö voisi kyllä myös päästä testiin!
    Www.antaapaivanpaista.blogspot.com

    VastaaPoista
  54. Oon niiiin pitkään kyllä miettinyt jäätelökoneen hommaamista, mutta koskaan en ole oikein raaskinut. Tällaiset ihanat jäätelöohjeet ei kyllä vähennä hinkua yhtään!

    Pääsiäiseen kuuluu (perinteitä kunnioittaen) lampaanpaisti ja mämmi. Lammasta syön muulloinkin ja toisaalta mämmin syöminen aina kaduttaa, kun tuntuu siltä, ettei vatsa oikein arvosta. :D

    VastaaPoista
  55. Näyttää überherkulliselta!! Mun lempparijäätelömaksu, minttu-suklaa.
    Ekana tulee mieleen mämmi :D
    merikukka(a)gmail.com

    VastaaPoista
  56. Mämmi ja suklaamunat tietty, meillä ei sen erikoisempia perinneherkkuja :D Olisi kyllä siistiä hommata jäätelökone!
    saya
    sayav(a)hotmail.fi

    VastaaPoista
  57. Mämmi ja vaniljajäätelo, yhdessä. Nam!
    anni.rorke(a)gmail.com

    VastaaPoista
  58. Pienestä pitäen ollaan aina syöty pashaa ilman rusinoita ja mantelipaloja perheen kesken(,koska kolme isoveljeni ovat olleet niin nirsoja että ei saisi tulla mitään "outoja paloja" :D ) ja mignon suklaamunat on äiti (aka. pääsiäispupu) aina piiloittanut meidän pihalle, ja me sitten aina innokkaina etsitään niitä!

    VastaaPoista
  59. Syön mielelläni pashaa, jos joku tarjoaa :) En ole koskaan itse tehnyt, mutta mun pitäisi varmaan itsekin kokeilla :)

    jolannian@gmail.com

    VastaaPoista
  60. Ehdottomasti suklaa munat ja persikka-rahkapiirakka :)

    mari.h_84@netti.fi

    VastaaPoista
  61. Minulla sitruuna kuuluu vahvasti pääsiäiseen, ei väliä onko kyseessä ruoka, jälkkäri vai leivonnainen. Ja suklaa tietenkin! ;)
    ellipsi97@gmail.com

    VastaaPoista
  62. Kyllä se on mämmi millä tulee herkuteltua pääsiäisenä! :)
    kata10.11@hotmail.com

    VastaaPoista
  63. Koska mämmi on pahaa mutta kuuluu suomalaiseen perinteeseen ja perinteitähän pitää lapsille opettaa.. Olen säveltänyt siitä herkullisen rahkan. Sopii lastenkin suuhun :) Meilläkin käyvät lapset virpomassa ja meillä käy virpojia.. Suklaamunia piilotellaan kotiin.. niitä sitten haeskellaan kuuma kylmä periaatteella. harmi vaan että olen jäävi..
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  64. kyllä suklaamunat kuuluu pääsiäiseen. :)
    maria@live.fi

    VastaaPoista
  65. Pääsiäiseen kuuluu meillä aina pasha, muuten ruokaperinteet vaihtelevat vuosi toisensa jälkeen.

    VastaaPoista
  66. Minulla se on kyllä rahkapiirakka ja tietty se mämmi. Osallistun arvontaan. ;)

    VastaaPoista
  67. Pääsiäisenä on ehdottomasti saatava mämmiä vaniljakastikkeella sekä suklaamunia =). Mukaan mahtavaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  68. Osallistun arvontaan ja lampaanliha on pääsiäisenä aina parasta. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Mämmi, pasha, lammas ja suklaamunat :) tiinahonkane@gmail.com

    VastaaPoista
  70. Kyllä se on se perinteinen lammas – sekä tietysti suklaamunat!

    mammapaivakirja@gmail.com

    VastaaPoista
  71. Pääsiäiseen liittyy aina mämmi ja suklaamunat! Mämmistä en edes niin välitä, mutta joten sitä kuuluu syödä kerran vuodessa.

    Pauliina.kaario@gmail.com

    VastaaPoista
  72. omg this looks super deliciouuuus :)

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

    VastaaPoista
  73. Kyllä se on Pasha jota vaan pääsiäisenä nautitaan. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  74. Lämmin mämmi ja sulatetut pakastemansikat, nam!

    VastaaPoista
  75. Hupsis törttöilin vahingossa... Aiemmin suklaamunat, mämmi ja mango hyydykekakku on ollu ne lempparit mutta tänä vuonna sokerin ja viljojen jättämisen takia pääsiäisenä syödään mango-persikka raakakakkua!

    VastaaPoista
  76. Mämmi on ollut aina oma pääsiäislempparini. Surkuttelin pitkään gluteenittoman mämmin perään, kunnes viime keväänä sain tuliaisina ropposellisen! Se oli ihanaa. :)

    VastaaPoista
  77. Mämmi on se pääsiäisen juttu, tosin vain vaniljavaahdolla uppoaa :)

    VastaaPoista
  78. Korkeintaan suklaamunat, sillä ainakin mämmi ja lammas -ei kiitos!
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  79. Pääsiäiseen kuuluu suklaamunat, sellaiset joissa on yllätys sisällä :) Myös pasha on hyvää.
    minnapo1(at)gmail.com

    VastaaPoista
  80. Pääsiäisen lähestyessä mummi leipoo aina jonkinsortin rahkapullaa rusinoilla... Lapsena haali pöydästä enemmän niitä makeita suklaamunia, mutta nyt raikas rahkapulla/piirakka maistuu erityisesti! Viime pääsiäisenä pääsin maistamaan gluteenitonta tattarista tehtyä mämmiä, ja ihastuin!

    VastaaPoista
  81. Ehdottomasti persikka-rahkapiirakka <3

    decorationoflife@gmail.com

    VastaaPoista
  82. Aina rakastin äidin tekemää pashaa, jossa kuivattujen sokerihedelmien esim. kirsikan paloja- nyt nää on multa kielletty �� mutta mikään ei viimeaikoina oo lohduttanut niin paljon kuin tämä sinun blogi. Synttärinä tein sen huipun raakasuklaakakun se meni vilauksessa, muruakaan ei jäänyt �� mm. pizzaa ja nameja on väännetty ja gram jauhot kovassa käytössä - ihan mielettömiä reseptejä. Iso kiitos Lotta!

    disa.holmberg@gmail.com

    VastaaPoista
  83. Pääsisäiseen kuuluu pitkään haudutettu lammas ja minttu!

    Ihania reseptejä ja kuvia blogissasi! Tein viime viikonloppuna ohjeellasi brownieita ja hyviä tuli(, vaikka hieman liian raakoja, koska olin malttamaton... Ja ei yhtä hyvän näköisiä kuin kuvissasi. :D). Lisäsin taikinaan myös hieman chaiteehaudutetta ja brownieista tuli mukavan mausteisia :)

    kupiainenannaliisa@gmail.com

    VastaaPoista
  84. Hei,

    Ja kiitos arvonnasta! Itse ajattelin tehdä pääsiäisenä (tai aikaisemmin) kookoskermasta pannacottaa. Valmiin pannacotan viimeistelen passionhedelmällä, nam :)

    Terkuin Minna Oinaala (oikku74@gmail.com)

    VastaaPoista
  85. Jääteökone ois kiva ;) Ja tuo sun resepti näyttää ja kuulostaa niin hyvältä !

    herkkujenhelmia@gmail.com

    VastaaPoista
  86. Jäätelökone alkoi todella houkottelemaan :) Appelsiiniriisi ja lammas on meidän pääsiäisperinteitä.

    VastaaPoista
  87. Pasha ja mämmi ovat jokavuotisia perinteitä.
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  88. Pääsiäseen kuuluu ennen kaikkea suklaata, mutta lammas valkosipuliperunoilla ja minttuhyytelöllä on kyllä myös hyvä pääsiäisruoka.

    VastaaPoista
  89. mämmi maistuu pääsiäisenä vaniljasoijakerman kera, vaikka muuten gluteenittomalla elelläänkin. ah nam! Nuorempana kulutin yksin puolen kilon paketin parissa päivässä.

    oo.na@hotmail.com

    VastaaPoista
  90. Pasha on ehdoton pääsiäisen herkku! Ihanan raikasta ja makeaa. :)

    rosmariiniruusu@gmail.com

    VastaaPoista
  91. Ehdoton lemppari on mämmi-mudcake, gluteeniton ja omatekemä sellainen! :-) Löysin joskus reseptin netistä ja sen jälkeen on sitä ollut saatava AINA pääsiäisenä (ja krhm... synttäreinä...jouluna...juhannuksena...vappuna...naapurin lastenvahdin nimipäivänä...) XD
    oona.niemela@hotmail.com

    VastaaPoista
  92. Mukana arvonnassa :) Pasha meilläkin pääsiäisen suosikki.
    johannakautto@hotmail.com

    VastaaPoista
  93. Pääsiäismunat ja pasha kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  94. Mukaan arvontaan! Omalla kohdallani pääsiäiseen kuuluvat ehdottomasti suklaamunat, pasha ja mangojuustokakku :)
    suvikaukiainen@live.fi

    VastaaPoista
  95. Suklaa on olennainen osa pääsiäistä, ja tänä vuonna nautimme sitä raakakakun muodossa.

    info@mehukekkerit.net

    VastaaPoista
  96. Pienenä mummu aina piilotti mun etsittäväksi monta pääsiäismunaa, kun mentiin sinne viettämään pääsiäistä, se oli ihanaa, hih! Monena vuotena ollaan tehty pashaa tai pavlovaa taikka mangojuustokakkua (viime vuonna maidottomana) :)! Tänä vuonna tarkoituksena olis tarjota suklaata jonkin raakakakun/browniesien muodossa sekä jotakin mangoherkkua varmaan ;)

    VastaaPoista
  97. Siis pakko sanoa kindermunat :-D tulee niin lapsuus niistä mieleen ja mummi tuo niitä edelleen mulle!
    noraemilia.seppala (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  98. Mullekin kyllä kelpaisi jäätelökone! Olen haaveillut siitä vuosia, mutta aina on jotain tärkeämpiä hankintoja mielessä :)

    Mämmi on mulle ehdoton pääsiäisherkku. Viime vuonna tein mämmi-suklaamoussea, joka oli kyllä ihan älyttömän hyvää!

    elina@chocochili.net

    VastaaPoista
  99. Kiitos jäätelöohjeesta! Jäätelökoneella olisi käyttöä meilläkin :) Pääsiäisherkuista perinteisiä ovat suklaamunat ja hedelmäinen kakku kahvipöytään.
    satu.teerimaki@gmail.com

    VastaaPoista
  100. Ehdottomasti mämmi vaniljakastikkeella! Tai vaniljakastike mämmillä ;) lapsena inhosin mämmiä, mutta nykyisin se on mitä suurinta herkkuani. Täytyy toppuutella, etten raahaisi kaupasta isoja mämmilaatikoita kotiin ennen pääsiäistä :) speuhkur@hotmail.com

    VastaaPoista
  101. Mignon-munat ovat ehdottomia! sinipit@gmail.com

    VastaaPoista
  102. Maistoin pashaa eka kerran viime vuonna ja se oli ihanaa! Muuten kaikki raikkaan sitruunaiset jälkkärit ovat mieleeni, esim. sitruunarahka / -mousse / -posset. myymeri@hotmail.com

    VastaaPoista
  103. Sitruunainen mousse olisi ihanan raikas!
    leena.kaasila@arkjr.fi

    VastaaPoista
  104. Persikkarahkapiirakka! VirtaHenna@@gmail.com

    VastaaPoista
  105. Rahkapiirakka, jossa on persikkaa on kyllä oma suosikki ja sopii mielestäni hyvin pääsiäiseen :)
    mistletoe@luukku.com

    VastaaPoista
  106. Kyllähän se on ehdottomasti se suklaa, mikä kruunaa pääsiäisen! :)
    meoj_@hotmail.com

    VastaaPoista
  107. Persikkarahkaa tehtiin aina kotona, kun olin lapsi! paivi.pitkanen5@luukku.com

    VastaaPoista
  108. Ilman suklaamunia ei tule pääsiäistä!
    marvu954@hotmail.com

    VastaaPoista
  109. Itsellä pääsiäiseen kuuluu juuri se mämmi kerman kera sekä suklaamunat. :)
    Oli muuten tosi herkun kuulonen jäätelöohje!
    heini.tiilikka@gmail.com

    VastaaPoista
  110. Leivon pääsiäisenä aina rahkapullia!
    sinilintu_(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  111. Suklaamunat tietenkin ja ehkäpä joku sitruunaisen raikas juustokakku :)
    kati.kaijansinkko@hotmail.fi

    VastaaPoista
  112. Mämmi ja pasha kuuluu ehdottomasti! :) annamaija.niemelainen@gmail.com

    VastaaPoista
  113. Lapsuudesta asti äitimme on järjestänyt minulle ja veljelleni pääsiäisenä munajahdin - näin tapahtui vielä viime vuonnakin vaikka ikä lähentelee jo 25 vuotta. Suklaamunat (ja mämmi) kuuluu siis hyvin olennaisena osana mun pääsiäiseen.
    kaisu.kosonen (at) hotmail.com

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig