maanantai 16. maaliskuuta 2015

PASTAA PAVUISTA & AVOKADO-PESTOA


En juurikaan syö soijatuotteita (tofua lukuunottamatta), mutta edamamet eli tuoreet soijapavut on heikko kohtani: niitä pitää yleensä saada kun käyn japanilaisessa (ja olenpa ostanut pusseittain kyseisiä herkkupapuja pari kertaa ihan kotiinkin).

Kun sain PR-toimisto Sugar Helsingiltä testattavaksi viljatonta, edamame- & mungopavuista valmistettua pastaa, olinkin erittäin kiinnostunut tuotteen mausta. Ja itse asiassa tykkäsin tuotteesta tosi paljon ihan sellaisenaan, kuivan rapeana snäkkinä. :) Toki toimivat myös keitettynä. Sinällään en ole hirveästi pastankorvikkeita kaivannut (eräskin riisipasta oli aika kamalan makuista), mutta nämä voisin kuvitella ottavani vakiokäyttöön.


Papupasta jää luonnostaan aika al denteksi, eli purutuntumaa on enemmän kuin tavallisessa pastassa. Maku ei myöskään ole täysin neutraali kuten tavallisessa pastassa, ehkä lähimpänä tulee mieleen täysjyväpasta ja sellainen tietty aavistuksen "rukiinen" maku.

Jos ravintoarvot kiinnostaa niin tuote on normaaliin hiilaripastaan verrattuna aika eri maailmasta, sadassa grammassa on mm. 43 g proteiinia. Tuotesisältö on yksinkertainen: luomu edamamepapu 72%, luomu mungpapu 20%, vesi 8%. Tuotetta myy mm. Ruohonjuuri ja merkin (Explore Asian) valikoimista löytyy myös esim. mustapavuista tehtyä spagettia.

Tarjoilin pastan herkullisen avokado-peston, ihanan makeiden paahdettujen tomaattien ja mozzarella di bufalan kanssa = vakiokomboni joka ei koskaan petä. Tämä annos myös piti nälän poissa todella pitkään!

Papupastaa kaikilla herkuilla

edamame- & mungopapupastaa*
puhvelinmaitomozzarellaa (mozzarella di bufala)

Avokado-pesto
1 (pienehkö) avokado
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
n. 1/2 dl pinjansiemeniä (tai esim. auringonkukansiemeniä)
puserrus sitruunaa
pari rkl oliiviöljyä
tarpeeksi suolaa 

Surauta ainekset esim. monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi, lisää öljyä tarvittaessa. Suolan kanssa ei kannata pihistellä.

Paahdetut tomaatit
paketti kirsikkatomaatteja
öljyä
suolaa

Halkaise tomaatit ja sirottele päälle öljyä ja suolaa. Paahda 150-asteessa n. tunti.

Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita siivilöidyn pastan sekaan pestoa ja tomaatit. Riivi joukkoon paloja buffalomozzarellasta. Päälle voi halutessa heittää vielä parit pinjansiemenet ja basilikanlehdet. Tarjoile heti kuumana.

*Pasta saatu blogin kautta.
SHARE:

6 kommenttia

  1. Oijoi, pakko kokeilla tuota avokadopestoa! Edamameja olen bongannut pakastealtaasta, ja aina miettinyt miltä maistuvat... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa että ne maistuvat (suolan kanssa) todella hyviltä! Tarkemmin makua on aika vaikea kuvailla, kannattaa melkein testata. Luulen että uppoaa ainakin hyvin ihmisille jotka tykkäävät herneistä :)

      Poista
  2. Nyt oli kyllä loistava ajoitus! Tein nimittäin itsekin pestoa juuri eilen. :D Avokadopesto on jäänyt kyllä vielä testaamatta, ja näin avokadon ystävänä täytyy varmaan kokeilla sitäkin. Voiko oikestaan mikään missä on basilikaa ja avokadoa mennä pieleen? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun puolesta avokadoa saisi laittaa aina ja kaikkeen! Pestoon lisättynä se tekee kastikkeesta hieman kermamaisen (ilman kermaa). :)

      Poista
  3. Kokeilun arvoinen resepti ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nämä täytteethän sopii myös normaalin pastan seuraksi vallan mainiosti. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig