keskiviikko 21. tammikuuta 2015

HALLOUMI-BURGERIT/WRAPIT/MITÄIKINÄ


Vegehamppareissa on usein täytteenä halloumiviipaleita ja ei siinä mitään, mutta lähemmäs perinteistä hampurilaistäytettä päästään kun raastetaan halloumi parin muun täytteen kanssa ja paistetaan ne ns. pihveiksi.

Koin pienen ruokasanastopulman tässä yhteydessä.. Kun hampparista vaihdetaan leivät esim. salaatinlehtiin niin onko se enää hamppari ollenkaan. Ja jos ei niin mikä se on, wrappi? Vaikka sitä ei taiteltaisi wrapin muotoon (eli rullalle). Ja mites sitten kun käytössä on vain yksi leivänpuolikas siellä hampparin pohjalla eli ns. open-faced burger.. jotenkin en näe sanaa avonaamahamppari yleistyvän arkikielessä o_O

No joka tapauksessa, kuvista onneksi näkee mistä on kyse. :)

Ohje näihin burgeri-wrappi-asioihin löytyi Green Kitchen Travels -kirjasta. Törmäsin tosin sellaiseen ongelmaan etten mitenkään saanut omistani muotoiltua kasassa pysyviä pihvimäisiä möykkyjä, joten paistoin ne vähä kuin fritterit – lusikoimalla kasan pannulle. En tiedä olisko auttanut jos olisi heittänyt esim. kananmunan taikinan sekaan.. Lopputulos oli silti hyvää yhtä kaikki. Kokonaisuuden kruunaa tahini-jogurttikastike, ja jos ei satu tahinia olemaan niin jokin pähkinävoi käy tilalle myös hyvin.

Halloumi-kasvispihvit (n. 8 kpl)
1 pieni kesäkurpitsa tai puolet isosta
1 iso porkkana
200g halloumia
tuoretta minttua

Tahini-jogurttikastike
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tahinia (tai esim. pähkinävoita)
2 rkl limenmehua
1 tl hunajaa tai vastaavaa
ripaus suolaa

Mukaan
salaatin/kaalinlehtiä (tai ihan vaan sämpylöitä)
avokadoa
seesaminsiemeniä
tuoretta minttua

Raasta kesäkurpitsa, porkkana ja halloumi karkealla terällä. Silppua minttu pieneksi ja sekoita raasteen sekaan. Muotoile massasta pihvejä (itselläni tämä ei onnistunut vaan nostelin lusikalla kekoja suoraan pannulle). Paista pannulla yhtä puolta kunnes pinta alkaa ruskistua, käännä ja toista toiselle puolelle.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Kasaa salaatinlehdelle (tai sinne sämpylän väliin) halloumipihvejä ja avokadoa, ja ripottele päälle seesaminsiemeniä, silputtua minttu ja jogurttikastiketta.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Voi että, kuulostaapa ihanalta! Teen näitä heti perjantaina. Kiitti ohjeesta! (ihana blogi muutenkin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Toivottavasti tulee onnistuneet perjantaimurkinat :)

      Poista
  2. Onpa täällä mahtavia ideoita! Meillä perhe syö kotona vain kasvisruokaa ja näistä saisi kyllä mukavaa vaihtelua. Ja oi nuo raakakakut, niitä ohjeita oli niin paljon ja niin herkullisen näköisiä, etten tiedä mistä aloitan! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! Mä tykkään tehdä itse kanssa melkein pelkästään kasvisruokaa joten aika monta vegereseptiä tänne on jo ehtinyt kertyä :) Jos et ole aiemmin raakakakkuillut niin suosittelen aloittamaan vaikka tästä, ei ole hirmu vaikea: http://syotava.blogspot.com/2013/08/ihan-paras-vadelmainen-raakajuustokakku.html

      Poista

Blogger Template Created by pipdig