perjantai 12. joulukuuta 2014

VEGAANISET PAPUPIHVIT & ROMESCO-KASTIKE


En ole oikein hirveästi jaksanut vielä innostua joulumauilla fiilistelystä (nyt jos aloittaa, niin joulut tulee korvista reilusti ennen varsinaista juhlapäivää). Tämäkään ruoka ole joulua nähnytkään mutta ehkä siellä joku muukin kaipaa ns.tavallisia ohjeita. :)

Kirjoitin aiemmin Chocochilin-Elinan mainiosta Vegaanin keittiössä -kirjasta, ja innostuin kokeilemaan kirjasta toistakin ohjetta (tai oikeastaan kahta kun tein tuon kastikkeen myös). Papupihvejä ja romesco-kastiketta ei itse kirjassa ollut paritettu yhteen, mutta ne sopivat mielestäni oikein hyvin samalle lautaselle. Kirjan yksi hienoja ominaisuuksia onkin se, että aterian osia voi koostaa vähän sieltä sun täältä ja silti kokonaisuus toimii.

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty mustapapuja, mutta laitoin niiden lisäksi kidneypapuja niin pihveihin tuli kivasti viininpunaista lisäväriä. Viljattomiksi nämä käänsin vaihtamalla korppujauhon mantelijauhoksi. Pihveissä oli hyvän maun lisäksi oikein mukava koostumus; pinnalta rapea mutta sisältä pehmeä, ja makuun tuli kiva lisäsäväys kapriksista. Romesco-kastike oli myös ihan älyttömän herkullista, siitä tulee taatusti yksi vakiokastikkeistani!

(Musta)papupihvit (n.8 kpl)

5 dl keitettyjä papuja
2 keskikokoista keitettyä perunaa
pikkupurkki (35g kapriksia)
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1/2 dl mantelijauhoja (alkup. korppujauhoja)
suolaa + pippuria
öljyä

Muusaa pavut ja perunat perunasurvimella tai vastaavalla, taikinaan saa jäädä sattumia. Lisää loput ainekset ja taputtele pihveiksi. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile heti kuumana.

Romesco-kastike
400g punaisia (suippo)paprikoita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1,5 dl kuorittuja manteleita
1 rkl oliiviöljyä
2 tl omenaviinietikkaa tms
suolaa
halutessa: ripaus chilijauhetta

Halkaise paprikat ja poista sisukset. Kuori sipuli ja lohko neljään osaan. Laita foliolla päällystetylle uuninpellille paprikat (leikkauspinta alaspäin), sipulit ja valkosipulinkynnet kuorineen. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja paahda grillivastuksen alla 225-asteessa n.10min, tai kunnes paprikat ovat hieman mustuneet. Poista jäähtyneistä paprikoista ja valkosipulinkynsistä kuoret.

Paahda manteleita hetki kuivalla pannulla. Soseuta ainekset tasaiseksi tahnaksi, lisää enemmän öljyä tarvittaessa. Kastike sopii todella hyvin myös esim. dippaushommiin!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Herkullisia kuvia! Tilasin myös itse Vegaanin keittiössä-kirjan ja olen kyllä tykännyt ohjeista, joita olen ehtinyt testailla :) Pitääkin katsoa jos löytyisi joku kiva herkku viikonlopulle, vähän tortilloita mietin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuo kirja on ollut yksi tämän syksyn ja alkutalven kirjatulvan positiivisimmista yllätyksistä, jonossa on edelleen vaikka kuinka monta ohjetta kokeilulistalla. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig