Tietoa mainostajalle ›

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

RAAKA-VALKOSUKLAA KEKSIMURUILLA (COOKIES&CREAM)


Oletan että kukaan ei ole vielä ehtinyt vetää suklaaövereitä, joten yksi suklaaohje uppoo varmaan vielä. :)

Mainitsin edellisessä postauksessa pienen kyllästymiseni tummaan raakasuklaaseen, joten kokeilin tehdä valkosuklaa-minttufudgen lisäksi valkosuklaata, jonka massaan tulee kaakaovoin lisäksi lempipähkinääni macadamiaa. Välillä macadamiat saattavat maistua vähän eltaantuneelle, mikä johtuu siitä että korkean rasvapitoisuutensa takia ne härskiintyvät helposti, eli kannattaa yrittää valita mahdollisimman hyvälaatuisia (mielellään suljetussa pakkauksessa säilytettyjä) pähkinöitä.

Aikoinaan yksi lempijäätelömakujani oli cookies&cream, eli vaniljajäätelöä jossa on pehmeitä suklaakeksisattumia, joten kun näin raakasuklaaversion samasta, kokeilin tietysti heti. Itselläni on nyt joku aniskausi menossa, niin laitoin vielä ripauksen jauhettua anistähteä noihin "keksimuruihin". Suklaan voi tehdä muotteihin, tai sitten ihan vaan levyksi josta murtaa paloja. Tein alkuperäisestä ohjeesta puolet, joten omani oli tälläinen pienempi koe-erä, jos haluat reilummin suklaata niin tuplaa ainekset.

Cookies&cream-raakasuklaa

Keksit
n. 0,5 dl pekaanin- tai saksanpähkinöitä 
n. 3 pehmeää taatelia tai viikunaa
n. 1 tl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
valinnaisesti jotain mausteita, esim. kanelia tai anista

Suklaa
1 dl sulaa kaakaovoita
1/2 dl macadamiapähkinöitä
pari rkl nestemäistä makeutusta (tai enemmän maun mukaan)
muutama tippa vaniljauutetta
pieni ripaus aitovaniljajauhetta (pilkkujen takia)

Aja pekaanit/saksanpähkinät pieneksi muruksi. Jauha esim. sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Ripottele pallot muotteihin, tai leivinpaperilla päällystetylle levylle. Alkuperäistä ohjetta seuraten keksipalloja tuli aivan liian suuri määrä, joten yritin hieman vähentää ainesten määrää tähän, toivottavasti meni suhteet kohdilleen.

Valmista suklaa blendaamalla ainekset keskenään, macadamiapähkinöiden pitäisi muuttua aika helposti voimaiseksi. Maistele sopiva makeusaste. Kaada suklaa pallojen päälle ja laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään. Murra jähmettyneestä levystä paloja. Säilytä suklaata viileässä.

4 kommenttia:

  1. Tähän reseptiin mun ei olisi pitänyt törmätä ollenkaan! Valkosuklaa on asia joka saa mut aivan hurmioon, samoin cookies&cream-makuyhdistelmä. Sylkirauhaset heittää voltteja kun kuvittelen miltä tämä maistuu! Tätä on pakko kokeilla heti huomenna. Ja todennäköisesti seuraavan kerran ylihuomenna... Ja joulun pyhinä vuodatan kyyneleitä kun en saa mistään pähkinöitä ym tykötarpeita jotta voisin tehdä tätä lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Teet kato taktisesti samoin kuin minä, eli pienen erän kerralla (jos vähänkään tuntuu siltä et isompi erä ei pysy tallessa kauaa). Selviät ehkä just ja just joulupyhien yli ;)

      Poista
  2. Eikääää... aivan unelmaisen kuuloinen resepti!! Olet ihan super raakakokki, ja vaikka harvoin koneelta luen blogeja ja siksi kommentointi on vähissä, monesti kyllä kuolaan näitä kokeilujasi bloglovinissa kännykästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipsa ja samat sanat sinulle ja huipulle blogillesi! Tämän reseptin perusideasta tosin en voi ottaa kunniaa, joku muu oli kekseliäämpi. :)

      Poista