tiistai 9. joulukuuta 2014

RAAKA-MARS -PATUKAT


Raaka-snickersien onnistumisesta rohkaistuneena päätin kokeilla tarttua nuoruuteni toiseen lempiherkkuun – Mars®-patukkaan. Bountysta en ikinä tykännyt koska en ollut kookoksen ystäviä, nykyään tilanne on eri joten sitä voisi kokeilla seuraavaksi.. Marsia sen sijaan meni varmaan useampi pötkylä viikossa, välillä mm. ateriankorvikkeena. Ah teinivuosia ja terveellisiä elämäntapoja jolloin mäkistä napattu pussi ranskiksia oli ihan pätevä illallinen. ^_^ 

Tähän muutamaa astetta terveellisempään raakaversioon hahmottelin nougaaksi jotain hieman kaakaoista ja pehmeän raakakakkumaista, ja toffeeksi päätyi muusattua taatelia pähkinävoilla maustettuna. Suklaakuorrutus on perus-raakasuklaata. Tuli aika onnistunut lopputulos, tokikaan alkuperäiseen Marsiin verrattuna ei läheskään niin äkkimakea (ja hyvä niin). Nätin sileää suklaapäällystettä pitänee tosin vielä harjoitella. ;)

Astiana käytin samaa kuin Snickerseissä (koko n. 10x20cm) ja saman verran patukoita syntyi tästäkin. Tarjoilua varten patukat kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi ettei tule ähky.


Raaka-Marsit (n. 6kpl)

Nougat
3 dl cashewpähkinöitä (liota väh. 5h)
n. 1/2 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl (aito)vaniljajauhetta
2 rkl sulaa kookosöljyä
4 rkl nestemäistä makeutusta (tai enemmän)
n. 5 rkl vettä

Toffee
8 pehmeää taatelia (ns. tuoretaateleita)
1-2 rkl pähkinävoita
2 rkl sulaa kookosöljyä
ripaus suolaa
ripaus (aito)vaniljajauhetta
useampi rkl vettä
halutessa: hieman nestemäistä makeutusta

Suklaa
n. 2 rkl sulaa kaakaovoita
n. 2 rkl sulaa kookosöljyä
n. 3-4 rkl raakakaakaojauhetta
n. 3-4 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari)


Aja nougatin ainekset blenderissä täydellä teholla sileäksi. Lisää nestettä tarpeen mukaan mutta älä liikaa. Lusikoi massaa välillä reunoilta alas, tai jos sinulla on tampperi käytä sitä. Massasta pitäisi saada täysin sileää. Levitä se leivinpaperilla päällystettyyn astiaan tasaiseksi ja laita hetkeksi pakkaseen.

Muusaa toffeen ainekset sileäksi. Itse käytin tässä sauvasekoitinta, monitoimikone voisi toimia myös. Blenderiä varten massa saattaa olla turhan raskasta. Pähkinävoin määrää voi lisätä oman maun mukaan (ennemmän kuin 2 rkl), samoin lisämakeutusta (esim. kookosnektaria) voi laittaa jos siltä tuntuu. Muista välillä maistella seosta (koskee myös nougatia ja suklaata :). Pienet taatelinhippuset toffeessa ei haittaa, muuten seos saa olla tasaista. Levitä nougatin päälle ja pakasta kunnes massa on kovettunut (n. 30min–1h).

Valmista suklaakuorrute sekoittamalla ainekset keskenään (muista säätää makeutuksen ja kaakaon määrää omaan makuusi sopivaksi). Kuorrute saa olla melko juoksevaa, mutta ei täysin nestemäistä. 

Nosta massa leivinpaperin avulla ulos astiasta ja leikkaa patukoiksi. Lusikoi päälle ja reunoille suklaakuorrutetta. Anna jähmettyä hetki kylmässä ja leikkaa reunat siistiksi. Patukat pehmenevät nopeasti joten niitä kannattaa säilyttää pakastimessa. 

SHARE:

6 kommenttia

  1. Nyt alkoi kyllä houkuttaa pahemman kerran. Täytynee laittaa testattavien listaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöinen satsi on vaan sen verran tuhti et olis parempi etten syö kaikkia itse. ;)

      Poista
  2. Nam! Samankaltaista ohjetta olen pyöritellyt mielessäni, mutta en vain ole jaksanut ryhtyä tuumasta toimeen. Ajatustyöt sikseen ja patukat tekeille, nyt kun reseptikin on valmiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos inspiroi! Ja ohjeen edelleen-modaus on enemmän kuin sallittua :)

      Poista
  3. Oiiii, kuulostaa niin ihanalta! Nyt kun vielä sais näitä tähän hätään ja heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näiden tekemiseen ei sinällään mennyt hirveän kauan, mutta *heti* voi olla kyllä haastellinen (varsinkin jos pitää vielä pähkinät liottaa). ;)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig