perjantai 7. marraskuuta 2014

BANAANI-PANNARIT KARAMELLIKASTIKKEELLA


Jos meinasit yllättää isän sunnuntaina sänkyyn kannetulla aamiaisella, tällainen banaani-pannari-karamellipläjäys on vähän niinkuin kakku ja aamupala samassa paketissa! Tai jos et pääse isänpäivää viettämään, yllätävä vaikka itsesi. :)

Pähkinävoihin pohjautuva karamellikastike on sama kuin omenaraakakakussa. Perus banaani-kananmuna-taikinaan lisäsin vielä hieman raakakaakaojauhetta, niin pannareista tuli suklaisemmat.

Itselläni ei ole varsinaista pikkupannukakkuihin soveltuvaa paistinpannua mutta tein parhaani. Ettei kasa näyttänyt liian littanalta ja pliisulta, pilkoin kerrosten väleihin vielä ohuita banaanisiivuja. Lopputuloksesta tuli kyllä omaan makuuni ihan överimakea, eli joku toinen hedelmä/marjatäyte voisi olla freesimpi, vaikka sitten lisää noita vadelmia. Mutta jos et säikähdä makeaa niin laita ihmeessä banaania.

Suklaa-banaani-pannukakut (1 tuhti annos)

1 banaani
2 (luomu)munaa
1-2 tl raakakaakaojauhetta
1 tl aitovaniljajauhetta
kookosöljyä/voita

n. 1 osa pähkinävoita
n. 1 osa kookosnektaria/hunajaa tms
pieni määrä vettä

väliin ja päälle esim. banaania ja vadelmia


Muusaa esim. sauvasekoittimella banaani ja munat sileäksi. Sekoita joukkoon vanilja ja kaakaojauhe. Paista letut kookosöljyssä/voissa, taikinasta saa joko yhden ison letun tai useamman pienemmän.

Valmista karamellikastike vispaamalla pähkinävoita (esim. maapähkinävoita) ja nestemäistä makeutusta keskenään, maistele sopivat suhteet. Notkeuta seosta lisäämällä sekaan n. 1 tl vettä, ja lisää sen mukaan miten juoksevaa kastiketta haluat.

Jos teit useamman pienen pannukakun, kasaa ne pinoksi ja laita halutessasi väleihin vähän pilkottuja hedelmiä tai muusattuja marjoja. Valuta kastike päälle ja koristele haluamallasi tavalla.


SHARE:

8 kommenttia

  1. Yummy! Nämä näyttää niin herkulta - vadelma ja suklaa on hyvä yhdistelmä kun vadelmien kirpakkuus raikastaa. Ja vielä karamellikastike... itsekin söin tänä aamuna pitkästä aikaa pannareita, varmaan viimeksi söin keväällä! Oli kyllä jotenkin huikea ja mieltä ylentävä kokemus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tykkään muutenkin vadelmasta oikeastaan kaikessa kun se niin kivan raikas. Muutoin tämä oli kyllä vähän siinä rajalla että onko liian överi herkku aamiaiseksi.. mutta välillä näin. :)

      Poista
  2. Tää on jotain niin taivaallista!! Kiitos taas kerran hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
  3. Nam mikä pannarikasa. Taidan yllättää itseni näillä ensi viikonloppuaamuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsensä yllättäminen on kyllä parasta kun voi olla melko varma että vastaanottaja on iloinen ;)

      Poista
  4. Upeat kuvat! Annos on ollut varmasti todella herkullinen, nam! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä aikamoinen herkku, eli ei ehkä ihan jokaisen arkiaamun ruoka ;)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig