maanantai 29. syyskuuta 2014

LOHIBURGERI


Olen syönyt burgereita ilman sämpylää jo niin kauan, että en osaa sitä enää edes kaivata. Sämpylättömyyden ainoa huono puoli on se, ettei burgereita oikein voi syödä kätevästi käsin. Hyvä puoli on taas se, että kun sämpylä ei ole viemässä tilaa vatsassa, voi pihvejä syödä useamman kappaleen. :)

Noudattelin näissä lohipihveissä aika tarkasti alkuperäistä ohjetta Skinnytaste-sivustolta, ja laitoin kaveriksi rucolaa, avokadoa ja Sriracha-majoneesia. Tosin vaihdoin kaikki light-tuotteet täysirasvaisiin, maku ennen kaloreita. Ja vehnäjauhojen tilalle laitoin mantelijauhoa.

Jos olet tosi reipas ja haluat välttää pienimmätkin sokerinrippeet (ja muut einestelyt) niin valmista toki Sriracha ja majoneesi molemmat itse (täällä esim. kivannäköinen ohje paloe-Srirachaan), minä en tällä kertaa jaksanut.

Lohi-burgerit (n. 6 kpl)

n. 400g lohta
n. puolikas punainen paprika
6 rkl mantelijauhoa
1 (luomu)muna
1/2 rkl soijakastiketta
1 tl sitruunanmehua
ripaus valkosipulijauhetta
reilu rouhaisu suolaa

majoneesia
Srirachaa tai muuta chilikastiketta
rucolaa
avokadoa

Pyydä kalakauppiasta poistamaan nahka lohesta (ellet osaa näppärästi tehdä sitä itse).

Pilko lohi pieniksi kuutioiksi, mitä pienemmiksi sitä parempi. Helpommalla saatat päästä jos omistat monitoimikoneen sopivalla terällä, jolla saa silputtua lohen pieneksi mutta ei mössöksi asti. Itse pilkoin ihan veitsellä eikä hommaan mennyt kovin kauaa.

Pilko myös paprika, jälleen mitä pienempi sitä parempi. Laitoin taikinaan noin desin verran paprikakuutioita eli isosta paprikasta noin puolet.

Sekoita taikinan ainekset sekaisin ja taputtele niistä litteitä pihvejä, itse sain taikinamäärästä kuusi keskikokoista pihviä.

Paista voissa/öljyssä 3-4 minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat kypsiä. Varo paistamasta liikaa ettei lohi mene kuivakaksi.

Sekoita n. 3 rkl majoneesia ja 1 rkl Srirachaa. Tarjoile lohipihvit majon, rucolan ja avokadon kanssa. Ripottele päälle vielä hieman suolaa, pippuria ja esim. seesaminsiemeniä.

SHARE:

2 kommenttia

  1. näyttää hyvältä! mutta en ihan ymmärrä, miksi tätä pitää sanoa burgeriksi, kun burgerin koostumus puuttuu. tai siis burgerin idea käsittääkseni on, että asioita on jonkun sisällä kerrosleipämäisesti. että miksei tää voisi olla vain sitten lohipihvi salaatilla, kun tässä ei mun mielestä oo mitään burgerimaista. kastikekin voisi olla yhtä hyvin salaatinkastike yms.!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm no varmaan ihan tottumuksesta. Englanninkielessä myös usein viitataan burgereilla nimenomaan siihen pihviin, ja en oikein keksinyt sopivaa käännöstä.. mietin kyllä tuota lohipihviä mutta päädyin kuitenkin tähän. Mun mielestä tässä on nimenomaan burgerimaiset täytteet (ja vieläpä kekona), eli ne sämpylät sopisi kokonaisuuteen ihan hyvin jos ne haluaa laittaa.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig