perjantai 19. syyskuuta 2014

ÄKKILOMA SANTORINILLA


Pari viikkoa sitten päätimme parin kaverin kanssa ettemme olleet vielä valmiita luopumaan kesästä. Syntyi projekti #kesätakas. Muutaman päivän vimmainen äkkilähtöjen ja lentotarjousten selaaminen tuotti tulosta, kun bongasimme super-edulliset (meno-paluu 180€) lennot Santorinille, ja siihen vielä kiva hotelli lähellä rantaa satasen per naama. Bookkaus oli tehty ennenkuin ajatus oli lopussa. Kannattaa näköjään matkustaa lomakohteisiin vähän sesongin ulkopuolella, hinnat on kolmasosan normaalista.

Saarella meni siis viime viikko. En käyttänyt ihan koko aikaa lomailuun, vaan toimin aurinkoenergialla käyvänä etätyöläisenä muutaman päivän. Kiitos liikkuva moderni työelämä, läppärit ja wifi. Ehdin silti lojua rantatuolissa monen monta laiskaa tuntia ja lukea pari kirjaakin.

Santorinilla on auringonlaskut tuotteistettu harvinaisen hyvin. On magical sunset touria, risteilyä, illallista ja honeymoon packageja. Jengi tungeksii parhaille paikoille (Oian kaupunki ykkösenä tässä) ja salamavalot räiskyvät punaisen auringon upotessa mereen. Tuli varmaan muuten hienoja auringonlaskukuvia sillä salamalla... Lopuksi ihmiset hurraavat ja taputtavat. Absurdia. Otin silti itsekin pari kuvaa. Ja käytiin myös magical sunset cruisella. :P Tiesittekö että auringonlaskukuva jossa on laivansilhuetti, on parempi kuin tavallinen auringonlaskukuva (fakta).

Kreikkalainen ruoka on tunnetusti hyvää, tosin valikoima on saarilla aika rajallinen. Joka ravintolassa on melkein identtiset menut. En ottanut juuri ollenkaan ruokakuvia, sillä kuvasin tällä kertaa kaikki lomakuvat iphonella, ja vaikka kännyköissä alkaakin nykyään olla aika hyvät kamerat, hämäräkuvaus on edelleen murhaa. Kerrottakoon silti että söin kuusi (6) kertaa kreikkalaisen salaatin, ja kerran Santorini salaatin mutta se ei ollut niin hyvää kuin kreikkalainen salaatti. Mikäs siinä kun raaka-aineet ovat tuoreita (kypsät tomaatit anyone?), feta murenevan pehmeää ja oliiviöljyn maku hivelee suuta. Olen myös tässä kesän aikana opetellut syömään oliiveja, tämä taito pääsi ahkeraan käyttöön.

Kreikkalaisen löhölomat plussat
+ takuurentouttavaa, ei tarvi tehdä mitään jos ei jaksa
+ aurinko
+ kirkas vesi
+ feta
+ oliivit
+ perinteinen kotiruoka pääosin tosi hyvää
+ Santorini on hyvin kaunis saari
+ nätit auringonlaskut

Miinukset
- voi käydä tylsäksi (ota paljon hyviä kirjoja ja esim. snorklauskamat)
- volkaanisen black beachin kivinen ranta on KUUMA! (kyllä, poltin kerran jalkapohjani. Suosittelen läpsyjä tai uimakenkiä.)
- ruoan lisukkeena liian usein lötköt ranskikset
- pahaa viiniä (tämä on suuri miinus)
- auringonlaskuihin liittyvä ryysis ja parhaista kuvauspaikoista taistelu (Oiassa)

Plussat voitti, eli kannattaa mennä. :)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig