sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

MANSIKKA-MASCARPONE -KAKKUSET


Nämä syntyivät tavallaan ihan vahingossa. Jääkaapissa oli pussillinen piknikiltä unohtuneita mansikoita ja avattu rasia mascarponea. Halusin kuitenkin keksiä niistä jotain muuta kuin perinteisen: mansikat + mascarpone = syö.

Jääkaapissa oli näiden lisäksi neljä pehmeää taatelia ja pari desiä kreikkalaista jogurttia, ja pöydällä avattu pussi cashew-pähkinöitä, joten ajattelin että näillä säveltämällä saadaan kyllä jotain aikaiseksi. Ja tulihan näistä impro-kakuista tosi hyviä! Saatoin syödä kaikki viisi kertaheitolla. ^_^

Käytin kakkujen muottina sellaista pientä metallista rinkulaa (jonka nimeä en muista), toki aineksista voi tehdä myös yhden isomman kakun. Ainesosien määrät meni ihan näppituntumalla (ja sen mukaan mitä löytyi), joten laitan käyttämäni määrät ovat hyvin vahvasti sinnepäin.

Mansikka-mascarpone -jälkkärit

pehmeitä taateleita (4kpl)
pähkinöitä (reilu puoli desiä)
pieni ripaus suolaa

1 osa mascarponea (melkein täysi purkillinen)
1 osa kreikkalaista jogurttia 
hieman hunajaa
ripaus vaniljajauhetta

mansikoita

Pohja on vanha tuttu raakakakkujen puolelta. Murusta pähkinät pieneksi (esim. blenderissä) ja muusaa (esim. sauvasekoittimella) ne taatelien kanssa massaksi. Painele muotin pohjalle, tai mitä nyt käytätkään.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, säädä makeusastetta. Täyte saisi olla pehmeää mutta ei juoksevaa. Lusikoi se pohjan päälle, tässä kohtaa muotti auttaa pitämään kakkuset muodossaan. Kakut voi halutessa heittää hetkeksi (n. 10 min) pakkaseen jähmettymään jos tuntuvat kovin pehmeiltä.

Koristele mansikoilla ja syö heti.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig