maanantai 14. heinäkuuta 2014

LOUNASVINKKEJÄ HELSINKIIN

Jatketaan lounasasioissa. Itse käyn arkisin melkeinpä joka päivä ulkona lounaalla. Yleensä paikkana on jotain Keskusta-Kamppi-Punavuori -akselilta. Se on jännä kun valikoimaa on paljon, niin sitten onkin yhtäkkiä aina tosi vaikea päättää minne menisi syömään.. varsinkin kun työporukassa on aika erilaisia ruokapreferenssejä.

Yksi parhaista isomman (ja moniongelmaisen) porukan lounaspaikoista on Albertinkadun Pompier, joka tarjoilee kotiruokamaista buffettia ja runsaan salaattipöydän. Postresin tyyppien lounaspaikassa ei joudu oikeastaan koskaan pettymään, ruoka on aina huolella tehty, ja kermassa ja voissa ei säästellä. :) Pompier on tosin tällä hetkellä kiinni, mutta avaa ovensa taas elokuussa.

Vakiosuosikkeja on myös vähän kauempana Merimiehenkadulla sijaitsevaa Hoku, mutta sinne pitää mennä kyllä jo oikeastaan heti 11:sta tai muuten on turha haaveilla pöydästä. Toinen vaihtoehto olisi ehkä mennä joskus yhden jälkeen, mutta harvan vatsa jaksaa odottaa niin myöhään.. Hokun Salmon Teriyaki on ehkä paras koskaan syömäni lohi-teriyaki, ja yksi kaupungin parhaita lounasannoksia muutenkin!


Hietalahden kauppahallissa sijaitsevan Lihakauppa Roslundin burgeri (kuva, oikea ylhäällä) on kovasti hypetetty, mutta oikeastaan hypen arvoinen. Moni sanoo kaupungin parhaaksi burgeriksi ja saattavat olla oikeassa. Tilaan tuon ilman leipää (ja ilman ranskiksia) ja annos on silti niin suuri, että ähky on lähellä.

Street Gastrossa (vasen ylhäällä) on myös maukkaat sapuskat, nämäkin tilaan ilman leipää salaattiversioina. Annokset ovat kohtuu pieniä, joten kannattaa tilata oheen esim. paahdetut perunat tai mitä nyt sattuukaan olemaan tarjolla.

Sunn (oikea alhaalla) on toimistomme näkökulmasta vähän kauempana, Senaatintorin kupeessa, mutta worth the trip. Salaattibuffa on todella runsas, ehkä yksi kaupungin parhaista, ja erityisesi viljattoman näkökulmasta loistava (tai ainakin silloin ollut kun olen käynyt). Oheen voi tilata vielä lämmintä ruokaa jos vatsa venyy tähän. Tykkään myös Sunnin brunssista!

La Torrefazionessa (vasen alhaalla) on myös hyvät salaatit ja loistavaa kahvia. Jos salaatista ei tullut vielä täyteen (eivät ole kovin isoja,) niin ota kaveriksi Torren raikas smoothie. Sisarkahvila Fratello on yhtä hyvä myös.


Helsingin ehkä suloisin kahvila on Kuppi&Muffini (kaikki kuvat yllä), ja täällä on myös hyvät lounassalaatit. Varsinkin nykyään, kun ne voi tilata isompana versiona. Päälle voi vielä laittaa erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja muita härpäkkeitä niin paljon kuin haluaa. Nimensä mukaisesti kahvilan bravuuri on tietysti itse tehdyt cupcakesit, myönnän luovani niihin välillä kaipaavia silmäyksiä. :) Ulkosallakin voi istuskella pienellä terassilla, karua kaupunkimaisemaa pehmentämään asfaltille on laitettu räsymattoja, niin söpöä!

Muista vakkareista mainitsen vielä Karl Johanin (salaatit loistavia, muuta en ole syönyt), ja Fafa's ei ikinä petä. Kesällä lounastauon voi hyvin pitää myös puistossa, viltti kainaloon ja annos ravintolasta mukaan. Tosin en välttämättä suosittele take-away annokseksi tacoja, se oli aika sottaista puuhaa..

Varmasti unohdin mainita muitakin suosikkeja, ja jätin useita kaupunginosia tarkoituksella pois. Jos tulee mieleen muita keskustassa (tai lähistöllä) sijaitsevia suosikkeja niin vinkkaa pois! :)
SHARE:

4 kommenttia

 1. Jes, pistin näitä muistiin. Jos sitä lomalla ehtisi keskustan lounasapajille :)
  Nti Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait inspiraatiota! Lounas on kyllä otollista aikaa saada hyviä diilejä, esim. tuo Hokun lohi on illalla täsmälleen sama annos, vain puolet kalliimpi. :) Unohdin mainita että Sunnin buffa on enää pari viikkoa, elokuussa palaavat listalta tilattaviin annoksiin (jotka nekin kyllä ovat hyviä).

   Poista
 2. Kivoja vinkkejä! Mahdatko muistaa minkä hintainen Sunnin salaattilounasbuffa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli muistaakseni 11,50 € (sisältää myös siis keiton) ja lämpimän ruoan kanssa 14 €.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig