tiistai 4. maaliskuuta 2014

PORTOBELLO"BURGERI" PAPURANSKIKSILLA


Tämä ruoka ei sisällä riisiä. En tiedä koska pystyn ylipäätään syömään seuraavan kerran riisiä. Tai pad thaita. Tai massaman currya. :)

Sen sijaan länkkäriruoat maistuukin vaihteeksi oikein hyvin ja mikä onkaan klassisempi annos kuin burgeri ja ranskikset. Tällä kertaa pienellä tai oikeastaan aika isolla twistillä, sillä tässä ei nyt ole sämpylää eikä pihviä eikä perunoitakaan.

Viikon ahaa-elämys: paahdetut vihreät pavut maistuvat aika paljon tavallisilta (peruna)ranskiksilta! Tarvitsevat vain öljy- ja mausteseoksen pintaansa ja uuniin kunnes hieman rapeutuvat -> superhyviä! Ja minä kun luulin etten oikeastaan edes oikein tykkää vihreistä pavuista.. olin väärässä.

Sämpylänkorvikkeena toimii aika lailla sämpylännäköinen portobellosieni. Kannattaa muuten valita isoin mahdollinen portobello, kutistuvat jonkin verran kuumassa. Laitoin sienen vain kanneksi, mutta periaatteessa litteät yksilöt soveltuvat hyvin pohjallekin. Silti tämä hamppari taitaa olla helpommin haarukalla ja veitsellä syötävä.

Väliin sitten mistä itse tykkää, minä laitoin avokadoa, salaattia, vuohenjuustoa ja paria eri kastiketta (jogurtti-aioli ja diy-ketsuppi). Loput kastikkeet voi käyttää papuranujen dippaamiseen.


Portobelloburgeri ja paahdetut pavut

1-2 isoa portobellosientä / syöjä
kourallinen vihreitä papuja (jäiset käyvät hyvin)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
murskattua valkosipulia tai valkosipulijauhetta 
kuivattua rosmariinia

Ota sienistä kannat pois. Hiero sieniin ja papuihin öljy ja mausteet. Paahda 200-asteessa n.15 minuuttia, ota sienet pois ja paahda papuja vielä 5-10 minuuttia kunnes muuttuvat hieman rapeiksi. Tummumista ei kannata säikähtää, kunhan eivät nyt sentään pääse palamaan. :) Portobellon päälle voi halutessa ripotella vähän seesaminsiemeniä.

Jogurtti-aioli

n. 4-5 rkl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia 
n. 2 rkl majoneesia
murskattua valkosipulia tai valkosipulijauhetta 
suolaa
pippuria

Sekoita ainekset sekaisin, säädä suhteita oman maun mukaan. Aiolin tilalle sopisi hyvin myös esim. tsatsiki.

DIY-ketsupin ohje täällä. Vettä voi laittaa vähän enemmän jos haluaa juoksevamman ja ketsuppimaisemman lopputuloksen, omani muistuttaa oikeastaan enemmän tomaattitahnaa.

Alkuperäinen idea A Tasty Lovestory -blogista.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Hei ihana idea nuo papuranskikset! Olen myös kuullut kesäkurpitsaranuista, mutta kokeilu on vielä ajatusasteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho kesäkurpitsaranskikset, ei olekaan tuttu juttu mutta heti alkoi kiinnostaa! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig