keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

KESÄKURPITSARANSKIKSET


Kirjoitin jokin aika sitten vihreistä papuranskiksista. Sain kommentteihin vinkin kesäkurpitsaranuista, ja pakkohan ne oli testata. Jonkin aikaa sai googletella, mutta lopulta löysin hyvänkuuloisen ohjeen jossa leivitykseen käytettiin korppujauhojen tai vastaavien sijaan mantelijauhoja (maissijauhojakin voisi laittaa mutta niistä ei ole kokemusta). Viime aikoina onkin tullut niin paljon kiinnostavia mantelijauhoisia ohjeita vastaan että pitänee ostaa kyseistä tavaraa kunnon säkki..

Joka tapauksessa, nämä ranskikset ovat hieman työläämpiä kuin papuiset versiot, mutta maku on vieläkin lähempänä tavallisia perunaranskalaisia = omnom! Aluksi meinasin olla tehokas ja länttäsin kourallisen kesäkurpitsatikkuja kerralla munaseokseen ja sen jälkeen leivitykseen, mutta jauhoseos menee tällä taktiikalla nopeasta kosteaksi mössöksi eli käyttökelvottomaksi. Suosittelen siis hieman kärsivällisyyttä ja suorittamaan leivityksen muutama ranskis kerrallaan.

Kesäkurpitsaranskikset 
(ohjeesta tulee isohko kasa, kuvissa on vain muutama ranskis stailaussyistä :)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 kananmunaa
n. 1,5 dl mantelijauhoa
pari rkl parmesanraastetta (ei pakollinen)

mausteita mm:
valkosipulijauhetta
rosmariinia
chiliä
suolaa
pippuria

Pese kurpitsa ja leikkaa ranskalaisen kokoisia viipaleita. Sekoita yhdessä laakeassa kulhossa kuivat aineet. Vispaa toiseen laakeaan kulhoon kananmunat rikki.

Ota kesäkurpitsatikku, pyörittele se ensin kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Laita pellille leivinpaperin päälle. Toista about sata kertaa (kärsivällisyyttä!). Paista 220-asteessa 12-15 minuuttia, sekoittele vähän (kääntele ranskiksia jos jaksat) ja paista toiset 12-15 min, kunnes ovat vähän ruskistuneet ja rapeutuneet. Tarjoile esim. valkosipulimajoneesin kanssa.


PS. Päivitin banneria vähän keväisempään ilmeeseen. :)
SHARE:

2 kommenttia

Blogger Template Created by pipdig