keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

AASIALAISHENKISET LIHAPULLAT


Nyt pystyy jo pikkuhiljaa palauttamaan aasialaisia makuja ruokavalioon.. tosin riisin kanssa tekee edelleen tiukkaa. ;)

Riisin tilalla pyöryköitten kaverina onkin kukkakaalia, meinasin ensin sanoa kukkakaalimuusia, mutta ulkonäöllisesti lisuke näyttää kyllä enemmän riisiltä.

Lihapullasiin tulee hieman kasviksia pieniksi pilkottuna, mutta reseptille oleellinen umamin maku syntyy kalakastikkeesta ja tomaattipyreestä. Tiedättehän umamin, sellainen jännä vähän suolainen maku mitä on paljon esimerkiksi japanilaisissa ruoissa (esim. misokeitossa). Kalakastikkeissa on ihan himppusen sokeria, joten se (ja teriyaki-kastike) olkoon poikkeuksena sokerittomalle ruokavaliolle.

Aasialaiset lihapullat (n. 30 pullaa)

400 g luomunaudan jauhelihaa
2 salottisipulia
puolikas pieni bataatti
pieni kourallinen siitakesieniä
nippu korianteria
pätkä inkivääriä
n. 1 rkl kalakastiketta
n. 2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
pippuria

Kuori bataatti ja sipulit, ja hienonna ne siitakesienten kanssa pieniksi kuutioiksi, mitä pienemmäksi jaksat (erityisesti bataatin kohdalla) sitä helpompi taikinasta on pyöritellä pullia. Raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään esim. käsin vaivaamalla. Suolaa ei tarvitse lisätä kovin paljoa sillä kalakastike on aika suolaista. Pyörittele massasta palloja ja paista niitä leivinpaperin päällä uunissa 180-asteessa n. 15-20 minuuttia.

Kukkakaalilisuke (2:lle)

1 keskikokoinen kukkakaali
nokare voita
suolaa
pippuria
halutessa pieni loraus maitoa/kermaa

Leikkaa kukkakaali paloiksi ja keitä vedessä tai höyrystä kunnes se on pehmeää (n. 10 minuuttia). Muusaa kukkakaali perunanuijalla tai vastaavalla (tai jos haluat siitä "muusimaisempaa" soseuta esim. sauvasekoittimella), ja lisää mausteita oman maun mukaan.


Alkuperäinen ohje hieman muokattuna NomNomPaleo.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Inkivääri ja korianteri lihapullissa on ihanaa! Myös soijakastike sopii hyvin, olen itse käyttänyt sitä. Kalakastike on vähemmän käytetty herkku, mitenhän siitä hajusta pääsisi yli??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta kalakastike ei edes haise niin pahalle, mutta ymmärrän kyllä jos useimpia tökkii. Valmiissa ruoassahan ei tietty ole sit muuta kuin ne makuaromit :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig