tiistai 21. tammikuuta 2014

MANGORAAKAKAKKU JA BON VOYAGE


Valkkasin läksärikakun täytteeksi teemaan sopivaa hedelmää eli mangoa. Muutoin resepti on sama vanha hyväksi todettu tuttu, vadelmien tilalle vaan tuoretta mangoa. Mango on melko miedon makuista eli ei kovasti kakusta erottunut, toisaalta olisi voinut ehkä laittaa kaksi hedelmää yhden sijaan.  Ja huom. kannattaa ehdottomasti käyttää kunnolla kypsiä mangoja, jopa hieman ylikypsiä.

Koristeeksi laitoin mansikoita vaikka eivät nyt olekaan parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta. Jälkeenpäin tuli mieleen että alemman kerroksen olisi voinut ihan hyvin tehdä mansikkakerrokseksi, niin olisi saanut kakku vähän lisää väriä! Voisipa kokeilla tehdä joku kerta vaikka kolmekin eri kerrosta. :)


Team Bangkok starttaa matkaan huomenaamulla ja perillä ollaan torstai-iltapäivällä (tappopitkä lento kahdella vaihdolla, mutta oli sen verran edullinen että oli melkein pakko ottaa). Tavoitteenamme on osoittaa mahdollisimman vähän mieltä ja säilyä yhtenä kappaleena. En osaa vielä sanoa missä vaiheessa palaan linjoille mutta yritän päivittää jotain ainakin silloin tällöin.  Sovitaanko et Suomessa on jo sitten kevät kun tullaan takas. ;)


SHARE:

3 kommenttia

 1. Hyvän näköinen kakku ja inspiroivaa reissua!

  VastaaPoista
 2. Myös kuivatut mangot liotettuna ja soseutettuna voisi toimia tässä kakussa kun ollaan Suomessa ja niitä oikeesti kypsiä mangoja ei ole olemassakaan... Kuivatut (sokeroimattomat!) on makeita ja ne on todella kypsistä hedelmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm no kyllähän ne (puoli)raakanakin poimitut mangot kypsyy ihan samalla lailla kun kaikki muutkin Euroopan ulkopuolelta tuodut hedelmät.. maku ei mielestäni ole merkittävästi vähemmän makea kuin esim. juuri hetki sitten Thaimaassa syömäni tuoreemmat lajitoverinsa. Mutta kokeile toki käyttää kuivattuja ja tule vaikka tänne kertomaan miten toimi. :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig