torstai 12. joulukuuta 2013

TAIVAALLINEN VILJATON&MAIDOTON SUKLAAKAKKU


Tuli otsikkoon aikamoinen ylisana, mutta tämä OLI superhyvää, suorastaan ylimaallista. Kakusta puhuminen sen sijaan on ehkä pientä liioittelua.. lähempänä tämä on piirasta koska on niin litteä. Toki raaka-aineet tuplaamalla tms. saisi lisää kokoa.

Täytteeseen tulee aika paljon kookosta, mutta lopputulos maistuu ihan puhtaasti erittäin täyteläiselle suklaalle. Pienestäkin kakusta riittää aika monelle koska pieni pala riittänee useimmille tyydyttämään suklaanhimot, on sen verran tuhtia tavaraa.

Tein tämän siihen samaan pienempään vuokaan (∅18cm) mihin teen raakakakkunikin, eli jos vuokasi on isompi, kannattaa se ottaa raaka-aineiden määrässä huomioon. Tämäkin on melkein raakakakku koska kakkua ei paisteta. ;) Mielestäni kakku ei kaipaa mitään makeuttajaa taateleiden lisäksi, mutta jos siltä tuntuu voi täytteeseen lisätä esimerkiksi hieman hunajaa.

Ja kuten parhaat jutut, tämäkin on hirmu helppo ja nopea tehdä!

The suklaakakku

1,5 dl pähkinöitä (saksan- tai pekaanipähkinöitä)
3 pehmeää taatelia
ripaus kanelia
pienempi ripaus suolaa

1,7 dl kookosmaitoa (huom! sitä jähmettynyttä osaa)*
6 pehmeää taatelia
60 g (sokeritonta) erittäin tummaa suklaata
n. 2 rkl kookosöljyä
ripaus (aito)vaniljajauhetta

* Esivalmisteluna laita tölkki kookosmaitoa edellisenä päivänä jääkaappiin (valitse sellainen jossa on mahd. korkea kookospitoisuus, esim. Pirkalla on yllättävän hyvä).

Muusaa blenderissä/monitoimikoneessa pohjan ainekset muruksi. Tästä pohjasta tulee huomattavasti karkeampi ja vähemmän "taikinamainen" kuin normaalisti raakakakuissa. Ideana on hakea sellaista keksimurumaista koostumusta. Taputtele massa vuoan pohjalle ja reunoille niin ylös kuin saat.

Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi sitä jähmettynyttä osaa tarvittava määrä. Sulata kookos, suklaa ja kookosöljy varovasti pienessä kattilassa erittäin matalalla lämmöllä, tai vesihauteessa (samassa kattilassa siis). Kaada seos blenderiin taateleiden ja vaniljajauheen kanssa, ja blendaa täydellä teholla hetken, kunnes täyte on täysin sileää. Maista hieman miten hyvää seosta olet saanut aikaseksi. ^_^

Kaada täyte pohjan päälle, ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään (en huomannut katsoa kauanko jähmettymisessä meni, mutta ehkä n. tunti).

Tarjoile esim. vispatun kookoskerman kanssa (tähän voi hyödyntää sitä mahdollisesti ylijäänyttä jähmettynyttä kookosta).


PS. Keittiöupdate: tämä oli viimeinen vanhassa keittiössä toteutettu ruoka, uuden keittiön remontti lykkäytyy näillä näkymin jonnekin tammikuun puoleen väliin. Eli tulevat (vähän harvemmat) postaukset ovat varmaan aika raakaruokapainotteisia. :)

PPS. Huomasithan nämä:

1/2015: Tein kakusta maapähkinävoiversion, tsekkaamisen arvoinen!
2/2016: Minttu-versio kakusta, still going strong!
SHARE:

28 kommenttia

  1. Näyttääpä hyvältä :) Mitä suklaata käytit tässä?
    - Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kakun teosta on jo useampi viikko niin en ole ihan varma, mutta taisin käyttää joko Plamilin xylitolilla makeutettua suklaata (saa mm. Ruohonjuuresta: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/sokeriton-tumma-suklaa/PLAMIL-5013092051459/dp) tai sitten yhtä K-Supermarketista ostamaani suklaata jossa ei ollut mitään makeuttajaa, pelkästään kaakaomassaa ja kaakaovoita. Mutta nyt en valitettavasti muista suklaan merkkiä. :/

      Poista
  2. Kerrankin kakku, jonka minäkin sain onnistumaan. Nam. Kookosmaitotölkistäni tuli juuri se 1,7dl jähmeää osaa eli yli ei jäänyt yhtään. Suklaa oli nyt reilu 70% kaakaota sisältävää ja tällä kertaa ihan normimakeutettua. Kakku oli siis tarpeeksi makeaa eli ensi kerralla kaakaopitoisuuden voi hyvin nostaa 80%:n. Tykkään myös kookos-suklaa yhdistelmestä eli samaa kakkua voisi kokeilla kookosmaisella pohjalla. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Hei vaan! Minulla oli tämä kakku kirjanmerkeissä jonkin aikaa odottelemassa ja tänään sitten pääsin sitä tekemään, mutta.. ei ollutkaan heleppoa kuin hei.. kakun teko. Ja ei, vika ei tod. ole reseptin kirjoittajassa tai ohjeessa, vaan allekirjoittaneessa, vanhoissa keittiövälineissä ja huonossa onnessa. Lisäsin ohjeisiin mm. seuraavat työvaiheet: 1. ylikuumenna sauvasekoitin, mielellään mahdollisimman monta kertaa. 2. Sotke kakkutaikinalla (molemmilla) sekä itsesi, että seinät ja pinnat. 3. tiputa valmis pohja lattialle. Nyt kuitenkin kakku on jääkaapissa hyytymässä ja huolimatta siitä, että pohjasta ja täytteestä ei tullut ihan tasaista, niin uskon että maun täytyy olla tällaisen vaivan jälkeen aivan fantastinen! Kiitos siis ohjeesta, alan selailemaan muitakin ohjeitasi, jos löytyisi joku muukin "helppo" resepti kokeiltavaksi :D-A-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa siltä ettei mennyt ihan niinkuin eräässä suomenruotsalaisesssa idyllissä :D Kannattaa muuten hankkia blenderi (jos ei vielä ole) niin ei lentele taikinat ja muut pitkin seiniä.. kunhan muistaa laittaa aina sen kannen tiukasti kiinni. ;) Toivottavasti oli kaiken vaivan arvoinen lopputulos edes. :)

      Poista
    2. Siis kakku oli niiiiin hyvää <3 Vastoin luulojani, täyte olikin ihan silkinsileää ja kakku irtosi vuokan pohjasta hyvin, vaikka kuvittelin pohjasta tulleen liian pehmeää (jouduin lisäämään tilkan vettä). Todellakin kaiken sen siivoamisen arvoista! :D Söin kakkua välipalaksi, joten kohtalaisen iso siivu upposi.. Mutta kelpaa, kun ainesosat on terveelliset, ei turhia sokereita/jauhoja tms. Kiitos! :) -A-

      Poista
  4. Uskaltaisiko tehdä vuokaan, joka ei ole irtopohjavuoka? Pienet vuoat ovat vähän kortilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksipä ei, sitä ei varmaan vaan saa sieltä nätisti nostettua ulos esille, mutta voihan kakun tarjoilla suoraan vuoastakin :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi. Lähtee tänään kokeiluun. Sithän sen tietää! Tää sun blogi on pure <3 ! Keväistä viikonloppua!

      Poista
  5. Mitä suosittelisit pohjaan pähkinöiden sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, en osaa ihan suoriltaan heittää mitään vaihtaria, mutta tässä kakussa kokeilin pähkinätöntä pohjaa joka oli muistaakseni ihan ok, tosin vaatii enemmän tarvikkeita: http://syotava.blogspot.fi/2013/05/lemon-pie-raakakakku.html

      Poista
  6. Hei Lotta, ja kiitos ihanista resepteistä! 😊 Millä määrällä kaakaovoita ja raakakaakaojauhetta korvaisit tumman suklaan osuuden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Hmm pitäisi tsekkaa että paljonko tuosta 60 grammasta tulee sulatettuna ja tehdä sitten sama määrä (sulaa) raakasuklaata. Mutta nyt en ole hetkeen tehnyt tätä kakkua niin en millään muista. :/ Yritin kaivaa netistä jotain konversiota, ja yhden mittarin mukaan se olis n.0,8 dl, eli tuolla voi kokeilla mutta en ota vastuuta että meni oikein :D

      Poista
    2. Minä tein vain mutu-tuntumalla tavallista raakasuklaatani pelkällä kookosöljyllä, ja onnistui ihan hyvin! Sai säädellä itse suklaan makeutta ja kaakaopitoisuutta. Yritin arvioida paljonko sulatetusta minilevystä tulisi suklaamassaa, mutta jos 0,6dl pääsee senkin luulisi riittävän. Blendaus vaiheessa voi lisätä kookosöljyä jähmeyttämään massaa, mikäli suklaata tuli liian vähän. Samalla voi lisää kaakaojauhetta maun mukaan.

      Poista
  7. Nyt on pakko kommentoida että tänään tein kakkua tätä vehnättömyyskokeiludieetti-innossani ja lopputulos on todella hyvää! Ylisanat ihan ansaitusti tuolla. Pikkasen tein tosin eri tavalla. Käytin tummaa leivontasuklaata (55%) ja kookosmaitoa ihan sellaisenaan, kun ei ehtinyt jääkaappiin. Melkoisen makea näin, joten tuo sokeriton suklaa tai raakasuklaa toimii varmaan vielä paremmin! Mahtava vaihtoehto vehnäjauho-sokeri-kakkuihin. Ja maailman helpoin ja ehkä jopa paras kaikista suklaakakkuresepteistä mitä olen kokeillut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin hienoa! Taatelit on kyllä jo itsessään niin makeita että harvoin tarvii mitään muuta makeuttajaa oheen. Itse asiassa mulla on ollut tästä kakusta toinen versio työn alla jo pidempään, pitänee laittaa sanoista tekoon asap. :)

      Poista
  8. Ihania nämä sinun ohjeesi! Alan itsekin hurahtaa raakakakkumaailmaan. ;) testasin mm mustikkaraakakakkuasi ja oli tosi ihanaa! koitan itsekin välttää sokerin syömistä, kun suvussa on niin suuri diabetesriski.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Ilman sokeria ei todellakaan tarvi elää ilman makeaa, päinvastoin mitä enemmän vaihtoehtoihin perehtyy sitä laajempi jälkkärimaailma avautuu ;)

      Poista
  9. Hei! Tein juuri tämän kakun jääkaappiin hyytymään, ensimmäinen raakakakku(mainen) kokeiluni. Seos ainakin maistui hyvälle, joten eiköhän lopputuloskin ole hyvä. Kiitos kaunis hyvästä ja selkeästä reseptistä, oli aloittelijalle helppo päästä raakakakkujen maailmaan. Seuraavaksi testaan mustikkaisen raakakakkusi reseptin :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun onnistui (tai ainakin vaikuttaisi siltä ;) ja kävit jättämässä kommentin! Tästä se lähtee! :)

      Poista
  10. Voiko tän kakun pakastaa?

    VastaaPoista
  11. ...tai montako päivää säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm enpäs ole kokeillut pakastamista kun tämä on yleensä syöty heti. :) Mutta raaka-aineethan ovat hyvin lähellä ihan perusraakakakkuja, ja ne kyllä säilyvät pakastimessa jonkin aikaa. Jääkaapissakaan en ole tätä säilytellyt paria päivää enempää, joten jos on tarvetta säilyttää pidempään niin pakastin on varmaankin turvallisempi vaihtoehto.

      Poista
  12. Hei, Kiitos inspiroivasta blogista!

    Miksi tämä kakku on vain 'melkein' raakakakun? Miksi ei ansaitse täysin 'raakakakku' nimikettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos olet saanut täältä ruokaideoita! :) Tässä ohjeessa olen käyttänyt ns. tavallista tummaa suklaata (jonka valmistusprosessiin kuuluu kuumentaminen), joten siksi se ei istu raakaleivonnan määritelmään. Toki jos ohjeessa käyttää raakasuklaata niin sitten voi kyllä puhua ihan raakakakusta.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig