maanantai 30. joulukuuta 2013

MANGO-CASHEW -RAAKAPALLOT


Tässäpä ensimmäinen varsinainen "ruokalaji" jonka valmistin vielä-rammassa keittiössäni. Kun varusteita ei jääkaapin, mikron, vedenkeittimen ja sauvasekoittimen lisäksi ole (ei edes juoksevaa vettä), ei tätä paljon kunnianhimoisempiin suorituksiin tällä hetkellä pysty. No enää pari viikkoa, sitten pitäis olla laajempi repertuaari välineistöä käytettävissä.

Kuivattua (ei sokeroitua) mangoa saa ainakin Punnitse&Säästästä ja Pirkallakin taitaa olla valikoimissaan. En muuten tiedä kuka (idiootti) on keksinyt että kuivahedelmät tarvitsevat vielä erikseen sokerihunnun kun ovat jo valmiiksikin tosi makeita..! Parhaimmillaan niissä on sokerin lisäksi vielä jotain glukoosi-fruktoosisiirappiakin.. diabetesta vaan suoraan pussista. Ärsyttää tuo lisätyn sokerin tunkeminen joka paikkaan. Muutoinhan kuivahedelmät on mitä parhain snäkki tai matkaeväs – kuten nämä mukavan raikkaat raakapallotkin.

Mango-cashew-pallot (n. 20 kpl)

1,5 dl cashewpähkinöitä (liota muutama tunti)
2 dl kuivattua mangoa (liota n. 20 min)
1 dl kookoshiutaleita (plus lisää päälle)
1 limen mehu
1 tl (aito)vaniljajauhetta
halutessa: vähän hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 

Muusaa ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi (ja tahmaiseksi) massaksi. Pyörittele pieniksi palloiksi, ja kierittele vielä kookoshiutaleissa. Pallot säilyvät jääkaapissa muutaman viikon.

Alkuperäinen ohje: My New Roots.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Aivan todella maukkaan kuuloinen ohje, nam! Cashew kuulostaakin juuri sopivalle miedolle pähkinälle mangon pariksi, että sen hedelmäinen maku pääsee paremmin oikeuksiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja nämä on muutenkin raakaherkuista sieltä raikkaammasta päästä :)

   Poista
 2. Nämä oli ihan mielettömän hyviä! Kiitos ihanasta blogista, kaikki reseptit ovat toimineet loistavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että ovat toimineet! :) En ota vastuuta jos tulee jossain vaiheessa epäonnistumisia! ;)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig