tiistai 3. joulukuuta 2013

LOHTA JA MANGO-AVOKADO-SALSAA


Mangoa ei olekaan tullut kovin paljon käytettyä ruoanlaitossa, mutta sehän istuu suolaisinkiin ruokiin aika näpsäkästi! Tai ainakin tähän ruokaan.

Kypsän mangon tunnistaa vähän samalla tavalla kuin kypsän avokadon – näppituntumalla. Muistan kun joskus ehkä ollessani ala-asteikäinen mango ilmestyi kovin eksoottisena otuksena hedelmähyllylle ja halusin heti ostaa yhden ja maistaa sitä. Harmi vaan että yksilö oli raaka ja maistui hemmetin kitkerälle.. tästä päättelin että mango on pahaa. :)

No sittemmin olen toki viisastunut ja todennut hedelmän hyväksi. Makea ja aavistuksen hapan mango tasapainottaa tässä annoksessa hyvin lohen ja avokadon rasvaisuutta.

Mango-avokado-salsa (2:lle)

1 kypsä mango
1 (no tietty kypsä) avokado
1/2-1 punasipuli
tuoretta korianteria
1/2 limen mehu
1-2 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
ripaus chilijauhetta

tuoretta ruodotonta lohta

Tee ensin salsa. Silppua sipuli pieneksi ja laita se hetkeksi marinoitumaan öljyn, limenmehun ja mausteiden kanssa. Lohko mango ja avokado sopivankokoisiksi kuutioiksi. Silppua korianteri. Sekoita ainekset keskenään.

Pyyhi lohen pinta kuivaksi. Paista kala melko kuumalla pannulla (levy 4:lla tai 5:lla) voissa/öljyssä nahkapuoli alaspäin. Paistele palojen paksuudesta riippuen 3-5 minuuttia, käännä kala ympäri ja näytä toiselle puolelle nopeasti pannua (n. 30 sekuntia). Varo ettet paista kalaa kuivaksi, sen voi jättää mieluusti jopa vähän pinkiksi keskeltä. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta kala lautaselle. Lusikoi salsaa päälle ja syö heti.


Ohje NomNomPaleo.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Hih, muistan itsekin vielä ajan kun mango maistui mielestäni saippualle. Kun sain maistaa sopivan kypsää mangoa niin mieli muuttui :) avokado ja mango on ihana yhdistelmä, olet kasannut todella herkullisen annoksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuntuu että aika monen vähän erikoisemman raaka-aineen kohdalla ensikohtaaminen on ollut vähän epäonninen, kun ei ole ollut käsitystä milloin se on parhaimmillaan tai miten sitä pitäisi käsitellä.. välillä oppi tulee sitten kantapään kautta ;)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig