Kyllästyttääkö tarjoilla illanistujaisissa kasvisten kanssa aina sitä iänikuista kermaviilidippiä..? Tsatsiki ja hummuskin on jo niiin nähty. Kokeilepas ensi kerralla pavuista ja siemenistä tehtyä tahnaa! Lupaan että ihastut.
Papudippi
1 tölkki valkoisia papuja (tai butter/cannellini papuja)
n. 1/2 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
pieni puserrus sitruunamehua
n. 1 rkl oliiviöljyä
pieni ripaus valkosipulijauhetta
kuivayrttejä, esim. oregano
suolaa, pippuria
Huuhtele pavut. Jos olet viitseliäs, voit tietysti käyttää myös kuivapapuja ja keitellä ne. Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla kunnes saavat hiukan väriä pintaan (varo polttamasta). Muussaa esim. sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Säädä mausteita oman maun mukaan. Mukaan voi laittaa myös tilkan hunajaa jos siltä tuntuu. Tarjoile pilkottujen kasvisten kanssa.
Alkuperäinen idea My New Roots.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti