sunnuntai 17. marraskuuta 2013

RAVINTOLAPÄIVÄ – JAKSAA JAKSAA

Eilen oli yhdestoista Ravintolapäivä. Hienoa että homma on jatkunut näin pitkään! Olisko ilmassa kuitenkin pientä kisaväsymystä vai johtuuko tämä fiilis vain ajankohdasta.. Talvikuukaudet on vaikeaa aikaa kun sisätiloja on rajallisesti saatavilla ja ulkona seistessä taas meinaa jäätyä näpit. Mielestäni olisikin järkevää tiputtaa toinen talvikauden Ravintolapäivistä pois ja järjestää vain yksi, vaikka esim. tammikuussa.

Tällä kertaa en meinannut ensin edes jaksaa lähteä ulos, ja lähtö viivästyi muutenkin sen verran että suurin osa ravintoloista oli jo kerännyt kattilat ja lusikat kasaan ja lähtenyt kotiin. Joogastudioon pystytetyssä HIMA Raw Food Cafessa oli kuitenkin vielä jäljellä Marian leipomia ihania raakakakkuja, vaikka suurin osa olikin jo kadonnut aikamoista vauhtia parempiin suihin.

Maistoin manteli&mustaherukka -unelmakakkua ja inkamarjakakkua valkosuklaakuorrutteella. Marian kakut ovat aina ihan hirmu kauniita.


Ja tällä kertaa en sitten syönytkään muuta. Pyörimme hetken Espalla (jossa oli vielä jonkin verran kojuja auki), mutta törmäsin taas aika tuttuun ongelmaan – suurin osa tarjottavasta on jotain lettu-blini-tortilla-cupcake-keksi-piirakka-jnejne-vehnäasiaa. :) Mutta ymmärtäähän sen, esimerkiksi leivontahommat on helppo valmistaa etukäteen ja maku ja koostumus ei pahasti kärsi odottelusta.

Minikierroksella pisti hieman silmään (tai huomasin saman oikeastaan jo viime kerralla elokuussa) että jengi on kyllä alkanut hilata katteita vähän turhan korkealle.. Tottakai ymmärrän että kovasta työstä on kiva jäädä käteen muutakin kuin materiaalikulut, olenhan tosiaan itsekin osallistunut kerran Ravintolapäivään ravintoloitsijana, mutta jos esim. joku muffinssi maksaa about saman verran mitä se olisi kahvilassa niin homman idea menee vähän reisille. Kuulin myös raporttia että jossain olisi ollut myynnissä jotain mikä näytti ja maistui epäilyttävästi valmislihapullille, mutta koska en itse ollut paikalla maistamassa niin en kommentoi tapausta enempää (kurtistelen vain kulmiani paheksuvasti varmuuden vuoksi).

Tästä pienestä kritiikistä (joka ei siis ole edes tapahtuman järjestäjistä kiinni) huolimatta olen sitä mieltä että Ravintolapäivä on kaupunkikulttuurin kehittämisen näkökulmasta yksi parhaita juttuja moneen vuoteen ja toivon että ihmiset jaksavat osallistua tapahtumaan aktiivisesti jatkossakin.
SHARE:

2 kommenttia

 1. Hei!
  Olen innokas blogisi seuraaja, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa kommentoin..tein nimittäin ohjeellasi raakabrownieta ja tuli niin herkkua, että piti tulla kiittämään ohjeesta (http://syotava.blogspot.fi/2013/03/raakabrowniet.html) :) Ei kyllä mielestäni kaipaa mitään muuta makeutusta kuin taatelit! Vaihdoin pohjaosan pecanpähkinät manteleihin ja kuorrutteen veden mantelimaitoon. Tein tosi ohuen leivoksen ja leikkelin pieniksi suklaapalan kokoisiksi neliöiksi. Annan olla palat pakkasessa ja nappaan aina sieltä yhden makean nälän yllättäessä, koska ovat tosi hyviä myös hieman kylmän jähmeinä :)
  Kiitokset tosi inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mullakin on melkein koko ajan pakkasessa jotain raakaleivonnaisentynkää, yleensä ne ovat ihan syötäviä vähän jäisenäkin jos iskee akuutti himo :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig