maanantai 30. syyskuuta 2013

SALAATTI PAAHDETUISTA KIKHERNEISTÄ


Mausteisen paahtuneet kikherneet ovat sellaisenaankin kiva snäkki, mutta yhdistämällä ne thaivaikutteiseen salaattiin kokonaisuudesta saa kevyen ja raikkaan aterian. Kikherneet kannattaa tosiaan syödä heti paahtamisen jälkeen, kun niissä on vielä sellainen mukava rapsakkuus tallella.

Olen kuullut että kaikki ihmiset eivät pidä korianteriasta mutta se on varmaan joku urbaanilegenda. Korianterihan on parasta! Ja miten muka voi syödä meksikolaista ilman korianteria..(?) Itse laitan sitä vähän kaikkialle ja määrää säästelemättä. Näkyy ehkä täällä blogin resepteissäkin.. Jos nyt on kuitenkin niin että korianteri oli esim. kaupasta loppu (tai joku muu hyväksyttävä syy) niin tilalle voi laittaa esim. lehtipersiljaa.


Paahdetut kikherneet (1 annos)

n. desi liotettuja kikherneitä
mausteita mm:
chilijauhetta
jeeraa (juustokumina)
kurkumaa
suolaa
öljyä

Muu salaatti

1/2 kurkku
1/2 paprika
kevätsipulia (tai esim. punasipulia jos kestät raakana)
tuoretta korianteria
paahdettuja pähkinöitä (esim. cashew)

Kastike

pari rkl omenaviinietikkaa (tai vastaavaa)
n. 1 rkl hunajaa (vegaanit jotain muuta) 
suolaa

Valmista ensin kikherneet. Sekoita paistoastiassa herneet, mausteet ja pieni määrä öljyä. Paahda 200-asteessa n. puoli tuntia.

Leikkaa kurkku viipaleiksi, kuoret ja siemenet voi poistaa halutessaan. Pilko muut ainekset ja vispaa kastike. Yhdistä kaikki ainekset kikherneiden kanssa. Syö heti.

Alkuperäinen ohje täältä.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig