maanantai 19. elokuuta 2013

RAVINTOLAPÄIVÄNÄ SYÖTYÄ

Nyt kun olen tälläinen jalkaongelmainen en kyennyt suorittamaan erityisen laajamittaista Ravintolapäivä-tourneeta, joten valitsin kartalta tiheimmän ravintolakeskittymän (eli Ruttopuiston) ja parkkeerasin itseni sinne viltin kanssa. Kaverit saivat kiertää kojut ja poimia sopivia suupaloja. Tekipä yksi retken Museokadulle Raakabaariin asti niin sain vähän raakakakkuakin, nam! Liikuntarajoitteiden takia en kuitenkaan jaksanut lähteä navigoimaan esim. Katajanokalla olevaan kiinnostavan kuuloiseen Paleokahvilaan. Ehkäpä ens kerralla!

Kuvasarjasta puuttuu yksi välijälkkäri eli ananasta ja mascarponea, mutta voitte kuvitella miltä ananas jonka päällä on mascarponea näyttää.


Aluksi täyteen ammuttu puisto näytti olevan täynnä pelkkiä hampurilaisia tai hodareita tarjoilevia grillipisteitä, mutta tarkemmin tarkasteltuna muutakin tarjontaa löytyi. Aloitimme BLOOM:in kaalinlehdellä tarjoillulla salaatilla, jossa oli mm. herneitä, avokadoa, lohta ja limeä. Setti oli raikas, mutta limeä oli mukana vähän turhankin kanssa.

Seuraavaksi söin Monlemac:in chevicheä (ja pallo riisiä). Annos oli hyvä mutta erittäin reilu, ja edellisen ruoan limeöverit vähän painoi kitalaessa, kun cheviche-mereneläväthän tunnetusti marinoidaan siinä samaisessa sitrushedelmässä. Tämän jälkeen meni vielä ne ananas-mascarponet ja sen jälkeen pieni ruoansulatustauko, jolloin paistateltiin päivää ja odoteltiin Töölön tuliaisia.

Raakabaarissa oli tällä kertaa kuulemma vieraileva kokki Berliinistä, joka oli valmistanut koko menun. Itse sain puisto-deliverynä kasviksilla täytettyjä kesäkääryleitä inkiväärimantelidippikastikkeella, ja jotain punajuurinyyttejä (myös riisipaperikääreessä). Jälkkäriksi oli raakamustikkapiirasta (kuvassa pohja ylöspäin) cashewkastikkeella, ja raakajuustokakkua. Erityisesti juustokakku oli nannaa ja vei kielen mennessään. Maku oli todella-todella lähellä ihan normaalia juustista!

Tässä vaiheessa meno alkoi hiljetä Ruttiksessa, joten arvioin että kykenen köpsyttelemään keppien kanssa pari korttelia Koffinpuistoon asti. Matkalla törmäsimme mm. italialaiseen kokkituttuun joka pitää ravintolaa Kampissa. Herra ihmetteli miksi meitä ei ole enää näkynyt asiakkaana, en kehdannut sanoa että siksi kun teidän ravintolassa ei ole mulle enää mitään syömistä. :P

Koffarissa oli viime kerralta tuttu Fat Tony's BBQ, josta seurueen yksi henkilö osti saksanhirvenkaretta ja black angusta. Itse olin jo melko täynnä tässä kohtaa joten tyydyin vain maistamaan palasen. Hirvi oli tosi hyvää, angus taas päässyt vähän kuivahtamaan ja suolaakaan ei ollut tarpeeksi, viimeksi oli parempaa.

Koffarista bongasimme myös tavarapyörällä liikenteessä olleen Pakuri & Raakasuklaa on Wheelsin, jonka takana on Liftedin tyypit. Täältä tilasimme vähän isomman satsin raakasuklaita, joissa oli täytteenä ainakin goji- ja inkamarjoja sekä cashew- ja macadamiapähkinöitä. Juomana minttu-pakurijäätee. Hyvä päätös jälleen kerran ihan loistavalle päivälle, jonka kruunasi koko päivän kestänyt auringonpaiste, jee jee. :)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig