torstai 29. elokuuta 2013
RAAKATOFFEEN TOINEN VERSIO
Olen tehnyt aiemmin raakatoffeeta hyvällä ohjeella, johon tulee samassa suhteessa cashewpähkinöitä, kaakaovoita ja mulpereita. Näin jossain Cocovin mainosläpyskässä hieman erilaisen raakatoffeen ohjeen ja päätin kokeilla vaihteeksi sitä. Tässä pähkinöiden ja mulpereiden suhde on edelleen sama, mutta lisäksi tulee reilusti lucumaa, ja kaakaovoita on vähemmän. Koostumus ja ulkonäkö on siis selkeästi enemmän perinteistä toffeeta muistuttava, tosin en osaa oikeastaan sanoa kumpi ohjeista on paremman makuinen.. kallistuisin ehkä sen ensimmäisen version puolelle. Mutta testaa molempia ja totea itse. :) Kilpaileva ohje täällä.
Aineosamäärät ovat vähän hassuja koska tein ohjeesta vain puolet.
Raakatoffee versio 2
1,2 dl mulpereita
0,5 dl vettä
1,2 dl manteleita
suolaa
0,5 dl lucumaa
1 tl raakakaakaota
1-2 rkl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria)
20 g (n. 0,2 dl) kaakaovoita sulatettuna
Laita ensin mulperit likoamaan veteen n. tunniksi. Sekoittele välillä.
Jauha mantelit ja ripaus suolaa ensin hienoksi jauhoksi blenderillä/monitoimikoneella. Lisää mulperit ja liotusvesi, sekä lukuma, kaakao ja hunaja, ja jauha tasaiseksi massaksi. Sauvasekoitin voi sopia tähän vaiheeseen paremmin kuin blenderi. Tarkista makeus ja suolan riittävä määrä. Sekoita kaakaovoi esim. lusikalla massaan, ja painele taikina neliskulmaiseen astiaan. Itse käytin matalaa ja isokokoista pakasterasiaa. Laita rasia pakastimeen hetkeksi jähmettymään ja leikkaa kuutioiksi. Säilytä jääkaapissa/pakastimessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvältä kuulostavat molemmat toffeet. Tekisipä mieleni. Ja tämä versio näyttääkin ihan perinteiseltä fudgelta.
VastaaPoistaOi perinteistä englantilaista fudgea (sellaista tuoretta ja superpehmeää siis) tekis kyllä välillä mieli.. onneksi sitä ei saa mistään Helsingistä (tietääkseni) ;) Tämä käy korvikkeesta vaikkei ihan sama juttu tietysti olekaan.
Poista