perjantai 2. elokuuta 2013

PERUNATON SALAATTI


Heh no mikä vaan salaatti on tietysti perunaton kunhan ei laita sinne perunaa! ;) Mutta tässä ideana on perunasalaattimainen salaatti (joka ikäänkuin maistuu perunasalaatilta), mutta siinä ei siis ole perunaa. Selkeää.

Perunankorvikkeena toimii kukkakaali, josta olen useasti tehnyt mm. "perunamuusia". En ole mikään perunadissari sinällään (Kettle Chips forever!), mutta eipä sen ravintoarvoissa ole oikein hurraamista ja muutenkin vaihtoehtoiset tavat valmistaa perinteisiä ruokalajeja inspiroi ainakin meikäläistä.

Alkuperäinen idea on Elana's Pantry -blogista. Vaihdoin muutamia juttuja, mm. raa'an sipulin jätin pois, koska vatsani ei oikein tykkää siitä (korvikkeena ruohosipulia), ja selleristä en ole vielä oppinut pitämään, joten laitoin tilalle avomaankurkkua ja retiisiä (samantyyppinen tekstuuri).


Perunaton salaatti (iso kulhollinen)

1 isohko kukkakaali
3-4 retiisiä
1 avomaankurkku
2 keitettyä kananmunaa
ruohosipulia
lehtipersiljaa

n. 2 rkl majoneesia
n. 1 rkl dijonia
pieni loraus oliiviöljyä + pieni loraus omenaviinietikkaa + pieni puserrus limeä/sitruunaa
pippuria
reilusti suolaa

Pilko kukkakaali pieneksi paloiksi ja höyrystä pehmeäksi (ei liian lötköksi). Anna jäähtyä hieman. Pilko retiisit, kurkku ja kananmunat pieneiksi kuutioiksi.

Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään, tsekkaa maut. Sekoita muiden ainesten kanssa, ja silppua sekaan lehtipersiljaa, ja ruohosipulia (parhaiten onnistuu saksilla).

Salaatin voi tarjoilla heti lämpimänä tai sen voi laittaa jääkaappiin ja syödä myöhemmin kylmänä, testasin molemmat ja kumpikin oli hyvää. :)
SHARE:

3 kommenttia

  1. Täytyi ensin vähän hihitellä nimelle, koska se on tavallaan loistavaa parodiaa siitä, miten ruokia on alettu määrittää enemmän sen mukaan mitä niissä ei ole kuin mitä niissä on. Mutta hyvältähän tämä kuulostaa ihan sisällöllisestikin. ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio, kertoo ehkä jotain ajasta ja elinoloistamme kun jengi määrittelee ruokavalionsa sen mukaan mitä EI syö.. (minä mukaanlukien). 1st world problems :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig