maanantai 1. heinäkuuta 2013

LOHISALAATTI JA TSATSIKIA


Mitä tulee kun yhdistää kaksi lemppariani sesam-teriyaki-lohen ja tsatsikia? No ihan paras lohisalaatti.

Lohi siis marinoitumaan n. tunniksi jääkaappiin seuraavanlaisessa marinadissa: 1-2 rkl teriakikastiketta, 1-2 rkl seesamöljyä ja n. puolikkaan limen mehu. Paista kala pannulla (nokareessa voita) haluamaasi kypsyysasteeseen. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Tsatsikin ohje löytyi täältä.

Muu salaatti sitten oma fiiliksen mukaan, itse laitoin tällä kertaa friseesalaattia, rukolaa, kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja, porkkanasuikaleita, ja salaatinkastikeeksi hieman seesamöljyä, balsamicoa, hunajaa ja suolaa. Koska parhaissa salaateissa on tuplakastikkeet. :)

SHARE:

2 kommenttia

  1. Heipsan. En halua kuulostaa ilkeältä mutta kirjoitit että olet lopettanut vehnän ja sokerin käytön mutta juuri kyseisiä aineita löytyy teriaki kastikkeesta , vai käytätkö jotain speciaali teriakia vai teetkö kastikkeen itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, joo hyvä huomio. Käytin tähän jonkun kaapissa olleen teryaki-kastikkeen lopun, eli siinä taisi olla näitä "kiellettyjä" aineita, mutta toisaalta parempi käyttää vanhat pois kun heittää roskiin. Mulla on tällä hetkellä kaapissa vielä tavallisen soijakastikkeenkin jämät, mutta ajattelin silti käyttää sen pois ja ostaa sitten vasta uuden pullon gluteenitonta tilalle. Tosin en ole niin pilkunviilaaja, että esim joku lusikallinen soijaa on ihan katastrofi. :) Aasialaisessa keittiössä nyt on muutenkin vähän ongelmallisia tuotteita kuten esim. sushissa käytetty mirin (jossa on sokeria), mutta sitä taas on aika vaikea valmistaa itse.. Eli se on vähän itsestä kiinni mihin vetää rajan, itse en ajatellut luopua japanilaisissa ravintoloissa käymisestä, joskin esim. tempuraa en enää tilaa. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig