Syötävän hyvä: Q&A ELI KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA
Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Q&A ELI KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA


Veikeä Verso -blogin Paula ja Life tastes good -blogin Nanne haastoivat molemmat vastaamaan muutamaan ruoka-aiheiseen kyssäriin, joten laitan vastaukset tähän samaan syssyyn.

Ensiksi Paulan kysymykset:

1. Suosikkiruokasi/raaka-aineesi?
Ei ole selkeää suosikkia, mutta salaatteja syön todella paljon. Ja niihinhän voi laittaa mitä vain joten vastaan tähän..kaikki! ^__^ Ravintoloissa tilaan useimmiten kalaa tai äyriäisiä.

2. Inhokkiruokasi/raaka-aineesi?
Periaatteessa syön ihan mitä vain jos se on huolella valmistettu tuoreista, laadukkaista raaka-aineista (siis kirjaimellisesti mitä vain, Japanissa esim. olen syönyt jotain tunnistamattomia limalölleröitä jotka tyyliin vielä liikkuivat lautasella..). Tosin, oliiveista en ole oppinut (vielä) nauttimaan.

3. Mistä keittiötarvikkeesta et luovu?
Lasketaanko veitsi tähän? Jos ei niin blenderi tai sauvasekoitin.

4. Keittiöturhake?
Mikro ja nykyään myös leivänpaahdin. Ainiin ja kahvinkeitin, mutta se onkin olemassa vieraita varten.

5. Arjen pikaruokavinkkisi?
Salaatti. Osta juttuja, leikkaa paloiksi, sekoita, done.

6. Juhlatarjoilun bravuurisi?
No joku salaatti (ylläri), en niin harrasta juhlatarjoilua.


7. Millaista keittiöfilosofiaa tai ruokaperiaatteita noudatat?
Pyrin ostamaan aina parasta mahdollista laatua. Paitsi kun rahat on lopussa, silloin ostan parasta mihin on varaa.

8. Suosikkiravintolasi?
Monta, rakastan ravintoloita! Kattava lista löytyy oikeastaan tästä postauksesta. Kolme suosikkia jotka tulevat juuri tällä sekunnilla mieleen: Hoku, Lupolo, Kuurna.

9. Suosikkikahvilasi?
Näitäkin on useita, mutta sanotaan vaikka että: Gran Delicato, La Torrefazione/Fratello, Cafe Balzac. Take-away kahvilasuosikki on Kaffecentralen.

10. Kenen pöydän äärelle haluaisit päästä?
Kenen vaan ruokataiturin. Ravintoloista haaveena on tanskalainen Noma.

11. Mitä haluaisit oppia kokkaamaan?
Haluaisin oppia ihan perustekniikoita, alkaen oikeaoppisesta sipulin pilkkomisesta kastikkeiden masterointiin (vaikka en niin hirveästi välitäkään kastikkeista). Eli tavallaan klassisen ranskalaisen keittiön aakkoset. Lisäksi haluan oppia tekemään täydellisen raakakakun, kolmen yrityksen perusteella en ole lähelläkään täydellisyyttä!


Ja sitten vastauksia Nannen kysymyksiin:

1. Jos saisit valita yhden ruoka-aineen, josta et luopuisi mistään hinnasta, niin mikä se olisi? Ja miksi?
Varmaan juusto. Olisin maailman huonoin vegaani.

2. Millä herkuttelet herkkupäivinäsi useimmiten?
Mulla ei ole oikeastaan erillisiä herkkupäiviä. Ja mikä nyt on herkun määritelmä ylipäätään.. Nythän olen ollut sokerittomalla vuoden alusta asti, mutta luulen että vetäisen silti muutamat (sokeripitoiset) frozen yoghurtit tänä kesänä. :)

3. Valitsetko mielummin esimerkiksi espanjalaisen luomuomenan vai kotimaisen "ei-luomun"?
Kotimaisen ei-luomun koska tykkään kotimaisista omenoista. Jos kyseessä olisi esim. tomaatit, niin katsoisin kummat näyttävät kypsemmiltä. Eli en ajattele että luomu olisi automaattisesti aina parempi, vaikka sitä pyrinkin suosimaan. Eläintuotteiden kohdalla tilanne on eri koska siihen liittyy eettisyys.

4. Kun valmistat ruokaa, teetkö sitä monelle päivälle vai vain yhdelle aterialle?
Melkein aina yhdelle aterialle, en tykkää yhtään syödä eilistä ruokaa.

5. Kuinka kauan tavallisesti valmistat ruokaa päivittäin?
Vartista puoleentoista tuntiin, riippuu ihan siitä mitä on valmistumassa ja mikä on oma viitseliäisyystaso. Joku 1,5h on kyllä aika maksimi.


6. Jos sinulle annettaisiin pussillinen chia-siemeniä, mihin käyttäisit ne?
Heh hyllyssäni ollut ties kuinka kauan pieni kipollinen chia-siemeniä, en ole keksinyt niille oikein muuta käyttöä kuin heittää smoothieiden sekaan.

7. Jos saisit tehtäväksesi valmistaa vegaanille menun, mitä valmistaisit?
Tykkäsin tosi paljon tuosta vegaanista lasagnesta mitä tein hetki sitten, ja jälkkäriksi tekisin avokado-suklaamoussea. Molemmat ruokalajit ovat suht tuhteja joten erillistä alkupalaa ei varmaan tarvitsisi.

8. Kuivattu viikuna vai taateli?
Molemmat.

9. Elätkö syödäksesi vai syötkö elääksesi? 
"Kaikki muu on turhaa paitsi ruoka."

10. Mikä on lempimausteesi keittiössä?
Suola ehdottomasti! (ruususuolaa tai vuorisuolaa)

11. Jos pyytäisin sinut luokseni syömään, tulisitko?
En koskaan kieltäydy ilmaisesta ruoasta ;) Eli tottakai!


Kuvina lempiasioitani: salaattia ja skumppaa. PS. Olen laiska haastaja, en jaksa jatkaa haastetta eteenpäin.

2 kommenttia:

  1. Ohops, eka kommentti katosi.
    Minä taas rakastan oliiveja! En sentään niitä mustia, värjättyjä, mauttomia karmeuksia.
    Onnea raakakakkutreeneihin! Se onkin antoisaa opettelua :)

    VastaaPoista
  2. Luin joskus jostain, että siitä tietää olevansa aikuinen kun tykkää (oppii tykkämään) oliiveista. Eli olen nähtävästi vielä henkisesti teini-ikäinen :)

    VastaaPoista